Teraz jest 7 mar 2025, 00:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 mar 2009, 13:02 

ogolnie nie posiadam dobrego joysticka ale mam zamiar kupic...zanim to nastapi latam tylko helikopterm na myszce idzie mi calkiem niezle ale,hm wczoraj wsiadlem z kims z wysoka ranga i on normalnie takie rzeczy wyprawial,tak mi pokazywalm i namierzal wrogow,swietnie prowadzil maszyne i w ogole.gral na myszce bo spytalem.ja np.nie potrafie tak ostro skrecac,nagle sie zatrzymac,obrocic,musze sie sporo nameczyc myszka i pomachac nia zeby to zrobic a on odrazu...mam w ustawieniach na maksa 10/10 czulosc,wychylenia i takie tam...moze ja cos zle robie ze nie potrafie tak zawracac,skrecac,wznosic sie.pomoglbym ktos ?jakis guide? ale taki na myszce:)
albo jakis program ktory zwieksza czylosc myszki dodatkowo poza windowsem i gra (jesli to legalne oczywiscie)
z gory dziekuje.

PostNapisane: 11 mar 2009, 13:15 

Ja też latam na myszce w heli ale po za tym że mam czułość myszki na max to jeszcze na myszce mam specjalny przycisk który zwiększa szybkość kursora. Zależy ile latał i jakiego ma skilla. Programów chyba nie ma na zwiększenie czułości.

PostNapisane: 11 mar 2009, 13:19 

nauczcie mnie jak latac na myszce jak as:)jak z w s a d -em + myszka wspolpracowac,jak najlatwiej zawrocic i najszybciej wszystko bym prosil:)...dopoki joya nie kupie a to moze potrwac:(...niestety takiej myszki nie mam ze zwiekszaniem dpi

PostNapisane: 11 mar 2009, 13:51 

Ja steruje W+S+A+D + mysz myszą strzelam i wystawiam strzelcowi cele A lub D robię 360 no i tyle na temat mojego sterowania na youtube są filmiki na ten temat:
http://www.youtube.com/watch?v=oSHDVYj1 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=K-niqdIa ... re=related
(tylko że po angielsku) :lol:

PostNapisane: 11 mar 2009, 16:30 

Nie kupuj joya, jeśli latasz tylko helikiem... Lepiej lata się na wsadzie i gryzoniu. Joy tylko do jetów.

PostNapisane: 11 mar 2009, 17:24 

aeroplanami z checia bym tez polatal bo ladnie punkciki leca i ogolnie jest bardzo realistycznie...ale mam problem jak naprzyklad pikuje w dol helim jak jestem sam zeby zniszczyc np czolg to potem zeby podniesc nos musze sie mocno na machac:( nie zawsze wychodzi. nie ma na to jakiegos triku?
dzieki za filmiki bardzo pomocny jest ten drugi szczegolnie wlasnie tego chcialem sie naumiec:)

PostNapisane: 11 mar 2009, 17:26 

Z tym pikowaniem z dół i podnoszeniem dzioba to używał strzałek lepiej jest wycentrować :wink:

PS: Nie ma za co ja od tych filmików zaczynałem :)

PostNapisane: 11 mar 2009, 17:55 

1. Treningi
2. Od myszki lepsza jest klawiatura i (W+S+A+D oraz strzałki)

PostNapisane: 11 mar 2009, 17:59 

No na początek tak ale za pomocą myszki szybciej manewrujesz. No ale nie da się zrobić wszystkich trików za pomocą myszki :) to jedyny minus który mi przeszkadza. Plusem jest to że lepiej się strzela i celuje za pomocą myszki. (przynajmniej mi :D )

PostNapisane: 11 mar 2009, 18:07 

Nie da się dobrze strzelać z TV ani na joyu, ani na samej klawierce. Przynajmniej w BFie lepsza jest mysza od strzałek. Ps. Ale tak czy inaczej helikem bardzo łatwo jest się nauczyć latać.

@ Hunter - lepiej się naucz jetem latać (gdy będziesz miał już joya), bo helik przy jecie to liiiipa :D
BTW Tak, wiem, zaraz będzie burda, że wiele osób kocha heliki i będzie ich bronić do usr*nej śmierci, ale to już standard :D

PostNapisane: 11 mar 2009, 18:46 

Taa to już standard ale ja lubię helki :lol: ale też nie zaprzeczę że jety są lepsze bo są no chyba że jest dobry pilot w heli. A jeśli w samolocie jest dobry pilot i dobry w helikopterze no to pokaz wtedy jest dobry :lol: .

PS: Latam na Joyu w samolocie a Heli klawa + mysz

PostNapisane: 11 mar 2009, 20:21 

ZiomsonxD napisał(a):
Nie da się dobrze strzelać z TV ani na joyu, ani na samej klawierce. Przynajmniej w BFie lepsza jest mysza od strzałek. Ps. Ale tak czy inaczej helikem bardzo łatwo jest się nauczyć latać.

@ Hunter - lepiej się naucz jetem latać (gdy będziesz miał już joya), bo helik przy jecie to liiiipa :D
BTW Tak, wiem, zaraz będzie burda, że wiele osób kocha heliki i będzie ich bronić do usr*nej śmierci, ale to już standard :D

wiesz duzo latwiej nauczylbym sie patrzac na kogos na zywo,na jego rece i jego komentarze i porady:) ale watpie by ktos z warszawy z checia mi pokazal:P
dzieki za informacje tak czzy siak
a no to powiedzcie mi jeszcze raz jak zaczynam pikowac to oprocz podnoszenia myszki co mam wciskac?:P (wiem jestem noobem,ale po to jestescie WY)
p.s ciekawe czemu w prawdziwym helim nie montuja wsadu i myszki.

PostNapisane: 11 mar 2009, 20:33 

Jak podciągasz nos, to przychamuj trochę. Wtedy szybciej się podniesiesz. Ale to trzeba ćwiczyć i tyle! :wink:

PostNapisane: 11 mar 2009, 21:41 

Jeśli "pikujesz" zwolnij tak jak wyżej Ziomsonx napisał i strzałkę w dół (domyślnie)

PostNapisane: 11 mar 2009, 22:00 
Redaktor Battlefield.pl

elsaint360 napisał(a):
2. Od myszki lepsza jest klawiatura i (W+S+A+D oraz strzałki)

eeee....Obrazek

A tak w ogóle to głupi temat. Każdy skill, także helikopterowy trzeba po prostu wyrobić sobie samemu ćwicząc i podpatrując innych. Owszem możemy ci udzielić kilka podpowiedzi ale większość rzeczy musisz nauczyć się sam...
Jak nie wyrabiasz przy pikowaniu to albo kup dużą podkładkę albo wychodź z pikowania wcześniej ;) No i oczywiście tylko wsad + mysz

I'm as cold as the cold wind blows

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2