Teraz jest 23 kwi 2025, 20:13

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 20:11 

Ja proponuje częstszy nadzór adminów, bo z tym hasłem mam mieszane uczucia.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 20:12 
Moderator forum

Nom, jestem cały za tym rozwiązaniem :) To co się ostatnio dzieje przekracza wszystkie granice. Niektóre ciołki potrafią uzyskać wynik -65 i nikt (no, może poza paroma osobami) nie interesuje się votem na kicka. Kilku odpowiedzialnych adminów (a przy okazji takich, którzy często grają) byłoby błogosławieństwem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 20:17 

Pinky, miałem taką sytuację i też się denerwowalem. Nie mniej system haseł rozwiąże ten problem połowicznie, a przede wszystkim gwałtownie zmniejszy liczbę graczy na polskich serwerach. Szczególnie jak grasz późno nocą. Będziesz miał po prostu 4 pewnych graczy. Szkoda tylko, że w takiej ilości gra się już bardzo mało ciekawie.

Natomiast pomysł rcona, gdzie osoby (którzy nie grają aktualnie) mogłyby kickować jest ciekawy. Nie wiem na jakiej zasadzie to się dokładnie odbywa (nie jestem w temacie), lecz jestem w stanie sobie to wyobrazić. O ile dałoby się wybrać sensownych gości do takich uprawnień to czemu nie. Bo samo należenie do klanu nie jest jeszcze miarodajne w ocenianiu czy dana osoba jest godna takich uprawnień. Podczas mojego krótkiego żywotu na scenie bf1942, zauważyłem, że jest trochę animozji pomiędzy niektórymi członkami klanów, aby można było rozdawać takie prawa bez głębszej refleksji.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 20:36 

jesli admin zadecydowalby ze na serwie graja tylko polacy, to sprawa jest prosta , wystarczy w nazwie serwera dodac "haslo_polska" i kazdy polak zobaczy to sobie na ASE i wejdzie a nikt z zagranicy nie zakuma slowa haslo - no moze jeden na 1000 sie domysli o co chodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 20:48 

z tym haslem to dobra rzecz np kiedys sie spotkalme z takim
ala ma ......

co do consolki to se wszyscy mapy beda zmkieniac na ktora chca wiec bedzie balagan.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 20:54 

zamiast tworzenia jakis barier i zakladaniu hasel , moze lepiej poprostu uczyc Polakow co trzeba wpisac zeby jakis klops dostal kicka.

no i wiecej checi panownie , bo nie raz widze ze sa powazne osoby z powaznych klanow ale glosowac sie nie chce :roll:

a haslo zrobi podzialy na lepszych i gorszych.
wezcie pod uwage taka sytuacje ze jakis dzieciak idzie do kafejki i akurat ma pieniadze i chce popykac w BF i co ?? i gowno bo niewiadomo skad musi wziasc nagle haslo...nie podoba mi sie ta opcja.

bardziej bym byl za tym zeby utworzyc jeden zajebisty polski serwer i na niego haslo dac , a reszta niech pozostanie wolna.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 23:19 
Oldboy Battlefield.pl

dolkadnie uczyc sie i pomagac!! jak ktos wola to glosowac!!!
hasel nie bedzie bo servery sa glownie gla graczy nie?? co z tego ze gra niemiec hiszpan anglik zulugula... jak TK to glosowac jak kradie to krzyczec!! uczyc sie anglika!! sa 2 komendy:

kick
kt
stosowac!
pomagac!
sa podane czesto nr gg adminow - uzywac!!

wystarczy troszke ustawienia servera zmienic aby glosowanie trwalo 120s - max- i zmniejszyc progi do kicka na poziom 30% graczy...
EOT!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2003, 23:54 

lamerstwo ? zapraszam na szwedzkie servery counter-strike ( Absolut terror) i na niemieckie 4costam:P TO SA DOPEIRO LAMUCHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zadnych kar za tk / ta , zero banow :////////////

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2003, 00:00 

podzial na kasty????? to nie przejdzie......... jak jacys faszysci , podzial na lepszych i gorszych......... po porstu wiekszy nadzor obiektywnych i ODPOWIEDZIALNYCh adminow!

