Teraz jest 22 lis 2024, 20:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 903 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 61  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 mar 2009, 21:33 
Redaktor Battlefield.pl

liczy się całkowita ilość punktów, nie tylko bojowe. Tak od pięciuset

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 2 maja 2009, 22:44 

Minęły już 4 godziny, od kiedy czekam na dopisanie zaległych punktów.

Udało mi się pograć nieco commanderem, wygrałem z drużyną 5 na 8 rund na jednej mapie. Zdobywając łącznie coś koło 800 punktów, wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, że pasek EXP nie drgnął, ani na początku grania, ani teraz - w 4 godziny po skończeniu gry.

Pewnie wielu zapyta - czy to aby "legalny" serwer i czy aby rankingowy?
Więc odpowiadam - serwer rankingowy, klanu Evo's, dostępny na 64 graczy, na mapie Karkand, na liście serwerów.

Otrzymałem również jedną z "blaszek", również jej nie ma na liście. Co ciekawe, po pierwszej rundzie zaliczyło mi tą blaszkę, w drugiej również tą samą drugi raz, w trzeciej również. A była to pierwsza blaszka dowodzenia komanderem - ją zdobywa się jeden raz, a nie X razy.

PostNapisane: 3 maja 2009, 09:47 

ech.... ja mam ochote zakończyć grę w BFa, mimo że nei dawno zacząłem, i gra mnie naprawdę wciąga. Wczoraj miałem swoją najlepsza grę, byłem pierwszy na Karkandzie ( czyli powinienem dostać złotą gwiazdę), wbiłem jakąś tam baretkę za walkę, Killing streak coś około 30... nowy lvl... i co? Do teraz nie mam zaliczonych statystyk, nic nie otrzymałem, pkt dalej mam 2499/2500... i ruszyć się nie chce. Jeżeli gra sobie nie 'przypomni' o statystykach to chyba się potne... p.s gram na 1.41, chyba nei trzeba mieć 1.5 zeby naliczalo staty?

PostNapisane: 3 maja 2009, 09:54 
Redaktor Battlefield.pl

Pernia napisał(a):
ech.... ja mam ochote zakończyć grę w BFa, mimo że nei dawno zacząłem, i gra mnie naprawdę wciąga. Wczoraj miałem swoją najlepsza grę, byłem pierwszy na Karkandzie ( czyli powinienem dostać złotą gwiazdę), wbiłem jakąś tam baretkę za walkę, Killing streak coś około 30... nowy lvl... i co? Do teraz nie mam zaliczonych statystyk, nic nie otrzymałem, pkt dalej mam 2499/2500... i ruszyć się nie chce. Jeżeli gra sobie nie 'przypomni' o statystykach to chyba się potne... p.s gram na 1.41, chyba nei trzeba mieć 1.5 zeby naliczalo staty?

xDD ^^ przypomniały mi się czasy jak robiłem screena za każdym razem gdy kogoś zabiłem latając w samolocie ^^ nie podcinaj się z powodu gwiazdki, jak poćwiczysz to będziesz je kosił regularnie i nie graj tylko na karkandzie! 1.41 wystarczy na razie

PostNapisane: 3 maja 2009, 16:02 

Pernia, kilka rad dla Ciebie:

• Włącz sobie w filtrach pokazywanie TYLKO serwerów rankingowych, wówczas żadnej wpadki z przypadkowym graniem 5 godzin na nierankingowym nie będzie :)
  • EA dopisuje staty i ordery co jakiś czas, a nie od razu
  • Może ci nie zaliczyć punktów, jeżeli zostaniesz wyrzucony z serwera, pamiętaj również, że jeżeli jesteś najlepszy np. w USMC, to nie znaczy, że dostaniesz gwiazdę - musisz być ogółem jednym z 3 najlepszych na całym serwerze podczas jednego meczu.

Mi zaległe staty zaliczyło dziś rano.

