Teraz jest 18 lis 2024, 13:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 wrz 2009, 00:14 

Z tego co wiem piloci za tamta katastrofe sa w pelni odpowiedzialni i aktualnie siedza "za brawure". Jest to wysoce nieprawdopodobne, aby trenowali na innej maszynie niz wystepowali. 2 "takimi samymi" samochodami jezdzi sie niekiedy bardzo inaczej...

Odnosnie katastrofy z Radomia jeszcze nie bylo oficjalnego powierdzenia kto jest winny i dlaczego nie wyskoczyli. Coraz mniej natomiast sie mowi o usterce maszyny.

PostNapisane: 4 wrz 2009, 11:09 

http://www.youtube.com/watch?v=9iElELU8jMg&NR=1

tu pilot nie chciał ratowac ludzi

Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. UapaTwój Czerwony kolor Podpisu Mnie uraził więc go zmieniłem

PostNapisane: 4 wrz 2009, 12:21 

RoSoMaK859 napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=9iElELU8jMg&NR=1

tu pilot nie chciał ratowac ludzi

Tyle wiesz co skopiujesz i wkleisz z youtuba halfheadzie? O tym samym wypadku piszą przedmówcy, tyle że senowniej.

PostNapisane: 4 wrz 2009, 14:54 

pisze co widze

Twój podpis był sprzeczny z regulaminem i został usunięty. UapaTwój Czerwony kolor Podpisu Mnie uraził więc go zmieniłem

PostNapisane: 4 wrz 2009, 18:50 

No chcieli ratować pilotów ale palący się wrak samolotu jest dość niebezpieczny. Źle się wyraziłem.

Co do pilotów znajdowali się oni nadal w kabinie samolotu, wcale nie wypadli z kokpitu. Dziób wraz z kokpitem oderwał się od reszty samolotu. Tyle co usłyszałem od znajomego który tam był na miejscu zaraz po kraksie. nie wiem czy był już ten filmik zmiejsca kraksy ale rzucam widać że samolot doszczętnie spłonął.

Nie wiem co jest z tymi samolotami ale su 27 najczęściej rozbija się na pokazach, być może kiepska ruska robota...

http://www.youtube.com/watch?v=oBQuNkujJIEtu macie właśnie filmik z miejsca kraksy.

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego piloci trenowali na innych maszynach i latali na innych maszynach?? W Radomiu to samo co w Lwowie...

PostNapisane: 4 wrz 2009, 20:59 

Gdzies czytałem, że w Białorusii od kilku lat trwa wymiana osprzętu w mysłiwcach. Niestety, częsci wykorzystywane przy tych "naprawach" pochodzą z dostaw do krajów trzeciego świata. Trenowali na tych samych maszynach, ale mieli inne ilości paliwa, to Su 27 było zatankowane na pokazie pod korek.

PostNapisane: 4 wrz 2009, 22:49 

GoLyPL napisał(a):
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego piloci trenowali na innych maszynach i latali na innych maszynach?? W Radomiu to samo co w Lwowie...

Przecież przyleciała tylko jedna UBM-ka #63. Więc nie wiem o co Ci chodzi. Za to mogę głowę dać. A we Lwowie też mi się wydaje że był ten sam samolot tylko inaczej zatankowany.

mAr.l0rd,
Skąd wiesz że był pod korek zatankowany?? Jakieś źródło??

PostNapisane: 4 wrz 2009, 23:02 

piknik lotniczy w łasku

http://userserve-ak.last.fm/serve/_/346 ... piknik.jpg

PostNapisane: 5 wrz 2009, 00:51 

sroczka napisał(a):
GoLyPL napisał(a):

Przecież przyleciała tylko jedna UBM-ka #63. Więc nie wiem o co Ci chodzi. Za to mogę głowę dać. A we Lwowie też mi się wydaje że był ten sam samolot tylko inaczej zatankowany.

Gołemu chodzi o to, że trenowali, a latali na innych maszynach we Lwowie: ) nie w Radomiu ;]
Samolot był czy nie był zatankowany pod korek i tak będzie leciał jak fortepian bo to 24tony kupy złomu :) Pogdybamy sobie pogdybamy, a w między czasie poczekamy na raport PBKBWL.

