Teraz jest 6 lis 2024, 05:20

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 sie 2009, 00:10 

Więc tak. Po odzyskaniu kont itd wbijam na server , wszystko pieknie , po za tym ze grając pare min łapie laga na którym hmm tracę tak jak by ustawienia graficzne i rega .
Mianowicie mowie tu o tym ze ten lag a właściwie seria lagów które trwają do 30 sec w sumie przestawiają mi grafike ^^ (miałem cienie nie mam) i (miałem rega nie mam)
dziś miałem przypadek na Polskim serverze gdzie w kolesia ładowałem 4 strzały z M24 na spawnie! i nic , sam dym dust itd.
Więc tak...
Wyczyściłem rejestry, przeskanowałem PC Ad-adware plus wieloma inymi scanerami , shadery i inne padziewia to podstawa . Łącze wygląda na ok porty odblokowane itd.
W tej sytuacji proszę o pomoc bo już nie wiem co robić.

Sprzęt :
Słaby ale zawsze ;]

Karta 7600 GT 256
Procek AMD Atlon 3500+ ~2.2
Ramy 2 giga ddr2

Jeszcze jedno PB aktualne :D zapory wył jak gram antyvirusy itd też . 3 dni po formacie.

PostNapisane: 5 sie 2009, 14:53 

Chmmm....
Może chodzi o kartę graficzną lub procesor. Albo komputer nie wytrzymuje napięcia czy coś w tym stylu. Podaj jaki masz wentyl i chłodzenie , temperatura , Waty itp.

PostNapisane: 5 sie 2009, 20:04 

Co do dziwnych lagów problem rozwiązany , po prostu odkurzyłem go :] . Temperatury są stabilne .
Został jeszcze problem z dustami których nigdy w takim stopniu nie miałem i nie widziałem , wczoraj użyłem Tweaka . Dusty mineły na jakieś 10 może 20 min gry później znów się zaczęło ^^ czyli tweak mi pomógł na krótką chwile sprawdzałem znów swoje łącze i wszystko wygląda ok . Modem restartowałem do ostawień defaultowych i nic .
Dzwoniłem do tych po których się krzyczy (Sileman) i powiedzieli ze nic nie zmieniali ^^ ( jak zawsze )
Co do dutow juz raczej nie zawracam sobie głowy bo to BF2 :D ale w innych grach mam to samo a nigdy nie miałem.
Cod4 , Graw 2 itd , mianowicie moje pociski a własciwie część z nich znika w drodze na server :D
może to coś z MTU ma ktoś jakies pomysły ?

Edit MTU jest ustawione dobrze wieć raczej to nie to :/

Jeszcze jedna istotna informacja . Z jakiegoś powodu zrywa mi połączenie jak próbuje coś gdzieś wysłac

PostNapisane: 6 sie 2009, 15:22 
Moderator forum

Zapewne packet losty. Sprawdź ping ploterem na jakim poziomie są i gdzie je gubisz. Ustaw wielkość pakietu na nieco większą niż domyślna. Obstawiam że twój dostawca netu coś spartolił. Albo dostawca dostawcy :)

PostNapisane: 17 sie 2009, 19:29 

Hynol napisał(a):
Ustaw wielkość pakietu na nieco większą niż domyślna.

Większą?

btw pakietów nigdzie nie gubię . Dziś na przykład grałem koło 16-stej i wchodziło wszystko jak w masło , następna runda to była klapa :D Provider zapewnia że nic nie kopał .

dziś sprawdzałem upload i download o to wynik:
Download: 2909 kbps
Upload: 582 kbps
szczerze to już nie wiem co robić :/

PostNapisane: 17 sie 2009, 21:27 

EDDIE_PL napisał(a):
Mianowicie mowie tu o tym ze ten lag a właściwie seria lagów które trwają do 30 sec w sumie przestawiają mi grafike...

Te serie lagów na początku to chyba jednak nie komp a pb raczej (tak BTW kiedys ich nie bylo pewnie pb cos na****), wszyscy z ktorymi gram tez po wbiciu na serwer takie mają i po ok 30 - 50 s przechodzą, czasami tez w srodku rundy sie pojawiaja. Gdy gra sie na serwie z pb off problem lagow znika. Co do grafiki to mi nie zmieniaja ustawien co najwyzej jak czasami wywali do logowania kont to po zalogowaniu wszystko jest na max-detalach.

PostNapisane: 18 sie 2009, 14:16 
Spamer!

_morfi napisał(a):
EDDIE_PL napisał(a):
Mianowicie mowie tu o tym ze ten lag a właściwie seria lagów które trwają do 30 sec w sumie przestawiają mi grafike...

Te serie lagów na początku to chyba jednak nie komp a pb raczej (tak BTW kiedys ich nie bylo pewnie pb cos na****), wszyscy z ktorymi gram tez po wbiciu na serwer takie mają i po ok 30 - 50 s przechodzą, czasami tez w srodku rundy sie pojawiaja. Gdy gra sie na serwie z pb off problem lagow znika. Co do grafiki to mi nie zmieniaja ustawien co najwyzej jak czasami wywali do logowania kont to po zalogowaniu wszystko jest na max-detalach.

To wygląda na mulenie dysku :D Wpisz w konsoli pb_sleep 500 a następnie aby zapisac ta komendę na stale (nie musieć wchodzić i wpisywać jej znowu o ile Ci pomogła) wpisz komendę na zapisanie cfg - zna ktoś tę komendę ?

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
kliknij i zarejestruj się -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 18 sie 2009, 15:06 

pb_sleep 500
pb_writecfg
:P to zawsze robie po formacie :D

Strefa czasowa: UTC + 2