Teraz jest 22 lis 2024, 10:07

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 cze 2009, 17:27 

Blues: Wydzieliłem z Ogólnej Dyskusji. Myślę, że temat drugiej części PR'a wart jest tego... :twisted:

Miałem wrażenie, że dziś pierwszy kwietnia.
http://www.realitymod.com/forum/f10-pr- ... etail.html
http://www.soldiermagazine.co.uk/reviews/games.htm

To jest Wyciek przez duże W.
Na stronie magazynu Soldier pod notką o PR jest logo EA. Ciekawe czy jest współpraca, czy to tylko stan obecny?

P.S. Kto wie, skąd się wziął Counter-Strike?

PostNapisane: 4 cze 2009, 19:44 

Jeżeli to jest prawda wydam każde pieniądze na ta gre o ile EA nie będzie sie za bardzo wpieprzać i próbować wszystko robić po omacku i byle jak. Być może szykuje się nam coś w stylu ArmA2 lub OPF2 :D

PostNapisane: 4 cze 2009, 19:54 
Moderator forum

To nie jest aż taki duży wyciek... post na ten temat był już napisany jakiś czas temu... tu macie cytat jednego z Devów:

http://www.realitymod.com/forum/f10-pr-general-discussion/61005-so-pr-will-retail-3.html#post1044211
(z tego tematu: http://www.realitymod.com/forum/f18-pr-suggestions/51326-ideas-pr-future-engine-ideas-suggestions.html)

...i nic tam nie ma napisane o współpracy z EA... no chyba że jestem ślepy :roll:

PostNapisane: 4 cze 2009, 21:51 

Czyli tak jak myślałem ale na innym silniku... :)
Myślałem iż zostaną przy Torque Engine ale widocznie nie spełniał ich wymagań :O
Trochę szkoda bo z MOTY mogli wybrać Torque przeglądałem Tech Dema i wydawał się całkiem konkretny... plus ma duże wsparcie multiplayer.

PostNapisane: 4 cze 2009, 22:15 

Bez zastanowienia zamówię Project Reality 2 jeszcze przed premierą. Nawet za parę stówek. :D

To, że powstanie druga część PR'a, i że wyjdzie już jako samodzielna gra było do przewidzenia. Kiedy wyjdzie PR2 też było wiadomo - "When it's done. ;)" Zatem zagadką było tylko to, jaki silnik będzie miał zaszczyt być bazą nowego PR'a. Teraz już to wiemy - silnik C4. Za mniej więcej rok się okaże czy to był dobry wybór.

Co do tych paru stówek w drugim zdaniu... To tak na serio, to trochę liczę na to, że dla weteranów, którzy są z Project Reality od wersji 0.1, będzie egzemplarz z autografami gratis... :wink:

BTW:
Ciekawe czy powstanie mod Project Reality 2 - Project Even More Reality. :mrgreen:

PostNapisane: 5 cze 2009, 10:27 

A inne frakcje? Myślicie że będą wypuszczać dodatki, czy poprostu ściągałoby się obowiązkowo patche? Wiadomo, z czegoś trzeba żyć, ale z intensywnością z jaką nasz PR wypuszcza patche, sporo by to graczy wyniosło. :)

Sama grafika dzisiejszego PRa nie jest zła, jedyne czego można się przyczepić to fizyka. miłoby było, jakby zwiększyli realizm prowadzenia lekkich pojazdów, aby cały latał jadąc szybko po starej, polnej drodze. można by wtedy, na mapach POL VS RUS z dokładnością odwzorować polskie drogi.

PostNapisane: 5 cze 2009, 22:10 
Redaktor Battlefield.pl

Czy ja wiem... wszystkie te informacje póki co nie wyglądają zbyt obiecująco... czy też raczej 'poważnie'...

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 5 cze 2009, 23:46 

Ragni napisał(a):
...i nic tam nie ma napisane o współpracy z EA... no chyba że jestem ślepy

Napisałem, że:
mcich83 napisał(a):
Na stronie magazynu Soldier pod notką o PR jest logo EA.

Oczywiście wiadomo było, że szykuje się PR jako samodzielna gra. Wygrali MODDB, powstał wątek o nowym silniku na forum, pojawiła się nowa kategoria użytkowników forum realitymod (chyba R2-CON) itp. W tym krótkim artykule, do którego link podałem, pojawia się informacja, że grywalne demo może wyjść w ciągu roku. I dla mnie to jest news.

Przy okazji. Jeśli tylko wyjdzie PR2 to go kupię w przedsprzedaży, albo sobie jakoś sprowadzę z zagranicy. Choćby po to, żeby sobie zarezerwować nick. (Chociaż przecież nie wiadomo jak będzie wyglądała sprawa z kontami graczy.)

