Hehe w takim razie ze mnie też niezły łoś xD.Dostałem tego linka od znajomego uważnie zobaczyłem że nazwa to IMG... a rozszeżenie zupełnie inne o ile dobrze pamiętam to chyba dos.Mimo tego wiedziałem, że coś jest nie tak ale z ciekawości otworzyłem ten plik i do wszytkich ludzi których miałem na xfire automatycznie otwierały się okna i z mojego pc automatycznie wysyłał się link z tym właśnie virusem no dopiero później co 5 minut Internet mi się wyłanczał.Antyvir działający w czasie rzeczywistym coś tam wykrywał aczkolwiek to nie przynosilo żadnych rezultatów, a scanu mi się nie chcialo robić bo to aż ponad godzinę,więc odtworzylem obraz partycji nortonem ghostem (czyli można powiedzieć taki foramt w 5 minut z zainstlowanymi już moimi programami
)Następnie mimo iż miałme świeży system nie mogłem otworzyć żadnej partycji nawet tej na której miałem zainstalowany system operacyjny
(jakis błąd vshost).Po tym dopiero zrobiłem scan który wykrył mi 16 wirusów i 4 trojany mimo to nadal nie mogłem otworzyć żadnej partycji wtf ?Dopiero na koniec użyłem combofix'a który na szczęście mi pomógł i wszystko ładnie śmiga
w sumie wszytko to zajelo mi jakieś 1,5 godziny no ale czlowiek uczy się na błędach, a nigdy nie otwierałem tego typu linków tylko jakos teraz sie skusiłem xD
Ciastek96 napisał(a):
Mój clanmember ściągnął i cały czas mu połączenie z netem zrywa. Niestety musi sie z tym uporać.
Myśle że HijackTHIS albo combfix powinnien pomóc