Teraz jest 23 kwi 2025, 20:42

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 gru 2003, 15:03 

Sluchajcie to co sie dzieje na polskich serverach zaczyna byc irytujace.U nas jest jakas tam zasada nie kampowania itp spraw, oni na to leja, jak sie ich kickuje to sie smieja.Ja proponuje zalozyc hasla na nasze servery i puscic tutaj w obieg co by kazdy Polak wiedzial jakie haslo!
Panowie Administartorzy pomyslcie nad tym bo przy tych lamach z zagranicy mozna nerwy stracic!
Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 15:21 

Pinky dobry pomysl! Ja jestem "ZA"
Niedawno strasznie sie wku***lem na takiego niemca co to pieprzyl cos o niemcach i o hitlerze, i cos tam ze polacy to smiecie...malo tego robil caly czas tk i grac sie nie dalo...to bylo na prgk, szkoda ze nie widzial tego zaden admin...

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 15:25 

Niestety, ale admini wieżą w świętą zasade że jak będzie hasło to nikt nie będzie grał :/. Czy PL serwery są robione dla niemców i innych? Przecierz Polacy uciekają z PL serwerów bo są tam lamerzy z zagranicy :/. Jeśli wam tak zależy na niemcach to postawcie im serwer w niemczech :/.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 15:34 

IMO: serwer jest dla wszystkich, a serwery Nur fur Polen bardzo mi się źle kojarzą.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 15:35 

cubi, wiem o co ci chodzi :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 15:46 

ja bym rozdawal bany
liste zbanowanych nickow i IP umieszczalbym na jakiejs stronce
a adres stronki wraz z krotkim info co tam sie znajduje
puszczal co pare minut na ekran podczas gry tak jak leca
reklamy czy info o serwerze.

no ale to tylko takie tam moje pomysly

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 15:53 

wczoraj arcy mialo trening na jakims serverze niemieckim i co chwilke pojawialo sie info ze za 4 tk ban, naprzyklad warsaw :D zrobil 4 tk i automatycznie go zbanowalo...

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 15:58 

Na scenie OFP nie ma takich problemów...
Na każdy serwer istnieje hasło udostępnione na oficjalnym forum.
To dobre rozwiązanie i skuteczne - żaden burak z zagranicy się nie napatoczy.
Jeśli rzeczywiście, w większości przypadków z zagranicznymi graczami jest więcej problemu, niż pożytku, może warto i tu o tym pomyśleć?

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 16:07 

Jak gralem kiedys w RTCW to wlasnie zalozenie hasel na polskie servery pomoglo nam wzmocnic ta scene.
Ja juz mam dosc ogladania lamek z zagranicy ktorym sie nie da wytlumaczyc bo albo nie rozumieja albo nie chca zrozumiec, poza tym co Ci daja bany, ciagle by jakis admin musial siedziec z reka na spuscie i rozdzielac banami.A co do hasla to mozna spokojnie je zmieniac co jakis czas bo zawsze jakis przeciek po czasie sie znajdzie!
Naprawde pomyslcie nad tym i podejdzcie do sprawy powaznie!

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 16:08 
Moderator forum

Shelton napisał(a):
Jeśli rzeczywiście, w większości przypadków z zagranicznymi graczami jest więcej problemu, niż pożytku, może warto i tu o tym pomyśleć?

Pomysł dobry, ale z drugiej strony, Polacy także grają na zachodnich serverach. Osobiście gram na niemieckich ze względu na niskie pingi i uważam, że np. Niemcy mają wiecej kultury i obycia niż nasi "sojusznicy" Amerykanie. Ci to dopiero potrafią krwi napsuć :(

Sądzę, że na pojedyńcze, losowe przypadki nie ma co zwracać uwagi.
Na początek rygorystycznie przestrzegać rozdawania ban-ów i będzie spokój.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 18:50 

zawsze mozna ustawic (zreszta kiedys tak juz bylo) w nazwie serwera informacje jakie jest haslo - polak przeczyta i wejdzie - inny juz nie koniecznie.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 19:03 
Moderator forum

bcj napisał(a):
zawsze mozna ustawic (zreszta kiedys tak juz bylo) w nazwie serwera informacje jakie jest haslo - polak przeczyta i wejdzie - inny juz nie koniecznie.

Hasło byłoby dobre po 18-19 - kiedy Mocy Polskiej Przybywaj ( :) ) - wcześniej mało nas tam siedzi, a czasami mam chętkę (i czas) pyknąć około 14 - 15 :)

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 19:08 

Popieram!!!!!! założyć haslo na najbardziej oblegane serwery(prgk i irs)
choc czasem wiekszosc graczy zachowuje sie qlturalnie, ja juz poznalem takiego hansa z niemiec i fajny koles gra czasem na prgk klasa gość... Powiem tyle ze nalezaloby lepiej monitorowac co sie dzieje na serwach

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 19:38 

A ja osobiście jestem przeciwko jakiemukolwiek ograniczaniu dostępu do polskich serwerów. Hasełka, prawa dostępu... pachnie mi z daleka tworzeniem jakiś sztucznych podziałów na elitę (ci co znają adminów i bywają na forum) i czerń (reszta). Skąd niby pewność, że nie gra na naszych serwerach mnóstwo osób zachowujących się normalnie w czasie gry, a jednocześnie nie będącymi członkami forum? Ile nowych graczy zaczyna od polskich serwerów w ogóle nie mając kontaktu z tym forum? Pewnie mnóstwo. Takie pomysły ograniczą im dostęp i mogą w ogóle spowodawać, że zrezygnują z gry.

To co mi się podobało właśnie w bf1942 to, że nigdy nie było problemów ze znalezieniem serwerów (m.in polskich). Można było się zawsze bez problemów połączyć i szybko pograć (właśnie przeciwnie niż w OF). Wydaje mi się, że z pewnych marginalnych zjawisk robicie reguły i chcecie na nie reagować, w szkodliwy moim zdaniem sposób. Zawsze będzie się zdarzać grupa gości, którzy nie będą przestrzegać zasad. Uważam, że system kar oparty o kickowaniu i przede wszystkim banowaniu zda też egzamin. O ile będzie realizowany w sposób zdecydowany i bezkompromisowy. Jak ostatnio robił to Janicq na IRS.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 20:00 

Pancho spoko tylko wytlumacz mi teraz takie cos:
Gram sobie na HQ, jest nas 16 czy 18 osob, w tym jest 7 gosci TK i co Ty na to? Juz nie raz mi sie tak zdarzylo ze wychodzilem bo sie nie dalo grac a jak powiesz tym fujarom co sa "normalne" i graja z Toba zeby kicknac goscia o takim # to znajdzie sie 2 moze 3 ktorzy Cie posluchaja bo reszta albo tepa i nie wie o co chodzi albo leje na to bo sa w teamie gdzie nie ma TK.Zygac sie chce jak widze takie cos.Moze innym rozwiazaniem jest poprostu dac rcona (remota) zaufanym osobom z innych klanow zeby tez mogli zadzialac bo wydaje mi sie ze wtedy zawsze 1 admin by sie znalazl na serverze zeby zrobic porzadek, a majac rcona (remota) chyba nie czujemy sie lepszymi i nie chodzi nam o to zeby wywalic i rozkonfiguroac server tylko pozbyc sie nie potrzebnych smieci, zrobic segregacje!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2