Teraz jest 23 lis 2024, 23:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1309 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 88  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Update
PostNapisane: 17 maja 2009, 20:28 

Jeżeli się uwzględni wagę pojazdu to klasyfikacja jest następująca:
-lekkie(do 20 ton- PzI,II, M3/M5,T26, 7TP i inne),
-średnie(około 30-50 ton- PzIII,IV, T34, M4 Sherman, M3 Lee/Grant, Cromwell),
-ciężkie(do ok. 100 ton- PzVI i PzVIB, JS, M26*),
-super ciężkie(powyżej 100 ton- jedynym przedstawicielem tej grupy był Maus :lol: ),

*po wojnie został przekwalifikowany na czołg średni

PostNapisane: 17 maja 2009, 20:32 
Moderator forum

Melvin napisał(a):
Alianci(Amerykanie)

Angole
Niszczyciel:
Nie wiem

Rosjanie:
Niszczyciel:nie wiem

Niemcy:
Czołg lekki: Paner III
Niszczyciel:
Jadghpanther

Przykładów nie chcę pisać bo to zbyt dużo roboty

No to właśnie starałeś się napisać, tylko nie wyszło... Angole to proste bo Achilles to znana raczej konstrukcja. Z rosjanami jest dylemat, bo choć niektórzy piszą o rodzinie SU (85 na przykład) i ISU iż były niszczycielami czołgów, to z racji pełnionych funkcji i rosyjskiej terminologii należy je chyba klasyfikować jako działa samobieżne i tyle (mogły być użyte jako niszczyciele, ale nie były to ich główne zadanie - podobnie jak niemieckich dział szturmowych - Stugów). Co do P III to był to czołg średni - i tak jest przez większość znanych mi źródeł zaliczany (chociaż czasami wersje wczesne - A D E i F bywają zaliczane jako czołgi lekkie). Co do "Jadghpanther" to zapewne chodzi o Jagdpanther. Zresztą wszystkie jagd maszyny były niszczycielami czołgów - tutaj mamy bardzo czytelną klasyfikację ze strony Niemców.

Ale może faktycznie zakończmy to bo plączesz się w zeznaniach i miszasz. Zasłona miłosierdzia wskazana. Złe forum sobie wybrałeś do propagowania swoich idei. Polecam onet albo coś w tym stylu...

PostNapisane: 18 maja 2009, 08:39 
Redaktor Battlefield.pl

Wojo44 napisał(a):
-super ciężkie(powyżej 100 ton- jedynym przedstawicielem tej grupy był Maus :lol: ),

Alianci także posiadali prototypy pojazdów określanych jako czołgi superciężkie: amerykański T28/T95 oraz brytyjski Tortoise. Choć raczej powinny być klasyfikowane jako działa samobieżne lub szturmowe.

Żeby nie było całkiem OT, to zdaję się, że T28/T95 mieliśmy już w BFie :)

PostNapisane: 18 maja 2009, 16:34 

MK napisał(a):
omg..troll warning...pierwsza strona z informacjami o czołgach http://www.tanksinworldwar2.com/uk.phpjak widać i angole i jankesi zaliczali shermana do średnich

kolejne dziecko które oglądnęło kilka minut programu na Discovery i teraz filozofuje,proponuję zabłysnąć wiedzą w piaskownicy,wszystkie twoje posty na BF.pl to jeden spam

Nie umiesz czytać?
Kilka postów temu napisałem że sherman to czołg średni...
1.Dziękuje za wyrozumiałość
2.Chodzi oto że dla mnie Sherman jest najgorszym czołgiem(nie zaliczam polskich)
3.Wykaż się! Ja próbowałem i proszę nie winić za błędy skoro robicie OT na trzy strony oto że ni lubię Shermana!

I skończmy to OT
Amen.

PostNapisane: 18 maja 2009, 17:46 

Melvin napisał(a):
MK napisał(a):
omg..troll warning...pierwsza strona z informacjami o czołgach http://www.tanksinworldwar2.com/uk.phpjak widać i angole i jankesi zaliczali shermana do średnich

kolejne dziecko które oglądnęło kilka minut programu na Discovery i teraz filozofuje,proponuję zabłysnąć wiedzą w piaskownicy,wszystkie twoje posty na BF.pl to jeden spam

Nie umiesz czytać?
Kilka postów temu napisałem że sherman to czołg średni...
1.Dziękuje za wyrozumiałość
2.Chodzi oto że dla mnie Sherman jest najgorszym czołgiem(nie zaliczam polskich)
3.Wykaż się! Ja próbowałem i proszę nie winić za błędy skoro robicie OT na trzy strony oto że ni lubię Shermana!

I skończmy to OT
Amen.

1.Nie widziałem w tym temacie żadnego twojego postu o tym że nie lubisz shermana tylko o tym że uważasz shermana za czołg lekki.
2.Nie wiem czemu uważasz polskie czołgi za słabe tak samo jak shermana. W czasie IIWŚ było wiele bardziej nieudanych konstrukcji niż sherman(który w wersji firefly dawał radę) lub polskie 7TP które były godnymi przeciwnikami niemieckich czołgów tamtego okresu.

