Teraz jest 24 lis 2024, 22:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 cze 2009, 02:58 

Witam

Aby wyrównać szanse kupiłem 2msc temu joya, jak radziliście. Jest duży postęp, jednak:
1. mam duże problemy z trafieniem w jeta ( jak pilot jest pro )
* namierzam, puszczam jedna rakietę, on robi manewr i puszcza flary
* strzelam 5 rakiet, facet jedynie lekko robi przechył lewo, prawo i żadna rakieta
go nie sięga
(jest jakiś trick aby uniknąć wielu rakiet ? )
* jak uda mi się załadować rakiety, to sytuacja się powtarza

2. kiedy wraz z przeciwnikiem kołujemy, próbując się namierzyć ( pilot pro )
* teoretycznie powinniśmy tak krążyć bez końca, na przelocie widzę że
przeciwnik leci po tym samym okręgu co ja, ale jest na jego przeciwnej krawędzi,
po czym potrafi na tyle ściąć, że wchodzi mi na ogon .. dalej już można się domyśleć

Trening czyni mistrzem, ale ja w chwili obecnej zatrzymałem się i za bardzo nie wiem co robię, źle.
Jeżeli opis jest za mało szczegółowy to go uzupełnię.

Dzięki za pomoc.

PostNapisane: 8 cze 2009, 13:27 

Zobacz jak to mistrz robi , prosil mnie o upload-a tego vid ale dzwięk mi wyłączyli

HF

http://www.youtube.com/watch?v=ug13N2b7 ... re=channel

PostNapisane: 8 cze 2009, 16:05 

haha grałem kiedyś z nim (a raczej przeciwko niemu - Eddie pewnie pamięta), ale bodajże Jarek z byłego EC go nawet raz zestrzelił xd

"Sua sponte!"

PostNapisane: 8 cze 2009, 20:29 

Ja radzę ci najpierw z karabinu a potem do bólu rakietami. I może ale nie zniżaj sie do poziomu kogoś jak chcesz grać dla przyjemności uzywaj kamery flyby żeby szukać gdzie uciekł.

PostNapisane: 8 cze 2009, 22:41 
Redaktor Battlefield.pl

jeżeli chodzi o migi i SU to jest sposób na unikanie rakiet bez flar. Ale to samemu trzeba wyczuć, nie sposób tego wytłumaczyć...

PostNapisane: 8 cze 2009, 23:19 

Frug000 napisał(a):
2. kiedy wraz z przeciwnikiem kołujemy, próbując się namierzyć ( pilot pro )
* teoretycznie powinniśmy tak krążyć bez końca, na przelocie widzę że
przeciwnik leci po tym samym okręgu co ja, ale jest na jego przeciwnej krawędzi,
po czym potrafi na tyle ściąć, że wchodzi mi na ogon .. dalej już można się domyśleć

Trening czyni mistrzem, ale ja w chwili obecnej zatrzymałem się i za bardzo nie wiem co robię, źle.
Jeżeli opis jest za mało szczegółowy to go uzupełnię.

Dzięki za pomoc.

Mozna gonic J10 w F35b i to całkowicie skutecznie ( wiem to z meczow )
Jezeli pilot jest sredni to raczej mozna sie ganiac w kolo jezeli to mapa z J10 vs F35b .
Powiem tak : kazdy mysli ze jest najlepszy , ale to słowo jest względne i myśląc ze przeciwnik latając w słabszym samolocie nie ma szans jest w błędzie :]
Proponuje polatac na low serverach i poćwiczyć zmiane kamerek ( nie koniecznie szybko ) chodzi o to żeby te zmiany miały sens . Musisz widziec przeciwnika zeby nawiązac walke .
Nie wiem jak latasz , nie wiem jak zmieniasz kamerki :] wiec nie wiem co mogę ci doradzic GL HF

PostNapisane: 9 cze 2009, 19:01 

Po przeczytaniu postów i oglądnięciu filmu..
zadam pytania w inny sposób.

1. Lecisz sobie powiedzmy na Wake Island w J-10 jest piękna słoneczna pogoda, ale masz
pecha nie spoglądnąłeś sobie w tył i słyszysz jak koleś namierza cie. Po ułamku sec. widzisz go
na swoim ogonie w odległości maksymalnego dystansu namierzania rakiet.

