Teraz jest 25 lut 2025, 22:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 maja 2009, 18:22 

Witam! Kupiłem sobie dzisiaj w Empiku Battlefielda 2 Deluxe edition (demo mnie już nudzi a drogi nie jest :wink: ).

Instaluje - Wszystko dobrze wchodzę w grę, DZIAŁA!!! (hurra itp.)
i pierwsze co zauważyłem to rozmazane mapy w podstawowej wersji gry (w SF jest normalnie) tzn. mini-mapa podczas rozgrywki oraz mapa na której wybiera się respawn. Potem kolejny problem nie mogę zainstalować patcha 1.41 (w tej chwili mam 1.1) a bez niego to gówno z gry przez internet będę miał. I kolejny problem: nie mogę zarejestrować w grze konta on-line, ponieważ co chwile wyskakuje jakiś inny błąd (a to, że zarejestrowany e-mail, a to, że hasło nie pasuje. I tak przez cały czas). A na koniec dodam, że czasem kiedy siedzę w samolocie jako pasażer, to mini-mapa mi się nie porusza (jeśli zrespawnowałem się przy dowódcy, który leci samolotem od razu "wsiadam" jako pasażer i mini-mapa zatrzymuje się tam gdzie "wsiadłem", co trochę utrudnia grę)

Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.

Pozdrawiam XeveR

PostNapisane: 8 maja 2009, 19:07 
Redaktor Battlefield.pl

dlaczego nie możesz zainstalować 1.41?

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 8 maja 2009, 20:32 

XeveR napisał(a):
I kolejny problem: nie mogę zarejestrować w grze konta on-line, ponieważ co chwile wyskakuje jakiś inny błąd (a to, że zarejestrowany e-mail, a to, że hasło nie pasuje. I tak przez cały czas)

Widocznie te nicki, e-maile, które używasz są wykorzystane. Stwórz sobie nowe konto e-mailowe i wybierz jakiś unikalny nick, taki sposób powinien pomóc.

PostNapisane: 8 maja 2009, 21:34 

Pobrałem z battlefield.pl patch 1.41 ale jak na niego klikam to pojawia sie tylko oknoo z napisem uruchom po czym jak przycisnę uruchom to o ile normalnie później włącza się instalator to tutaj nic się nie dzieję a w procesach jest pokazane, że niby jest włączony instalator (sorry, że tak zawile) A co do nicków i e-maili: próbowałem wykorzystałem 3 e-maile 7 kombinacji nicków i 5 haseł a nadal nie chce iść.

@EDIT:

ściągnąłem patcha z innej strony i teraz nie pokazuje mi się nawet to okno z przyciskiem uruchom ;/

PostNapisane: 8 maja 2009, 21:42 

Z tym patchem to musisz czekać z cierpliwością, bo on sie długo włącza w zależności jeszcze jaki masz komputer. Na moim starym komputerze od kliknięcia uruchom musiałem czekać aż 15 min zanim sie uruchomi :wink:

PostNapisane: 8 maja 2009, 21:44 

Właśnie widzę, przed chwilą się włączył :stupid:

@EDIT:
Ok patch już jest ale nadal mam problem z tymi rozmazanymi mapami...

http://www.voila.pl/049/8lbvz/index.php?get=1&f=1

Sorry, że takie duże zdjęcie

I przy okazji zapomniałem napisać , że przy każdym włączeniu gry resetują mi się ustawienia grafiki więc za każdym razem muszę je ustawiać z Low na High (głównie mi to nie przeszkadza gdyby nie to, że zmienia się także rozdzielczość)

@EDIT2:

No i dupa już wiem czemu nie mogę stworzyć konta do multi :x
po prostu jak podam zupełnie nowy e-mail, hasło, nazwę itp. to ładuję się trochę dłużej, nie wyskakuje żaden błąd. Ale za to przestaje kręcić się ta czerwona dwójka i wraca do zwykłego kursora. A jak wtedy kliknę to znika magiczny napis "trwa tworzenie konta" :evil: (tak jakby konto jest stworzone, dla tego potem nie mogę na tą nazwę e-mail... zrobić konta. Ale nie mogę też na "moje nowe konto" wejść ponieważ nie mam go w liście kont ani nic podobnego :()

więc mam pytanie: czy można stworzyć konto do multi nie w grze ale np: na stronie internetowej lub coś w tym stylu? Lub ewentualnie czy jest możliwość zmiany hasła i e-maila w koncie (może poprostu ktoś zrobi mi konto, bo sam nie mogę :evil: )

@EDIT3:

Pobrałem PunkBustera, udało mi się zainstalować patch 1.41 i założyłem konto 8)

Ostatnio edytowano 9 maja 2009, 15:02 przez Carnophage[PL], łącznie edytowano 1 raz
Zamiana zbyt duzego obrazka na url

PostNapisane: 9 maja 2009, 14:45 
Redaktor Battlefield.pl

XeveR napisał(a):
Właśnie widzę, przed chwilą się włączył :stupid:

@EDIT:
Ok patch już jest ale nadal mam problem z tymi rozmazanymi mapami...

Te rozmazane mini mapy są rozmazane dlatego, że są ustawione w powiększeniu. Powiększenie mini mapy masz pod klawiszem 'n'.

XeveR napisał(a):

I przy okazji zapomniałem napisać , że przy każdym włączeniu gry resetują mi się ustawienia grafiki więc za każdym razem muszę je ustawiać z Low na High (głównie mi to nie przeszkadza gdyby nie to, że zmienia się także rozdzielczość)

Wyłączasz grę w 'prawidłowy' sposób? Może spróbuj zainstalować najnowsze stery do karty grafiki?

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 9 maja 2009, 17:30 

Tak wyłączałem grę w prawidłowy sposób (wyloguj > wyjście > tak). Już mi się uspokoiło z tymi ustawieniami grafiki. Za chwilę sprawdzę te mapy...

@EDIT:

"n" poprawiło mini-mapę (http://www.voila.pl/396/83a1p/index.php?get=1&f=1).
Ale mapa w oknie wyboru wyposażenia i respawnu nadal jest rozmazana :( (http://www.voila.pl/398/t39z0/index.php?get=1&f=1). Można coś z tym zrobić?

I może poproszę się jeszcze o coś? Obiecuję, że to już po raz ostatni :wink:
-Moglibyście mi powiedzieć jak dodać jakiś serwer do ulubionych? (np: jeden z zamieszczonych na battlefield.pl)

-Jak zmniejszyć pingi... mam próbny (na miesiąc) internet z DialNetu 2mb/s. Wszystkie gg, skype itp. powyłączane a pingi mam w okolicy 330 :x

PostNapisane: 9 maja 2009, 19:19 

1. Ta minimapa jest dla mapki na 16 osób, nie bój się, na innych jest OK.
2. Ulubione? Tab + PPM i w lewym górnym rogu masz takie coś, jak "dodaj do ulubionych" czy coś w ten deseń. Dalej juz się połapiesz.

PostNapisane: 9 maja 2009, 20:50 

I teraz wiem już wszystko co chciałem wiedzieć. Dzięki wszystkim za pomoc!

Zostało mi już tylko trenować, bo jak na razie stosunek zabić do zgonów to 9/28 :shock:

Pozdrawiam wszystkich!

Strefa czasowa: UTC + 2