Z relacji osób grających wynika co następuje:
-Arma II powróciła klimatem do OFP
-To co mają Niemcy t beta i błędy zostaną poprawione w ostatecznym release... nie mówiąc o tym iż już nawet beta patch sporo poprawił
-Ogólnie błędów jest o wiele mniej i mniej problematycznych niż było w ArmA 1, również mimo podwyższenia minimalnych wymagań o ile je się spełnia 2jka chodzi o wiele lepiej niż 1 na tym samym sprzęcie...
-AI po patchu ponoć wymiata...
-Grafika... zostało poprawiona jedna ważna rzecz... w przeciwieństwie do ArmA 1 teraz żołnierze realnie kamuflują się w otoczeniu... w ARMA jak i w OFP sylwetka człowieka zawsze bardzo odcinała się od otoczenia teraz ponoć nie i można się pięknie zakamuflować...
-W ostatecznym release zostanie dodany generator terenu działający tak iż jeżeli wyjdziemy/wylecimy za obszar mapy (która juz nie jest wyspą) teren będzie generowany losowo na dowolnej przestrzeni kilometrów... na razie w German Realese tego nie ma...
-Ogólnie jak już napisałem została poprawiona wydajność gry w stosunku do 1dynki część za sprawą poprawy steamingu na karcie, część dzięki temu iż teraz gra obsługuje nawet do 4 rdzeni a nie 1 jak 1dynka część za sprawą systemu HDR
PS.
Mam Arme nawet po polsku (zainstalowałem sobie english pliki a tu zonk i mam PL) niestety stary GeForce 7300GT nie wyrabia (poniżej minimalnych wymagań) i muszę poczekać do przyszłego tygodnia bo wtedy kupię nową karciochę... mam nadzieję iż z moim Quadem i 2gB ramu gra będzie chodziła jak miód