Teraz jest 28 lis 2024, 18:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 00:43 

NaYReL napisał(a):
LameBoy napisał(a):
, mam radka 9700 pro i najnowsze Det'y

a na oryginał cie nie stac??

a umiesz czytac ? patrz 2 post LameBoya. : /

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 00:49 

Dokładnie, chyba wam się LameBoy z Damianosem zaczyna mylić.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 00:58 

Ja wiem że juz chcecie się z kimś kłócic i bluzgac, ale zauważcie ze juz udowwodnił że ma orginała. Tak najeżdżacie żeby najpierw czytać potem pisać a sami jakoś mało uważnie czytacie co inni piszą.

A co do orginałów Lame to zasady forum są jakie są i każdy moze je przeczytać i denerwujące jest to że prawie nikt kto chce sie tu udzielać nie czyta ich najpierw. Pozatym tego typu pytania staja sie po pewnym czasie irytujące. Najlepszym przykładem jest ostatnio irekw, rozumiem zadałbym jedno dwa głupie pytania, mozna przeboleć, ale on udziela sie w co drugim temacie pisząc np: "pomógłbym ale nie wiem jak".

Z drugiej strony narzekamy że scena w Polsce jest mała, dlatego nie można przesadzać ze wściekaniem sie na nowych bo sie wszyscy zniechęcą. Zauważcie że wszyscy narzekają na powtarząjace sie pytania".. jak otworzyć barke..." ale jak Garet zamiescił temat żeby go na forum przyklejić to zamiast napisać tam coś przydatnego większośc zaczeła spamowac i sie nabijać. UPDATE Ten topic(FAQ)zaczyna nabierać włąsciwego kształtu,trzeba było to juz dawno zrobić.

Co do literek ;P to miałem to samo na GF MX 2, póxniej na Radku 9100 też ale tylko na catalystach, jak wgrałem omegi problem znikną.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 01:34 
Oldboy Battlefield.pl

no ja chyba widze twoj problem... jak masz dety do radka.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(mnie po 1.4 zniknol ten problem)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 01:55 
Moderator forum

Witka Lame Boy.
Komunikat specjalny...na rogatkach tego tematu widziano ssssstrasznie szybkiego admina ktorego jedynymi przyciskami na myszce sa "kasuj" i "banuj" :wink:
Prosze o trzymanie sie tematu, zarowno tematu rozmowy jak i tematu dzialu w ktorym sie znajdujemy, bo inaczej zawolam tego debilnego admina (ktory zreszta jest moja druga osobowoscia :wink: )...
Rozmowy umoralniajaco-wyjasniajace prosze przeprowadzac na GG tudziez innym swaksie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 10:16 

A wiec co do twojego problemu lameboy:

U siebie rozwiazelem ten problem w nastepujacy sposob:
Mam GF4 i w ustawieniach d3d kombinowalem z pozycja pierwszego piksela (ustawilem wartosc bodajze na 2). Nie wiem niestety gdzie to sie ustawia w przypadku ati (catalyst) Ale sprobuj poeksperymentowac z ustawieniami d3d -> taka jest moja rada.

A co do "kup oryginala":

Niestety nie mam jeszcze oryginala, gram sobie w domciu narazie na piracie (odkladam kasiorke na oryg) i wlasnie dlatego odkladam , bo spodobala mi sie ta gra> I tez nie rozumiem, czemu wogole ktos odpowiada na glupie pytania....

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 12:03 

hm,czyli w kwestii karty mówicie że to leży, to ktoś tu wspomniał o jakichś sterownikach Omega czy dobrze przeczytałem? może jakiś adres strony czy czegokolwiek skąd można to ściągnąć...
co do ustawień D3D to nie wiem bo mam ustawione na maxa quality i więcej ustawień tam raczej nie mam(pod NFS:U bo bez tego sie kaszani), ale zakładałem że skoro jest na quality to - quality "literek" też powinna być dobra ;)

@Holman - lol :D przynajmniej masz poczucie humoru :D to ci muszę przyznać :D jak chcesz popolemizować - 993889 :D chętnie pomoge :P

