1. Tu masz daty premier gier z serii BF:
BF1942 25.09.02 - PC
BFV 19.03.04 - PC
BF2 24.06.05 - PC
BF2:MC 25.10.05 - PS2/XBOX/XBOX 360
BF2142 20.10.06 - PC
BFBC 27.06.08 - PS3/XBOX 360
Tak więc. BF2:MC wyszedł troszkę po BF2 na pc i był względem jego ograniczony, ale to wina platformy (ps2 i xbox swoje już lata miały).
BFMC wyszedł takze ok roku później na xboxa 360, ale został zjechany, gdyż twórcy poprawili grafikę i praktycznie nic nie dodali ;]
BFBC jest najnowocześniejszą częścią z BF, ale jest tez ograniczona względem np. BF2.
W BFBC nie ma samolotów, 64 graczy, transportowych heli, nie ma także wyboru serwerów co według mnie jest i plusem i minusem.
Plus, gdyż zawsze dołączysz się do serwera gdzie juz sa ludzie i nie ma ich max3 osoby przez co musiałbyś czekać na start
Minus gdyż, nie możesz wybrać serwera z odpowiednim pingiem dla Ciebie (zdarzają się kwiatki, ze łączy Ci z serwerem u hamburgerow).
Można pograc z kumplem, ale jedynie zapraszając go na livie/psn. Suma sumrum pogramy z kumplem, jednakże w BF2142 rozwiazano to na dwa sposoby:
- Masz listę przyjaciół i dołączasz się z buta do serwera an którym gra, gdy chcesz.
- Masz listę serwerów i możesz razem wejść na dany serwer, nie czekając, aż jeden przyjaciel się do niego dołączy.
2. Nie dziw się, iż piszemy 'poszukaj na forum' 'kryształowa kula ma wolne' etc. Chodzi nam o to, aby ludzie ruszali dupsko, a nie polegali na innych. CV tez karzesz komuś pisać ? Prace domowa tez ? Nie, wiec i tu rusz pupe i poszukaj
3. Konsola w dniu wydania i przez jakiś czas po jest najsilniejsza platforma do grania i to cieszy. Po jakiś paru miesiącach do pc wychodzi karta/procek który zrówna nam pc z konsola tak abyśmy mogli pograć w obie gry na obu platformach bez różnic w grafice. Problem pojawia się później, producenci kart/prockow i gier nie dbają o graczy komputerowych. Szybko wypuszczają nowe podzespoły coraz silniejsze (a czasem odgrzewane kotlety, ale mniejsza). Co daje nam jedna z najwiekszych zalet konsol.
Spójrzcie na ps2 i na grę BLACK, God of War I i II. Czy taka grafe by uciągnął pc z 2000/2001 roku ? Nie. Xbox który miał PIII i geforce 2 (lub 3) pokazał piękna grafikę choćby w Ninja Gaidenie, a to notabene pc z 2001 roku
.
Konsola zapewni Ci piękną grafikę przez większość czasu, kiedy aby mieć ot samo na PC musisz dokopywać nowe rzeczy :/
Twórcy gier na pc nie optymalizują gier na pc gdyż na ta platformę wychodzą coraz to nowsze podzespoły co chwile. Natomiast na konsolach jest zamknięty hardware przez co programiści i innej maści twórcy gier, mogą optymalizować grę do JEDNEJ konfiguracji, nie muszą się martwic ile rożnych konfiguracji ma ich docelowy klient na PC. Killzone 2 pokazał co można wyciągnąć z ps3 (z pc z 06 r
. To ledwo 3 lata po premierze konsoli (w Japonii), cykl życia ps3 ma wynieść 10 lat, przed nami coraz to ładniejsze gry, bez dopłacania jak w przypadku PC
4.
MikeOl_PL Tu się mylisz, wychowałem się na pegazusie, PSX, i trochę na ps2.
Bardzo dobrze zapadły mi w pamięć gry pokroju:
TANK, Mario, CONTRA, i inne.
PSX to prawie cale dzieciństwo, najlepsze gry w jakie grałem. Pewnie znasz cześć z nich i podzielasz mój zachwyt nimi. Niewielu mówią pewnie te tytuły:
Tenchu 1 i 2 Lubiłem się zaszyć na drzewie i obbadac sytuacje. Zobzczyc jakimi dróżkami wrogowie chodza, potem po cichu ich eliminowanie. To mi dużo frajdy przysparzało.
Harvest Moon co by nie było symulator rolnika bardzo mnie wciagnal. Mozliwosc podrywania lasek, stworzenie rodziny, posiadanie psa, ktory Ci np. przegoni wilk iz pola, przyniesie pileczke etc. I to wszystko co rolnik ma do roboty
Tak byly 4 pory roku! Jak ja ta gre ubustiwam ^^
Crash 1,2,3 CTR ahh te wyścigi z bratem, kumplem idealna gra w grupie
GTA 2 - misje, rozwałka, 'polowania', zabawa. Wtedy to było gta
TOMBI 1 i 2 - ekstra adventure! GTA 2, Lobo Cap
, Wild Arms nie pamiętam który, ale gierka trzymała mnie mnóstwo godzin ;(,
MGS - gra, która przeszedłem największa ilość razy, zabawy z wrogami, wciąganie się w historie, ta grafika, ten spisek. Szkoda, ze nie dane mi było zagrać w druga cześć mgs ma psx, który pojawił się tylko w Japonii.
Teraz czas na najlepszą grę EVER!!! Chrono Cross, muzyka 10/10, grafika 10/10, HISTORIA 11/10,Ten cały feeling jakoś na mnie podziała, przez co kilka razy ja przeszedłem i nie żałuje, to zawsze była Wielka Przygoda To są gry dla mnie największe, najlepsze, najważniejsze.
PS2 -> Killzone (jak się jarałem ta grafa, tymi brońmi, ta historia!, to było coś
)
Final Fantasy X :*
MGS3 - grafika -szczena, rozbudowanie - padaczka, historia - 2 miesiące w szpitalu. Takiego arcydzieła jeszcze nigdy na oczy nie wiedziałem <hołd>
God of War II (w jedynkę nie było mi dane zagrać). Uruchamiając ta grę, nie moglem uwierzyć, ze gra na ps2 może tak wyglądać, mając taki rozmach. Wciągająca historia, piękna grafika, same superlatywy.
Tak mało napisałem o ps2, gdyż mało na niej grałem. Może wydawać się, ze o 'pegazusie',psx i ps2 mało napisałem, ale one były naprawdę wielkie. Kto miał, czul ten klimat
Konsola do grania głownie, relaksu, PC do pracy, ale tez do grania w gry z kumplami w klanach. Jednak jakoś nie mogę się przyzwyczaić do gry w klanie na konsoli.
3112.Gdy na pc i konsole wychodzą w miarę równocześnie, gdyż twórcy chcą $
@topic: Zaczynając grę taka ilość unlockow mi pasowała, gdyż dawała masę zabawy, masę smaczków do odkrycia, masę kombinowania. Z pryzmatu mojej aktualnej osoby, chciałbym trochę nowości i nie przeszedłbym obok ilości proponowanych przez Ciebie unlockow. Gra by była inna, ciekawsza