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2003, 00:26 

Lamerzy z zagranicy (TK, wjazd czolgiem na respa np. na Berlin) upodobali sobie serwer IRS 4web.pl, prawie zawsze jest tam full i jak nie ma kilku graczy z polskich klanow zabija sie ich tonami (albo oni zabijaja tonami swoich) . Wczoraj wpadlem na Tobruk i skonczylem jedna z rund 36-1 :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2003, 07:35 
Moderator forum

Ja jestem przeciwny hasłowaniu serwów. Sugerowałbym raczej ich lepsze ustawianie - autokick za -4, autoban za 3x autokicki (jak ktoś "swój" dostanie bana bedzie wiedział do kogo się zgłosić, a obcy nie) i limit głosowania na kick na poziomie jakiś 30%. To powinno załatwić problem lepiej niż masa adminów...

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2003, 09:43 

votowanie jest do dupy; kikowanie jak nie ma admina w okolicy (jak sie cos dzieje na prgk szukam kogos: piaska, pepsee lub innych, ale bywa tak, ze nie maja dostepu do konsoli/innych) utrudnione; banowanie rowniez; co zrobic, bo ja tez mam czesto problem z debilami z zagranicy: TK, kampy etc
haslo jest dobre, przeciez na poczatku dzialal serwer bf.pl z haslem w nazwie serwera i sie laczyli Polacy, nawet ci nie z forum :!:
to jest szansa na poprawe gry
przez debilnych amerykanow i inne nacje, troche siadl ping na IRS, nie mowiac o tym, ze grac sie nie da z takimi debilami
ale wg mnie na kilku dobrych polskich serwach mozna zalozyc haslo na probe, powiedzmy tydzien, dwa i potem zdjac i zobaczyc, czy jeszcze potem tak chetnie odwiedzaja go zagraniczne pojebusy (chodz 3ba powiedziec, ze nie wszyscy sa gupi, oczywiscie od zagranicznych lamek nalezy odliczyc klanowiczow, ze znanych klanow, ktorzy tez nieraz odwiedzaja nasze serwy i na rowni z nami sie wqrwiaja :!: )
tyle o mnie :P

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2003, 10:22 

_XENA_ napisał(a):
Ja jestem przeciwny hasłowaniu serwów. Sugerowałbym raczej ich lepsze ustawianie - autokick za -4, autoban za 3x autokicki (jak ktoś "swój" dostanie bana bedzie wiedział do kogo się zgłosić, a obcy nie) i limit głosowania na kick na poziomie jakiś 30%. To powinno załatwić problem lepiej niż masa adminów...

dokladnie, pomysl dobry.. chyba ze sie zwali masa debili to beda wszysktich kickowac :P ale mala szansa ;)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2003, 10:52 

Mysle ze w ten weekend mozna sprobowac zalozyc hasla na pl serverach. A co do kick vota to zgadzam sie na maxymalne minimum co do ilosci potrzebnych votow!

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2003, 11:14 

moja opinia co do kick-vota:

to zdaje egzamin tylko kiedy przynajmniej 50% na serwie to real plejaz , a jak juz tacy sa to na pewno miedzy nimi jest jakis admin, wiec wywali i zbanuje tak czy siak.

dla takiego pojebanego złośliwego trolla całe zamieszanie wokol vota to tylko przyjemnosc i zaszczyt, bo inni gracze zwracaja uwage na jego wybryki, a przeciez jemu wlasnie o to chodzi, nie o gre tylko o wywolanie zadymy, wiec sie cieszy. poza tym gdyby bylo cos takiego jak "vote-ban" to rozumiem, po kicku polaczy sie znowu jak jest wyjatkowo zlosliwy .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2