Teraz jest 26 lis 2024, 12:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 sie 2009, 22:19 
Redaktor Battlefield.pl

Gentleman behold - http://blogs.battlefield.ea.com/Default.aspx##
Cytuj:
After nearly a year of development and three public beta tests Battlefield 2 v1.50 is ready for release. The update will be released on Tuesday 1st September at 5pm UK, 6pm Europe. Stay tuned for release announcement in the near future!

As part of Update 1.50 we are glad to announce that not only is Highway Tampa now a required install included in the update but Euro Forces (Great Wall, Taraba Quarry and Operation Smoke Screen) and Armored Fury (Midnight Sun, Operation Harvest and Operation Road Rage) is now FREE for all Battlefield 2 players. Including the brand new map, Operation Blue Pearl this brings EIGHT new maps that everyone can play and will be added to ranked Battlefield 2 servers world wide. The Booster Pack content is included in the update and has made the file just over 2Gb in size.

2 GB to sporo, ale za to 2 boostery będą za free i nie będzie możliwości ściągnięcia wersji 'bez boosterów' więc admini będą mogli bez skrępowania wsadzać do maplisty mapki z boosterów i podstawki bez obawy że nagle połowa graczy zniknie

I'm as cold as the cold wind blows

Ostatnio edytowano 1 wrz 2009, 20:25 przez _Dominiko_PL, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 27 sie 2009, 22:29 

Nie lepiej bylo skopiowac newsa z bf.pl? ;)

Ciesze sie tylko na mapki z boosterow. Sam patch jest nieprzydatny...

PostNapisane: 27 sie 2009, 22:34 

No brak mi słów panowie, żeby taki kapitalistyczny moloch jak EA chciało coś dać graczom za darmo? Zawsze marzyło mi się pograć jakąś europejską nacją w Beefa, ale oprócz Rosjan i SAS z SF nic nie było. Normalnie nie wiem co dalej powiedzieć z podziwu dla tak wielkiego patcha/addona zarazem.

Szacunek :P

PostNapisane: 27 sie 2009, 23:32 

Wiecie może, jak to będzie z instalacją? Lepiej to wrzucać na czysto, czy można na 1.41?

Edit. Ok, już doczytałem.

PostNapisane: 28 sie 2009, 01:31 

Witam, zaczne od pytania, o ktore mi chodzi.
Czy, jezeli posiadam te 2 boostery, EF i AF lecz nigdy nie chce mi sie nabijac czasu na nich, gdyz serverow jest niezbyt wiele z graczami.
Tutaj pytanie, jezeli dojda te mapy z tych boosterow, grajac na np. Operation Road Rage dostane czas na AF ?
Zalezy mi na North American Sevrive Ribbon
I drugie pytanie, majac ZAINSTALOWANE te boostery juz posiadam te mapy, czy patch mi nic nie spierdzieli ?
Nie bede ich mial po dwie czy cos w tym stylu ?

Ostatnie juz pytanie, odnosnie moich kolegow.
Nie posiadaja Oni EF ani AF, jakoze patch doda mapy z EF takze, czy beda mogli cieszyc sie UE ?
Czy tez wyjdzie, ze na wielkim murze beda popylac US vs. MEC.

Dziekuje, prosze o wyruzomialosc.

PostNapisane: 28 sie 2009, 01:52 

Eleanor napisał(a):
Tutaj pytanie, jezeli dojda te mapy z tych boosterow, grajac na np. Operation Road Rage dostane czas na AF ?

Tak.

Eleanor napisał(a):
I drugie pytanie, majac ZAINSTALOWANE te boostery juz posiadam te mapy, czy patch mi nic nie spierdzieli ?
Nie bede ich mial po dwie czy cos w tym stylu ?