PostNapisane: 15 maja 2009, 14:23 

Zagrałem dzisiaj dwie rundy na serwerze Gotland (patch 1.5 beta2), w jednej rundzie jako komendant zdobyłem 300pkt (150 x2) oraz "baretkę oficera sztabu", zaś w drugiej (już nie jako komendant), 24pkt. Na doliczenie punktów czekałem ponad 3 godziny, lecz bardzo się zdziwiłem, ponieważ zaliczyło mi jedynie 24pkt z 2. rundy oraz wyżej wspomnianą baretkę. Gdzie podziało się 300pkt? Powinienem dostać również złotą gwiazdę (byłem pierwszy na serwerze), jednak o to się martwię ; ).

PS.
Nie wiem czemu, ale coś mnie podkusiło, żeby zrobić screena : )
http://img39.imageshack.us/img39/6863/300pkt.png
PS2.
Nie wzrósł też czas mojej komendanckiej służby (powinien zwiększyć się o niecałą godzinę, ale nadal jest 2,5h).

PostNapisane: 24 maja 2009, 03:30 

Mam również problem z statystykami. Od tygodnia gram na rankingowych serwerach i nic, wielokrotnie otrzymywałem te same odznaczenia za walkę szturmową i nie mam ich zaliczonych. W profilu totalny brak danych, tak jakbym nigdy nie grał w sieci, wszędzie 0 sekund gry. W filtrach ustawiłem sobie tylko taką wersję.
Gdzie leży problem?

PostNapisane: 24 maja 2009, 10:48 
Redaktor Battlefield.pl

Zainstaluj patcha 1.41 i graj na serwerach rankingowych

PostNapisane: 25 maja 2009, 01:23 

Ok. Rozpocząłem ściągać z Waszej strony. Napisze potem czy to coś zmieniło. A tak nawiasem zadam dwa pytania tutaj, by nie spamować nowym tematem. Co to battle recorder i battle commo? Są takie opcje w filtrze serwerów. Szukałem w sieci tłumaczenia tych terminów ale nie znalazłem.

P.S. Jeśli jesteś moderatorem, po prostu napisz mi odpowiedzi w pm i skasuj tego posta.

PostNapisane: 25 maja 2009, 08:30 
Redaktor Battlefield.pl

Battle recorder służy do zapisywania całej rundy BF2 w formie małego pliku, Battle commo to poprostu VOIP w BF2

PostNapisane: 31 maja 2009, 10:24 

Witajcie
proponuje żeby ktoś kto ma w tym pojęcie zweryfikował działania patcha 1.41 do BF2. Pomijając to że ściągał się cholernie długo, za każdym razem jego instalacja zawieszała się w pewnym momencie mimo iż wyłączyłem firewalla i antywira. Sam BF2 był każdorazowo do reinstalki po takiej próbie spatchowania. możliwe że w trakcie ściągania moja wersja pliku się uszkodziła, ale wolę się upewnić zasięgając Waszego zdania

Pozdrawiam

PostNapisane: 31 maja 2009, 13:43 
Redaktor Battlefield.pl

A co tu weryfikować? Według game-monitora w tej chwili 10,019 graczy gra na patchu 1.41 i jakoś działa. Ściągnij patcha z innego źródła

PostNapisane: 31 maja 2009, 15:34 

nie chodziło mi o samego patcha jako takiego ale tą konkretną kopię. Jeśli plik jest uszkodzony to szkoda żeby inni też go ściągali na daremno. Oto mi chodzi

PostNapisane: 31 maja 2009, 15:52 
Redaktor Battlefield.pl

A skąd mamy wiedzieć skąd ściągnąłeś tego patcha? I komu by się chciało go ściągać i sprawdzać?

PostNapisane: 31 maja 2009, 17:47 

Pisze pare postów wyżej. Z tej strony. Z strony na którym jest to forum. :roll:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 903 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 61  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2