Mimo posadania unlockow moim osobistym zdaniem najlepsza szturmowka w grze jest MEC-owski AK-101, pozniej G36e. Jezeli chodzi o Supporta najlepiej gra mi sie z RPK-74, nastepnie PKM. Jak juz kampie snajperem z USMC to tez najczesciej uzywam M24 ( jakby szybciej przeladowywal ) zamiast L96 - najbardziej nie lubie kobylki, w pozycji stojacej ta bron mnie nie przekonuje ;]. Poczatkowo grajac medykiem przed odblokowaniem G36e uzywalem M16 - nie wiem czemu, ale jakos nie przepadam za L85 ( odnosze wrazenie, ze ma dosyc slabe skupienie gdy wali sie seriami - pojedynczy jeszcze jeszcze i niby bajerzasty celownik, ciagly troche porazka ).
Co do long range ze szturmowek - sam niejednokrotnie zostalem zdjety ze sporej odleglosci, jak i ustrzelilem wielu snajperow i plujacych olowiem supportow czy biegnacych sprintem - zanim zlapalem wyczucie przelanczalem sobie tryb na single, np. G36e celnosc jest jak dla mnie praktycznie jak z Dragunova. W sumie wyrobil mi sie nawyk przy wiekszej ilosci wystrzeliwanych pestek do wroga, ze odruchowo zaczynam celowac w trakcie serii coraz nizej i poderwane strzaly bardzo czesto trafiaja w lepetyne.
Co do sensu zakupu - gra ma swoje kwiatki, ale mimo wszystko mozna sobie pograc dluzszy czas i urozmaicac rozgrywke - albo vehicle albo infantry, kilka klas i broni o odmiennej charakterystyce, masowa < w miare mozliwosci

> zaglada albo zdobywanie flag... Zanim sie pozna dokladnie wszystkie mapy i opanuje wszystkie klasy oraz pojazdy trzeba naprade duuuzo godzin.