PostNapisane: 6 cze 2009, 02:10 
Moderator forum

mcich83 napisał(a):
Napisałem, że:
mcich83 napisał(a):
Na stronie magazynu Soldier pod notką o PR jest logo EA.

... a ja napisałem:
Ragni napisał(a):
nic tam nie ma napisane o współpracy z EA

To że jest tam logo EA to jeszcze nic nie znaczy.... PR to mod do BF2, stąd logo EA.

(co ciekawe po kliknięciu na nie wcale nie lądujesz na stronce EA... taka to współpraca)

PostNapisane: 9 gru 2009, 16:32 

Warto by chyba odświeżyć ten wątek... chociażby spekulacjami :)

Słyszałem plotkę iż grywalna wersja PR2 ma się pojawić w 2010 roku pod koniec stycznia...

PostNapisane: 9 gru 2009, 17:24 

Szczrze wątpię aby starczyło im pół roku do wypuszczenia bety.
Nawet jeśli użyliby modeli które już posiadają (a podejrzewam że raczej robiliby nowe od podstaw przeznaczone pod nowy silnik) nie jest to wystarczająca ilość czasu aby zaimplementować całą mechanikę PR'a wraz z tymi modelami na nowym silniku... nie mówiąc już o całej otoczce.
Podejrzewam iż być moze mają dopiero jakieś alfy jak już, a może nawet i nie ;).

PostNapisane: 9 gru 2009, 20:17 
Moderator forum

Gapis napisał(a):
Słyszałem plotkę iż grywalna wersja PR2 ma się pojawić w 2010 roku pod koniec stycznia...

Poproszę link do źródła plotki ;)

PostNapisane: 9 gru 2009, 22:23 

Nie pamiętam... :( to było w czerwcu.

Natomiast nawet w newsie na Soldiers magazine jest napisane iż spodziewają się grywalnej wersji demonstacyjnej mniej więcej za rok.

A rok mija w kwietniu 2010.

"We imagine it will be like PR1 mixed with Infiltration, Armed Assault and Call of Duty 4. Ideally it will look like CoD4; play like Infiltration; have the scale of ArmA; the accessibility, team structures and innovations of PR1..."
: DDD
(http://www.realitymod.com/forum/f10-pr- ... 2-faq.html - ostatni update December 2009?)
Wyspa napisał(a):
Szczrze wątpię aby starczyło im pół roku do wypuszczenia bety.
Nawet jeśli użyliby modeli które już posiadają (a podejrzewam że raczej robiliby nowe od podstaw przeznaczone pod nowy silnik) nie jest to wystarczająca ilość czasu aby zaimplementować całą mechanikę PR'a wraz z tymi modelami na nowym silniku... nie mówiąc już o całej otoczce.
Podejrzewam iż być moze mają dopiero jakieś alfy jak już, a może nawet i nie ;).

Nowe modele? Czyli PP do PR2 (A pewnie będą kontynuować community faction projects) będzie trzeba robić od zera?

PostNapisane: 10 gru 2009, 00:45 

Gapis napisał(a):

Nowe modele? Czyli PP do PR2 (A pewnie będą kontynuować community faction projects) będzie trzeba robić od zera?

Szczerze wątpię aby comunity factions w jakikolwiek sposób dostały się do PR 2 a nawet jeśli to tak będą musiały być robione od zera...
Trzeba by obadać jakie to modele obsługuje silnik C4 ale w zależności od tego jaką wydajność uda im się uzyskać zapewne zarówno polycount jak i rozdzielczości tekstur będą inne, nie mówiąc już o innych bzdetach jak systemy animacji, normalmapy itp które zależą od silnika i to jakie formaty właśnie obsługuje.
Nowy silnik to całkowicie nowe systemy, i co prawda nie znam C4 i nie wiem czy można robić konwersje modeli (co jest dość prawdopodobne) ale nawet jeśli można to wątpię aby wykorzystali te same modele... nowy silnik to nowe możliwości i nowe wymagania co do modeli...
W z tego powodu na community factions w PR 2 bym nie liczył choć tu może się teraz Ragni bardziej wypowiedzieć.

PostNapisane: 10 gru 2009, 01:43 
Moderator forum

Gapis napisał(a):

W tym linku co podałeś jest napisane:
When will there be a playable alpha?
What's your definition of playable?! But yes, hopefully before too long we'll be able to distribute an early build to the community that shows off some of the basics. This will not be in 2009.

When will it be released?
We don't know! As of late 2009, we're still only able to say a commercial offering of PR2 won't be available in 2010.

Czyli sobie poczekamy na gotową wersję ;) Może przynajmniej w połowie 2010 pokażą jakieś screeny/filmiki z wersji alfa :)

Wyspa napisał(a):
W z tego powodu na community factions w PR 2 bym nie liczył choć tu może się teraz Ragni bardziej wypowiedzieć.

Właśnie że nie mogę :lol: ... bo w kwestii PR2 wiem tyle co wy :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2