Tytuł:
PostNapisane: 26 lis 2003, 12:27 
Moderator forum

LameBoy napisał(a):
hm,czyli w kwestii karty mówicie że to leży, to ktoś tu wspomniał o jakichś sterownikach Omega czy dobrze przeczytałem? może jakiś adres strony czy czegokolwiek skąd można to ściągnąć...
co do ustawień D3D to nie wiem bo mam ustawione na maxa quality i więcej ustawień tam raczej nie mam(pod NFS:U bo bez tego sie kaszani), ale zakładałem że skoro jest na quality to - quality "literek" też powinna być dobra ;)

@Holman - lol :D przynajmniej masz poczucie humoru :D to ci muszę przyznać :D jak chcesz popolemizować - 993889 :D chętnie pomoge :P

jasne ze mam, inaczej bym nie wytrzymal tyle na tym forum ;), nie chce mi sie polemizowac na gg bo to tylko zawracanie dupy :D,

tu masz omegi: http://www.omegacorner.com/

w direct3d dajesz na max quality bo to jest git, pozycje piksela dajesz na 2, wylacz tez synchronizacje pionowa, jesli nie masz tego dostepnego sciagnij sobie coolbitsy do xp i win 2khttp://www.holman.neostrada.pl/coolbitsw2k.reg

i sprawdz czy NA PEWNO nie masz wlaczonego filtrowania anizotropowego i antyaliasingu bo to od tego wlasnie literki puchna i zamazuja sie, ja wlasnie przy tym tak mialem

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2003, 15:10 

Holman napisał(a):
i sprawdz czy NA PEWNO nie masz wlaczonego filtrowania anizotropowego i antyaliasingu bo to od tego wlasnie literki puchna i zamazuja sie, ja wlasnie przy tym tak mialem

hehehe - dobra porada. zmiejsz jakość wyświetlanej grafiki to będziesz miał wyraźniejsze literki ;) obie te funkcje znacznie poprawiają jakość textur w BF więc wyłączanie ich moim zdaniem jest błędem. literki są wprawdzie trochę rozmazane ale to chyba szczegół bo ja np. nie mam problemów z czytaniem (R9700 + monitor 19" + ostatnie Omega Drivers).
moja rada - AA ustaw na maxa a pokombinuj z FA zmiejszając je trochę i powinno być OK.

Ostatnio edytowano 1 gru 2003, 16:28 przez CobraVerde, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2003, 15:25 
Moderator forum

Moze to dziwne, ale w BF wylaczenie antyaliasingu i filtrowania anizotropowego naprawde daje czytelniejsze litery. Ja tez mam 9700 i stery od Omegi do DNA i zadne nie zapobiegaja temu bledowi. Niewyrazne sa w tych trybach i tyle... Przesuniecie teksela tez niewiele daje :/

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2003, 16:37 
Moderator forum

@cobraverde: coz nie rzucam slow na wiatr i jesli mowie ze te efekty pogorszaja litery to tak jest :), w tym topicu czlowiek pytal o litery wiec dostal odpowiedz, a ze grafa wyglada gorzej bez AA i anizo to juz inna sprawa, wez tez poprawke na to ze 80% ludzi gra z wylaczonymi tymi efektami bo tak naprawde wymagaja one topowych radkow a niewielu ludzi je juz ma

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2003, 16:51 

Holman napisał(a):
@cobraverde: coz nie rzucam slow na wiatr i jesli mowie ze te efekty pogorszaja litery to tak jest :), w tym topicu czlowiek pytal o litery wiec dostal odpowiedz, a ze grafa wyglada gorzej bez AA i anizo to juz inna sprawa, wez tez poprawke na to ze 80% ludzi gra z wylaczonymi tymi efektami bo tak naprawde wymagaja one topowych radkow a niewielu ludzi je juz ma

zgoda - ale ja też napisałem, że mam literki rozmazane i nie kwestionowałem tego faktu ;) tyle, że uważam wyłączanie AA i FA na dobrych kartach za błąd, jeżeli efektem tego będą tylko wyrażniejsze literki komunikatów...

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2003, 22:17 
Moderator forum

CobraVerde napisał(a):
zgoda - ale ja też napisałem, że mam literki rozmazane i nie kwestionowałem tego faktu ;) tyle, że uważam wyłączanie AA i FA na dobrych kartach za błąd, jeżeli efektem tego będą tylko wyrażniejsze literki komunikatów...

heheh zgadzam sie, ale rozni ludzie maja rozne priorytety :), wazne ze jest informacja co i jak, kazdy wybiera sam :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2