Teraz jest 7 lis 2024, 17:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 lip 2009, 11:15 

@aligator77

Oprócz podmontowania obrazu CD musisz podmienić plik bf2.exe - na ten, opisany w pierwszym kroku:
http://realitymodfiles.com/ancient/BF2MemoryPatch.zip

To exec z wersji DVD z patchem 1.41
Potem już tylko emulujesz DVD'ka (mi obraz DVD z poradnika nie spasował ściągałem inny). I Grasz.

Generalnie jest tak, że w oryginalnym pliku BF'a (bf2.exe) z EA Store jest jakiś byk i dlatego gra pada, wersja z DVD nie ma tego błędu.

Po podmiance tego pliku (bf2.exe) EA Download Manager nawet nie staruje przy graniu bo już masz wersje DVD...

PostNapisane: 29 lip 2009, 11:52 

Podmienie sobie to exe. Tymbardziej że mam z czego, bo dwie orginalne gry: jedna na DVD jeszcze z 2005 roku (tylko pewnie bez patcha 1.41) i druga Complite ściągniętą z EA store.
Spróbuje też wieczorem zrobic to z rejestrem. Ale niewiem czy to rozwiazanie akurat mnie dotyczy, bo mnie wywala dopiero po ok 5 lub 10 minutach, jak juz chwile gram.

PS/Co najlepsze mam wersje "Complite", ale na moim loginie nie moge grać na Europejskich Siłach i na Pancernych, bo podobno coś jest spier...e na serwerach EA i nasz oddział pomocy nie jest nic w stanie zrobic. super.

PostNapisane: 29 lip 2009, 12:21 

Execa musisz mieć już po patchu - wersja z EA Store to 1.41.
Zawsze możesz spróbować spatchować swoją wersję DVD do 1.41 i potem "pożyczyć" się exe'a do wersji z EA Store :)

Co do wywalania to identycznie to wyglądało u mnie 5 -10 min gry i widziałem pulpit.

Na dodatkach także nie mogłem grać (nawet w trybie dla jednego gracza nie dało się uruchomić.) :) pisałem do supportu EA i to oni mi je odblokowali, także nie popuszczaj im - z tego co pamiętam podawałem tylko login i sprawa została załatwiona w 2 dni... Od razu mi tego nie aktywowali były jakiś problemy rzecz jasna :)

PostNapisane: 29 lip 2009, 19:33 

Na dvd mam takie pliki

Obrazek

i który to te exek bo na dysku są troche inne?
sory ale mam zaćmienie :stupid:

PostNapisane: 29 lip 2009, 21:43 

Nic z tego - to nie takie proste :)

Musisz zainstalować grę z DVD, potem zrobić patch do 1.41 i dopiero w katalogu gdzie zainstalowałeś grę będziesz miał pliczek bf2.exe i to będzie ten, który się nadaje do podmianki.

Znajdziesz go klikając prawym przyciskiem myszy na skrócie "zagraj w BF2" -> właściwości -> znajdź element docelowy. I to będzie Twój exec.

Potem instalujesz grę z EA Store podmieniasz execi i powinieneś normalnie grać ze swojej DVD - ale ręki za to sobie nie dam uciąć :)

Można to zrobić szybciej (tak jak ja - i u mnie to działa) - instalujesz grę z EA Store pakujesz exec'a tego co linkowałem wcześniej i powinno działać (z Twoją DVD lub trzeba ściągnąć mini dysk do emulacji...). Ewentualnie jak by coś Ci nie poszło napisz mi na PW email do siebie to wyślę Ci pliki z których ja korzystam i które działają ok z wersją z EA Store (jest tego ok 20 - 25 MB).

PostNapisane: 29 lip 2009, 22:11 

Dzięki, poradze sobie , bo mam tego BFa z DVD zainstalowanego na drugim kompie u corki :mrgreen: więc skopiuje pliczek z tamtąd.
A narazie to do tego kompa z EA Complite wsadziłem płytke z wersją DVD i z tej płytki odpaliłem gre (zamiast z obrazu) i przez ponad godzinke nie wywalało. Potestuje to jeszcze później a lbo jutro, a oprócz tego przeniose tego exe z tamtego kompa i zobaczymy.

PostNapisane: 30 lip 2009, 17:52 

A mi pomogło przestawienie częstotliwości odświeżania ekranu w opcjach grafiki, przy rozdzielczości (z 75Hz, na 70) i gra śmiga.

PostNapisane: 30 lip 2009, 21:26 

@ColtC też znany problem z tego co czytałem - powinno się mieć odświeżanie takie samo jak monitora w ustawieniach win.

PostNapisane: 31 lip 2009, 14:23 

No i tak samo zrobiłem, a też mnie do pulpitu wywalało. Teraz problem ustąpił.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2