Co robisz ? ............ opisz szczegółowo jaki manewr wykonujesz, kiedy włączyłeś dopalacz i kiedy puściłeś flary

2. Sytuacja dokładnie jak wyżej .. z tą różnicą, że koleś włączył namierzanie jak był na 5 - 10 długości Jeta za tobą.

Co robisz ? ........... opisz szczegółowo jaki manewr wykonujesz, kiedy włączyłeś dopalacz i kiedy puściłeś flary

3. Jesteś namierzany przez Jeta ( sytuacja 1 albo 2 ) ale nie masz flar bo zużyłeś je gdyż strzelali do ciebie z naziemnej.

Jaki manewr zastosujesz ? ............. kiedy włączyłeś dopalacz

Co do opisu dopalacza, piszcie np: bez dopalacza, z przerywanym dopalaczem albo full dopalacz ... chyba , że jest
jeszcze jakiś inny mi nie znany tryb.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prośba do ludzi nie mających nic ciekawego do opisania :
Jeżeli piszesz " jest manewr ale to trzeba wyczuć " i nie napiszesz nawet o co chodzi w tym manewrze,
to nie wniosłeś do tego tematu nic po za inf. że istnieje taki manewr o czym nawet taki noob jak ja wie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PostNapisane: 9 cze 2009, 19:26 
Redaktor Battlefield.pl

:) napiszę do Ciebie na pw :)

PostNapisane: 9 cze 2009, 20:51 

Szczerze mowiąc nie wiem co robie ^^ jezeli wydaje ci się ze ci (PRO) latają schematycznie to jestes w wielkim błędzie . Wystarczy duzo latać i napewno nie w J10 zeby się tego nauczyć .
co do pierwszego pytania :D nic nie robie ^^ J10 jest tak z gnojona przez patche ze wystarczy lecieić z małym skrętem i rakiety nie mają prawa w ciebie wejsc.

PostNapisane: 9 cze 2009, 21:00 

Znowu z tymi kamerkami . Może w uciekaniu to ma sens bo nie masz jak patrzyć za siebie ale te kamerki to chyba tylko dla takich co by chcieli się pokazać ale pro a nie pograć.

PostNapisane: 9 cze 2009, 21:41 

Cytuj:
Znowu z tymi kamerkami . Może w uciekaniu to ma sens bo nie masz jak patrzyć za siebie ale te kamerki to chyba tylko dla takich co by chcieli się pokazać ale pro a nie pograć.

Masz jakies traumatyczne przezycia zwiazane z przelaczaniem miedzy kamerkami? Moze nie potrafisz ich skutecznie wykorzystac przez co rozwalasz sie na kazdej mapie... . I nastepny ktory mowi ze gra 4fun a jak dostaje po pupie to whine 25/7 przez co powstaja pytania jak przydzielic przyciski w opcjach

PostNapisane: 9 cze 2009, 22:08 
Moderator forum

Dwa podstawowe manewry które warto znać to Low yoyo i High yoyo. Bez problemu znajdziesz na necie przykłady. W F-14 Fleet Defender na C-64 trzeba było zaliczyć poprawne wykonywanie podstawowych manewrów bojowych żeby móc latać w misjach - może w BFie też by się przydało?

PostNapisane: 10 cze 2009, 10:10 
Redaktor Battlefield.pl

Harrypl napisał(a):

Słuchaj kolego - autor tego tematu miał raczej na myśli dość dokładne wytłumaczenie sztuki walki w powietrzu. Jeśli nie masz ni ciekawego do powiedzenia to zamilcz

PostNapisane: 10 cze 2009, 13:06 

Hynol przydaje się :] tylko trzeba troszke pocwiczyc .
Oczywiście to nie jest prawidłowe yoyo ale bardzo przypomina yoyo z lomac itd .

EDIT:

Frug zrobie minutowy filmik i wysle na yo

EDIT2:
http://www.youtube.com/watch?v=q8tY0rj88MY

u mnie to wygląda tak

PostNapisane: 10 cze 2009, 15:35 
Zbanowany

latales juz kiedys? Proste. Jezeli to jest F-35B, J-10 czy cos w tym stylu, ze ma rakiety naprowadzane cieplem.
Pomiataj sobie za wrogim Airplanem i czekaj az Twoj celewnik pokaze napis [shoot] albo sluchaj az zacznie pikac.

Z uciekaniem jest gorzej, musisz na poczatek wystrzelic ,,flary'' [press x ]
a jak dalej bedzie pikac to masz problem, w gore i shift, i rob jakies korkociągi i beczki.

[nie gwarantuje Ci ucieczki]

z bombardowaniem jest inaczej, co prawda nie jestem ekspertem i sie dopiero szkole na Armored Fury.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2