PostNapisane: 18 maja 2009, 17:51 

Takie 7TP w swoim okresie ('39) nie miało sobie równego czołgu po stronie niemieckiej. Takze przyrownywanie poslkich czolgow do najgorszych wydaje mi sie tu conajmniej bledne (lub wynikajace z niewiedzy/Discovery). :omg:

PostNapisane: 18 maja 2009, 18:09 

Przestańcie bo znowu zacznie swoje fantazje dlaczego to nie lubi jakiegoś czołgu,bo pewnie w jakiejś grze był słaby czy tak mu koledzy powiedzieli

sherman dobrze sobie radził z pzIII i pzIV dopóki nie zaczęto uzbrajać czwórki w działo 75mm kwk40

PostNapisane: 18 maja 2009, 19:07 
Redaktor Battlefield.pl

No ba! Uzbrojony w działo 76 mm nie miał problemów z T-34/85 w Korei, a jego zmodernizowana wersja M51 z działem 105 mm, używana przez Izraelczyków podczas wojny Yom Kippur, była wstanie podjąć walkę z T-54/55. Sherman był prowizorką, a prowizorki bywają niebywale trwałe. No ale do historii przejdzie oczywiście jako "zapalniczka" - jak nazywano jego pierwsze wersje, bo przecież to taka fajna "ciekawostka" dla kolejnego programu na Discovery...

Ale zgadzam się - koniec tego OT. Zdaję się, że podstawowym kryterium podziału była kwestia gustu, a o gustach jak wiadomo, się nie dyskutuje :)

Natomiast skoro wspomniałem już o "najlepszym czołgu drugiej wojny światowej"... Panowie jest zapowiedź RO 2! Zapewne wszyscy już o zapowiedzi wiedzą oprócz mnie, ale co tu dużo ukrywać - wiąże spore nadzieje z tym tytułem, a dokładniej z tym jak będą wyglądać bitwy pancerne. Bo infatnry jest tak dobre, że chyba nie dadzą rady go skopać :wink:

PostNapisane: 18 maja 2009, 20:34 

omg!
7TP był produkowany w mojej dzielnicy!
Więc sorry, ale 7TP nie porównujmy do Shermana...
Ja mówiłem o polskich czołgach ogółem a nie o 7TP...(Który był jednym z lepszych czołgów)
Bardziej chciałem napisać tankietki ;p
TKS itp.
Najlepszy czołg:
P-1500.
Największy czołg świata który nie powstał :lol:
Oraz Panzer IX lol

PostNapisane: 18 maja 2009, 21:24 

Wuwu a idz z tym RO! :P Kolejne niezwykle realistyczne bitwy bez udzialu lotnictwa i camper-fest w czolgach ^^ Poza tym odciagniecie graczy od FH2 ;)

PostNapisane: 18 maja 2009, 21:44 

Od FH2 i tak już wszyscy odeszli,jeden serw i to na dodatek prawie w 100% zapełniony przez różnej maści trolle i dzieciarnię :roll:

RO jak dla mnie przerost formy nad treścią,zbytnie przegięcia czasami z tym realizmem

jakby ktoś chciał więcej ciekawostek i informacji o działaniach/bitwach DAK w Afryce znalazłem ciekawy pdf http://rapidshare.com/files/140573437/Militaria_i_Fakty_038_-_Deutsches_Afrika_Korps_1941-43.pdf

PostNapisane: 18 maja 2009, 21:57 
Redaktor Battlefield.pl

spitfire05 napisał(a):
Wuwu a idz z tym RO! :P Kolejne niezwykle realistyczne bitwy bez udzialu lotnictwa i camper-fest w czolgach ^^ Poza tym odciagniecie graczy od FH2 ;)

Eee tam. Weźmie się szwagra na celowniczego i będzie się kasować "przesiadkowiczów" na publiku :P

Serio jestem ciekaw w jakim kierunku pójdą. Choć oczywiście im głupsze i bardziej złożone zasady rozgrywki, tym gra uważana za bardziej "realistyczną". A sądzę, że pod sztandarami realizmu, będzie ponownie promowana.

Popykałem w FH 2 w ostatni weekend i nie mogę powiedzieć żeby jakaś straszna tragedia była. Bardziej mnie przerażało jaki poziom sam reprezentuję - jeszcze trochę i pozostaną mi tylko warcaby :roll:

PostNapisane: 18 maja 2009, 22:55 

Sęk w tym że gram codziennie,nie chodzi o skill ale podstawy jak atak i obrona flag czyli cel dla którego się gra :roll:

PostNapisane: 18 maja 2009, 23:53 
Redaktor Battlefield.pl

No cóż, nie mogę się nie zgodzić. Przed chwilą zakończona bezładna runda na Gazali - prawie jak na TDP/Pixelu :roll:

Zresztą co tu ukrywać: sam częstym gościem na publiku nie jestem. Mając wybór, przeważnie wole poświęcić czas dla turnieju, a i na to mi go nie starcza :(

PostNapisane: 19 maja 2009, 16:45 

Wracając do tematu updejtu,od kilku dni podczas ładowania FH2 ukazuje się inne okienko informacyjne o nadchodzącym 2.2,wygląda ono tak Obrazek

czyżby mieli wypuścić patch w rocznicę operacji dday?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1309 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 88  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2