Raczej nie, ale tego jak będzie to najstarsi górale nie wiedzą, zresztą EA pewnie też nie wie :lol:

Eleanor napisał(a):
Nie posiadaja Oni EF ani AF, jakoze patch doda mapy z EF takze, czy beda mogli cieszyc sie UE ?
Czy tez wyjdzie, ze na wielkim murze beda popylac US vs. MEC.

W patchu znajdą się obydwa boostery, więc raczej będą całe - UE też będzie.

PostNapisane: 28 sie 2009, 08:32 

boostery nie byly zbyt popularne to dali je w koncu za darmo xD zreszta w plikach serwerow sa juz dawno razem ze standardowymi mapakami ;] a te od js sa oddzielnie ;p
a moze proboja poprostu ozywic tym troche ta gre.... scena coraz bardziej sie kurczy a boostery juz dawno nie przynosza zysku ;]

PostNapisane: 28 sie 2009, 09:17 

Gówniany patch, który robili 2 lata - a który praktycznie niczego ważnego nie zmienia. Syf, który był - został. Dali za to jakieś tam zapychacze aby gracze o nim zapomnieli. Wystarczyłoby aby wydali patcha który by miał 5 mb , 0 map oraz naprawione hitboxy.

PostNapisane: 28 sie 2009, 09:21 
Redaktor Battlefield.pl

Mam nadzieję że nie żartują z tym wsparciem dla Visty bo po instalacji SP2 i przy próbie deinstalacji BF2 (downgrade do 1.41 :D ) wyskakuje mi
Obrazek
(a deinstalacja SF działa o-o, spróbuję najpierw odinstalować dodatek może zadziała ) (edit: nic nie pomogło trzeba ręcznie :/)

I'm as cold as the cold wind blows

PostNapisane: 28 sie 2009, 09:51 

Hitboxy są wyraźnie lepsze, przynajmniej w betach 1-3 były. Niby też zrobili coś żeby F35 był bardziej konkurencyjny, ale wierzyć mi się nie chce...

Szkoda ze po tylu latach ulegają płaczom nowych graczy i zrobili z tego BF2142... którego porzuciłem właśnie dlatego że jest mniej dynamiczny od BF2.

PostNapisane: 28 sie 2009, 10:20 

Daszek napisał(a):
Szkoda ze po tylu latach ulegają płaczom nowych graczy i zrobili z tego BF2142... którego porzuciłem właśnie dlatego że jest mniej dynamiczny od BF2.

W sumie i tak za dobrze w te BF`y nie gram, ale będzie mi brakowało dynamiki w dwójce;/
Przechodzenie obok claymorów tak jak bf 2142 :stupid:, przecież to jest ewidentny bug, którego nie naprawili :lol:

PostNapisane: 28 sie 2009, 10:54 

Jak dla mnie oczywiscie nie potrzebnie pchaja swoje brudne łapska w mechanike gry. Próba poprawy hitboxow ok, ale zmiany w gameplayu - fail. Zobaczymy co im wyjdzie z tymi hitboxami pewnie znowu wielkie g....

PostNapisane: 28 sie 2009, 11:05 

Kto ogarniał teraz tez ogarnie... a ta cala zmiana mechaniki gry hmmm zamiast Z będzie C i tyle xD może jakieś nowe mapki z dodatku się będzie grało na gatherach :)

//
ja mam zmienione ;p

Ostatnio edytowano 28 sie 2009, 11:42 przez Molpi, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 28 sie 2009, 11:35 

Molpi napisał(a):
hmmm zamiast Z będzie C i tyle xD

Ctrl ;) Za duzo CODa, no chyba ze zmieniłeś sobie ;)

PostNapisane: 28 sie 2009, 12:53 

A ja mam pytanie (bo nie chciało mi się testować na betach ;)) czy z tym pronem będzie tak, że przez chwilę po położeniu nie będzie można strzelać, czy będzie po prostu duży rozrzut?? :)

A co do hitboxów to trzeba się będzie od nowa przyzwyczajać:x

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2