Teraz jest 6 mar 2025, 23:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 mar 2009, 10:03 

manhunter napisał(a):
ogolnie nie posiadam dobrego joysticka ale mam zamiar kupic...zanim to nastapi latam tylko helikopterm na myszce idzie mi calkiem niezle ale,hm wczoraj wsiadlem z kims z wysoka ranga i on normalnie takie rzeczy wyprawial,tak mi pokazywalm i namierzal wrogow,swietnie prowadzil maszyne i w ogole.gral na myszce bo spytalem.ja np.nie potrafie tak ostro skrecac,nagle sie zatrzymac,obrocic,musze sie sporo nameczyc myszka i pomachac nia zeby to zrobic a on odrazu...mam w ustawieniach na maksa 10/10 czulosc,wychylenia i takie tam...moze ja cos zle robie ze nie potrafie tak zawracac,skrecac,wznosic sie.pomoglbym ktos ?jakis guide? ale taki na myszce:)
albo jakis program ktory zwieksza czylosc myszki dodatkowo poza windowsem i gra (jesli to legalne oczywiscie)
z gory dziekuje.

Jeśli masz myszkę z małą ilośćią DPI to żadne ustawienia Ci nie pomogą. Ja mam tych DPI sporo i nie musze ustawiać 10/10 wystareczy mi 3,4/10 i troche zwiększam skręt i wychylenie. Uniki, namierzanie helikopterem to nie jest jakaś wielka sztuka, ale na słabej myszy tego nie zrobisz.

Powiem tak 10/10 czułość nawet pogarsza sterowność helikopterem czy też innym pojazdem.

PostNapisane: 12 mar 2009, 10:34 
Redaktor Battlefield.pl

to wszystko zależy od ustawionej czułości w panelu sterowania, od czułości w myszy i w czułości ustawionej w ustawieniach bf2...

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 12 mar 2009, 12:21 

venom17 napisał(a):
manhunter napisał(a):
ogolnie nie posiadam dobrego joysticka ale mam zamiar kupic...zanim to nastapi latam tylko helikopterm na myszce idzie mi calkiem niezle ale,hm wczoraj wsiadlem z kims z wysoka ranga i on normalnie takie rzeczy wyprawial,tak mi pokazywalm i namierzal wrogow,swietnie prowadzil maszyne i w ogole.gral na myszce bo spytalem.ja np.nie potrafie tak ostro skrecac,nagle sie zatrzymac,obrocic,musze sie sporo nameczyc myszka i pomachac nia zeby to zrobic a on odrazu...mam w ustawieniach na maksa 10/10 czulosc,wychylenia i takie tam...moze ja cos zle robie ze nie potrafie tak zawracac,skrecac,wznosic sie.pomoglbym ktos ?jakis guide? ale taki na myszce:)
albo jakis program ktory zwieksza czylosc myszki dodatkowo poza windowsem i gra (jesli to legalne oczywiscie)
z gory dziekuje.

Jeśli masz myszkę z małą ilośćią DPI to żadne ustawienia Ci nie pomogą. Ja mam tych DPI sporo i nie musze ustawiać 10/10 wystareczy mi 3,4/10 i troche zwiększam skręt i wychylenie. Uniki, namierzanie helikopterem to nie jest jakaś wielka sztuka, ale na słabej myszy tego nie zrobisz.

Powiem tak 10/10 czułość nawet pogarsza sterowność helikopterem czy też innym pojazdem.

niestety mam myszke 1000 dpi chyba max...wiec bd trzeba zakupic wiecej cos czuje.
a wlasnie co do tego filmiku drugiego co kolega wczesniej dal "funnel" jak zmienijszyc predkosc obrotu bo normalnie po minucie krecka dostaje przy takiej predkosci;) szczegolnie cobra

PostNapisane: 12 mar 2009, 14:26 

Myszka powinna wystarczyć ci 2000 Dpi( przynajmniej ja mam taką i mi wystarcza )

PS: Nie trzymaj cały czas klawisza tylko go naciskaj a jak ma za dużą prędkość to puść go na chwile.

