Teraz jest 27 lis 2024, 20:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 kwi 2009, 18:35 

JUHA:
Jesteś dodawany do populacji państwa, w którym aktualnie mieszkasz.
Co do mapy, to w pierwszym poście jest nawet podana : )

PostNapisane: 16 kwi 2009, 22:19 

:oops: Rzeczywiscie moje niedopatrzenie, a wydawalo mi sie, ze dokladnie przeczytalem. Tak czy siak dzieki Jac00s i Vottar :)

Skoro dodaja mnie do populacji, w ktorej mieszkam to tak naprawde zakladka "social stats" jest bez sensu. W takim razie nawet nie wiadomo, ktory narod ile ludnosci rzeczywiscie liczy. Moze mamy wiecej niz Wegrzy, ale wszyscy od nas na emigracji :?: :wink:

PostNapisane: 17 kwi 2009, 16:51 

Teoretycznie tak, w praktyce nie. W Rumunii mieszka dużo Polaków, ze względu na wojnę (myślę, że koło 300), ale tak naprawdę nie ma to zbyt dużego wpływu na statystyki. Bo co to 300 w odniesieniu do 10000..
Druga sprawa, to fakt, że statystki na zawsze zostaną statystykami - one NIE walczą, NIE pracują itp.

PostNapisane: 19 kwi 2009, 17:01 

Co u Was slychac drodzy obywatele ePolski? Zdobyliscie juz prace? Moze uczestniczyliscie juz w jakiejs walce?
Pochwalcie sie swoimi osiagnieciami ;)

Ja gram nadal - ku mojemu zaskoczeniu mocno mnie wciagnelo i nie zamierzam przestac. Jak na razie lvl numer 7, nadal jestem szaraczkiem. Ostatnio byla okazja do walk, dzieki czemu dosyc szybko zdobylem kilka punktow doswiadczenia. Mimo to ze nie zadalem jakis kolosalnych obrazen, to czuje ze spelnilem obywatelski obowiazek :P

Piszcie ;)

PostNapisane: 19 kwi 2009, 19:56 

U mnie 13lvl staram się o posadę w POG (ciekawe czy mnie przyjmą :) )

PostNapisane: 19 kwi 2009, 20:42 

Szczerze? Nie! ; p

Jeszcze do PMTF to może.., w co też wątpię, bo mają już zapełnione miejsca, ale POG to 8+ siły...

PostNapisane: 20 kwi 2009, 08:48 

Ja przenioslem sie do Rumunii. 6 lvl. 2 walki (2 rozne bitwy, ale uczestniczylem 3 razy) mam za soba. Z "Active War List" zniknelo mi Polska-Wegry, czy jakis pokoj nastal? Rozumiem, ze jak bedzie jakas walka nasza z "Hungarami" to sie o niej dowiem z tej listy :?: Zamierzam wracac w przypadku najazdu na nas, ale treningowe w Polsce odpuszcze bo wiecej strace na bilety. Teraz trzymam wellness na poziomie 95% i ciezko pracuje aby mojemu pracodawcy, wlascicielowi linii lotniczych Q1 zylo sie lepiej :wink:

PostNapisane: 20 kwi 2009, 09:10 

nie, pokój nie nastał zniknęło Ci z listy bo tak jakby stałeś się rumunem i wyświetlają się ich konflikty :P

PostNapisane: 20 kwi 2009, 09:18 

Jednak mam normalnie :) Zdziwilem sie bo pokazuja sie wszystkie konflikty na swiecie :) Poprostu Polska - Wegry schowala mi sie na samym dole strony :wink: Widze jednak, ze na razie nic sie nie dzieje, zadnych atakow nie ma. W takim razie czas isc do pracy, wyprodukowac jakis bilet lotniczy :wink:

PostNapisane: 20 kwi 2009, 15:15 

Vottar: Nie do sekcji wojskowej tylko do robotniczej:D Jako faceta do produkcji w landzie (bo mam juz tego skilla 3,5 chyba:D

PostNapisane: 20 kwi 2009, 15:30 

Hehe, no tak, ktoś musi zapier...tzn.. pracować, żeby inni mogli walczyć : P

PostNapisane: 27 kwi 2009, 14:56 

mam pytanie, czy kozystając z usługi campanies for sale bede mogl zmienic nazwe firmy, rodzaj produktu jakie tam jest produkowany itd.
Odrazu poprosze kilka rad co do prowadzenia wlasnego interesu ;d

PostNapisane: 27 kwi 2009, 21:35 

Pierwsze co, to zadbaj o WŁASNY wellness.. Masz pojęcie o ile wzrosłaby Twoja płaca gdybyś pracował na wellnessie 100?
Wytłumaczę Ci..
Osoba ze skillem 4 i wellnessem 29 ma produktywność = 9,48
Osoba ze skillem 4 i wellnessem 100 ma produktywność = 18

Widzisz różnicę? Produkujesz 2 razy więcej w drugim przypadku. Zdajesz sobie sprawę, że Twoja płaca wzrośnie podobnie? Przynajmniej o 50-70%...

Co do Twoich pytań... Jeżeli kupisz firmę, to zostanie ona w TYM SAMYM regionie, będzie produkowała TO SAMO, lecz możesz zmienić jej nazwę i awatar... Ważne jest by w wypadku firm LAND spojrzeć w jakim regionie stoi firma, gdyż jak pewnie wiesz region medium to 100% produktywności, a high 200% i tylko na tych opłaca się stawiać firmy wydobywcze. W Polsce jedyny region to Wołyń - high grain.

Co do rad... Przed założeniem firmy musisz założyć konto organizacji (5gold) i mieć kasę na pensje (i surowce w wypadku firm manu. i const.), przynajmniej drugie 5 gold. Tak więc nie rozpoczynaj działań firmy przed zdobyciem tych ~30g...
Ważne jest żeby dostosować się do podaży i popytu. Zawsze lepiej sprzedawać coś, co łatwiej sprzedać ; )

PostNapisane: 28 kwi 2009, 17:51 

zeby miec wiecej siły musze jeść jeść lepszy chleb, zakladam ze ten najdrozszy jest najwydajniejszy?
aktualnie mam 30 pln i 1 golda(ale zwerbowałem kumpla to niedlugo dojdzie 5).
co do wellnessu to mi nawet jakis gosciu wyslal priva zebym zadbał o wellness bo jestem nieproduktywny ^^ wiec bede pamiętał.
A wracając do firmy mam plan (jak bedzie gold) kupić jedno gwiazdkową firme produkującą food'a ale tutaj widze pewną niezgodność jeden chleb kosztuje około 1,1 pln a Grain (jak domyslam z niego sie wlasnie produkuje chleb) kosztuje 0,5 pln.i tutaj mam dylemat jak to sie dzieje ze te firmy zarabiają a przeciez muszą zaplacic pracownikom (a pensja wynosi chyba wiecej niz 0,5 pln).
z góry dzięki za info
pozdrawiam

PostNapisane: 30 kwi 2009, 10:56 

w przerwie od eRepublik zapraszam do http://jacoo.mybrute.com/ ,gra zajmuje 5 minut dzienne, robicie se ludzika ktory walczy na arenie i to wszystko

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2