PostNapisane: 5 wrz 2009, 11:13 

Obrazek
Wskaznik paliwa w Su27 to taka podluzna, pionowa miarka umieszczona pod monitorem z przedzialka od 0-12... Uwazam, ze trudno nie zauwazyc jej przed tego typu akrobacjami, zwlaszcza, ze podczas najbardziej skomplikowanych figur obserwuje sie czesciej zegary niz otoczenie. Pozatym jesli mialoby to tak ogromny wplyw na sterownosc maszyny przy niskich predkosciach, to uwazam, ze pilot zauwazylby roznice w sterownosci przy wczesniejszych manewrach na niskiej predkosci.

Podmianka samolotu to idiotyczna teoria, ze zdjec wynika, ze obydwa samoloty mialy ten sam numer - ten z treningu oraz z niedzieli.
przsoi napisał(a):
halfheadzie?

:lol: Moj slownik poszerzyl sie wlasnie o nowe slowko... 8)

Ps.
Swoja droga, gdy tak wpatruje sie w te fotke i widze porysowane, brudne, zmeczone zegary, srobki widac, ze byly kilkanascie jak nie kilkadziesiat razy wykrecane w samym kokpicie, gdzie podobno malo awaryjnej elektroniki jest... To przyczyna czestego spadania tych maszyn przychodzi mi sama na mysl...

PostNapisane: 5 wrz 2009, 14:48 

mcmt napisał(a):

Podmianka samolotu to idiotyczna teoria, ze zdjec wynika, ze obydwa samoloty mialy ten sam numer - ten z treningu oraz z niedzieli.

W Lwowie trenowali na innej maszynie; p w Radomiu było tylko jedno Su, kolejny nie zrozumiał XD

mcmt napisał(a):
Ps.
Swoja droga, gdy tak wpatruje sie w te fotke i widze porysowane, brudne, zmeczone zegary, srobki widac, ze byly kilkanascie jak nie kilkadziesiat razy wykrecane w samym kokpicie, gdzie podobno malo awaryjnej elektroniki jest... To przyczyna czestego spadania tych maszyn przychodzi mi sama na mysl...

Prawda: ) Nasze MIGi podobnie wyglądają oprócz tych co niedawno z remontu wyszły: )
Te Su nie ma na pewno nie ma 5 lat tylko z 15: )
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090902/AIRSHOW/248977069/1008

Cytuj:
- Ludzie stojący na płycie lotniska zamarli z przerażenia, gdy z jednego skrzydła samolotu zaczął się wydobywać dym. Potem pojawiły się błyski ognia, a samolot zaczął lecieć w górę w dziwny sposób – dostał takiej nietypowej rotacji. Potem zaczął spadać. Bezwładnie, jak kartka papieru – mówi Marian Strudziński, fotoreporter zatrudniony w Wydziale Promocji Urzędu Miejskiego w Radomiu.

no nie :lol:

PostNapisane: 5 wrz 2009, 17:58 

popkas napisał(a):
W Lwowie trenowali na innej maszynie; p w Radomiu było tylko jedno Su

Pisalem o "Niedzieli" czyli o Radomiu.

PostNapisane: 6 wrz 2009, 12:26 

http://www.youtube.com/watch?v=Gdq4rv0RKsk

Porównanie treningu do niedzielnego pokazu.

PostNapisane: 6 wrz 2009, 13:52 

1. probowali zrobic cos innego, co jest malo prawdopodobne, bo polecenie od "trenera" brzmialo robcie wszystko "jak w domu"...
2. Przeciagneli maszyne, ale z drugiej strony wydaje sie, ze nie mieli wcale takiej malej predkosci. Jakby faktycznie cos z ciagiem. Fajne porownanie, aczkolwiek nie znamy ich air-speed'a. Mogl tez dmuchnac duzy wiaterek, ten o ktorym wspominal "trener"... "w plecy". Znacznie i gwaltownie zmniejszajac air-speed'a.

Kurde ciekawy jestem oficjalnego stanowiska komisji sledczej...

@edit
Po kilkukrotnym obejrzeniu filmiku, uwazam, ze cos zaczelo byc nie tak tuz przed 1:00. Na bank musialobyc to zwiazane z utrata mocy/air-speed'a. Maszyna zaczela przewracac sie ociezale i ledwo sie wznosila - wyglada na to, ze tracila predkosc. Wydaje mi sie, ze na dopalce moglaby przyspieszac.
Mysle, ze 1:20 byla krytyczna - zlapali stall'a i najprawdopodobniej maszyna sama zrobila nastepna beczke.
Musialby sie wypowiedziec ktos, kto lata w realu.

PostNapisane: 9 wrz 2009, 14:49 

http://www.youtube.com/watch?v=ujtYnAJxD7s

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2