PostNapisane: 12 mar 2009, 15:50 

Co wy tu gadacie, że 2000dpi powinno być ok?! :stupid:
Ja latałem długo na 800dpi, teraz zmieniłem na 1200. Jakoś mi się troche lepiej śmiga.
Czułość 3/10, żeby helik nie szalał i na serio to wystarczy. Próbowałem na max na 3500dpi ale już przy 1800 gorzej się lata niż na 1200. Na serio. Można bezproblemowo ownować innych przy takiej czułości :)

PostNapisane: 12 mar 2009, 17:13 

ZiomsonxD napisał(a):
Co wy tu gadacie, że 2000dpi powinno być ok?! :stupid:
Ja latałem długo na 800dpi, teraz zmieniłem na 1200. Jakoś mi się troche lepiej śmiga.
Czułość 3/10, żeby helik nie szalał i na serio to wystarczy. Próbowałem na max na 3500dpi ale już przy 1800 gorzej się lata niż na 1200. Na serio. Można bezproblemowo ownować innych przy takiej czułości :)

to interesujace co mowisz;)...
czyli skret i wychylenie na 10 a czulosc na 3?
moja mysze 800-1000 cos kolo tego ma.

PostNapisane: 12 mar 2009, 17:22 

No sorry ja mam tak ustawione znaczy się nawet nie mam tak ustawione tylko w myszce zmieniam mi się tak przynajmniej dobrze gra to jest tylko moja skromna opinia :)

PostNapisane: 12 mar 2009, 21:04 

OMG :omg: nie pytaj ludzi jak maja poustawiane bo sam musisz rozkminic jak ci sie najlepeij gra: im wieksza czułośc tym szybciej reaguje kursor, im mniejsza tym wolniej - proste? popróbuj roznych ustawien i sam zdecyduj jak cie sie gra najlepiej, a pozatym juz widzielm setki tematów typu "jak to ustawic a jak tamto?". Po co o to pytac jak kazdy pisze jak jemu gra sie najlepiej.... :stupid:

Do zamknięcia...

PostNapisane: 13 mar 2009, 09:19 

Ze skrętem i wychyleniem nie szalej bo to nieraz pogarsza sterowanie, zamiast natychmisatowego zwrotu tuż nad wodą wpadniesz do niej. :D

PostNapisane: 13 mar 2009, 15:51 

Ja w setpointcie mam tak:
dpi 800
szybkość 10
przyspieszenie 0

W bf2 mam wszystko na full i mi się tak najlepiej lata : )

PostNapisane: 13 mar 2009, 15:52 

Jeszcze taka rada jak chcesz się dobrze helką nauczyć latać to polataj trochę jako gunner ale z dobrym pilotem :wink:

PostNapisane: 14 mar 2009, 20:49 

#Kuki# napisał(a):
Jeszcze taka rada jak chcesz się dobrze helką nauczyć latać to polataj trochę jako gunner ale z dobrym pilotem :wink:

czesto znajduje takich pilotow ze az nie wierze jak oni to robia ale nie naucze sie chyba jak robia te sztuczki skoro nie widze co wciskaja:P...ogolnie ucze sie sytuacji ale np kiedy namierza mnie samolot to wypuszczam flary a potem szybka beczka pozioma ale nie wiem jak oni tak szybko w nia wchodza jak tak szybko sie przechylaja ja tak nie moge:(

PostNapisane: 14 mar 2009, 21:19 

Może na Joyu latają :lol:

PS: Skąd mamy wiedzieć co oni przyciskają prawie każdy ma inne ustawienia klawiatury :stupid:

PostNapisane: 15 mar 2009, 20:50 

ostre skręty to tak W + lewa strzałka + mysz w Lewo Ja tak robie

A najlepiej

To przyciski POWER (dodaje powera ) :lol:
lub ALT+4

PostNapisane: 18 mar 2009, 09:50 

Ja mam 600 DPI i myszy i w grze ustawione na 10 czułośc smigła i te osie obrotu chyba po 1 czy po 2 już nie pamiętam.
Działko troche za szybko manewruje ale jeśli chodzi o latanie to jest dla mnie OK ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2