Teraz jest 19 lis 2024, 22:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 paź 2009, 18:40 
Moderator forum

Przeszukałem inne tematy ale nie znalazłem podobnego przypadku.

Własnie zmieniłem kilka części w kompie.
Wszystko zainstalowałem od nowa (Windows XP Professional SP3) - także BF2 + Patch 1.5.

Niestety po włączeniu gry pojawiają mi się ze 2-3 czarne ekrany lub czasem logo BF2 i ... włącza się pulpit Windowsa :|

Sprzęt:
- AMD Athlon 64 X2 6000+
- Gainward GeForce GTS250 1Gb
- 2x 1Gb Geil DDR2 800MHz

Chyba problemem nie jest sprzęt bo na poprzednim miałem identyczną sytuację i sobie BF2 odpuściłem.
Teraz jednak wolał bym go zainstalować i trochę pograć ... w jakieś PR czy FH2.

PostNapisane: 9 paź 2009, 17:01 

To samo miałem po przesiadce z socket A na AM3,notabene pod socket A wszystko chodziło :twisted: ,ale do rzeczy :
1.instalacja win xp + service pack 3 od nowa ===dysk lub partycja startowa muszą być "dziewicze":P ++drivery do urządzeń oczywista --ja u siebie na radeonie 4670 stosuje tryb wymuszony odświeżania obrazu 3D w moim przypadku 100Hz i chodzi jak należy ,sic!
2.nie instalować antyvire typu mksvir z firewallem bo to przeszkadza i wyrzuca grę do pulpitu ==stwierdziłem empirycznie
3. zainstalowac grę plus dodatki a potem kolejno patch 1.41 i nastepnie patch 1,5 full w przypadku gry bf2 .grę Bf1942 tak samo po koleji !1
4. można w obu przypadkach stosować stare ustawienia profili :czyli wytnij i wklej :P i nie trzeba instalowac gamespy arcade , bo kto to używa?/

5. to na 200 % pomaga tak myślę ,wiec powodzenia,ale uwaga:liczą sie przede wszystkim sterowniki grafy od producenta i tu żadne sterowniki referencyjne od ATI i nvidia nie wydają się odpowiednie---na swoim przykładzie to stwierdziłem !!!!!!!!!!!!!
czyli problem jest w prawidłowym odświeżaniu obrazu w direct 3d przede wszystkim ,ale nie tylko ,przekonałem sie o tym kopiując mapy do gry bf1942 do włąściwego katalogu w nieodpowiedni sposób.mianowicie jak żle sie skopiuje z pliku rar do tego katalogu mapy(tzn. jak zostawi się tam dodatkowy podkatalog to grę wywala do pulpitu )
Brzmi to bzdurnie ale to już tak jest z tymi komputerami nowej generacji:P

6. moja konfiguracja :Athlon 2 2,9 ghz ,MB: Asus M4A77TD PRO ,KARTA GRAFICZNA :ASUS RADEON 4670 128 bit 512 ddr 3 ,Sound blaster audigy 2 ZS ,dysk serial ata 2 seagate 160 Gb +odtwarzacz blue -ray LG ,memory:2 x 2 GB ddr3 kingston

PostNapisane: 9 paź 2009, 18:32 

Być może nie jest to przyczyną, jednak:
Instalowałeś najnowsze sterowniki do karty graficznej? W środę wyszły nowe sterowniki do kart GeForce, i podobno w wielu grach stwarzają one problemy.

PostNapisane: 9 paź 2009, 21:46 
Moderator forum

Robby_pl napisał(a):
To samo miałem po przesiadce z socket A na AM3,notabene pod socket A wszystko chodziło :twisted: ,ale do rzeczy :
1.instalacja win xp + service pack 3 od nowa ===dysk lub partycja startowa muszą być "dziewicze":P ++drivery do urządzeń oczywista --ja u siebie na radeonie 4670 stosuje tryb wymuszony odświeżania obrazu 3D w moim przypadku 100Hz i chodzi jak należy ,sic!
2.nie instalować antyvire typu mksvir z firewallem bo to przeszkadza i wyrzuca grę do pulpitu ==stwierdziłem empirycznie
3. zainstalowac grę plus dodatki a potem kolejno patch 1.41 i nastepnie patch 1,5 full w przypadku gry bf2 .grę Bf1942 tak samo po koleji !1
4. można w obu przypadkach stosować stare ustawienia profili :czyli wytnij i wklej :P i nie trzeba instalowac gamespy arcade , bo kto to używa?/

5. to na 200 % pomaga tak myślę ,wiec powodzenia,ale uwaga:liczą sie przede wszystkim sterowniki grafy od producenta i tu żadne sterowniki referencyjne od ATI i nvidia nie wydają się odpowiednie---na swoim przykładzie to stwierdziłem !!!!!!!!!!!!!
czyli problem jest w prawidłowym odświeżaniu obrazu w direct 3d przede wszystkim ,ale nie tylko ,przekonałem sie o tym kopiując mapy do gry bf1942 do włąściwego katalogu w nieodpowiedni sposób.mianowicie jak żle sie skopiuje z pliku rar do tego katalogu mapy(tzn. jak zostawi się tam dodatkowy podkatalog to grę wywala do pulpitu )
Brzmi to bzdurnie ale to już tak jest z tymi komputerami nowej generacji:P

6. moja konfiguracja :Athlon 2 2,9 ghz ,MB: Asus M4A77TD PRO ,KARTA GRAFICZNA :ASUS RADEON 4670 128 bit 512 ddr 3 ,Sound blaster audigy 2 ZS ,dysk serial ata 2 seagate 160 Gb +odtwarzacz blue -ray LG ,memory:2 x 2 GB ddr3 kingston

1. Zrobione.
2. Mam Avasta ...
3. BF1942 chodzi jak należy - inne gry też. BF2 zainstalowałem odrazu Patch 1.5 - wcześniej nie było Patcha 1.5 i gra też nie chodziła.
4. Nie mam bo nie grałem także wcześniej (ostatnio BF2 chodził mi na Athlonie XP)
5. Stery mam ze strony nVidii.

Gra nadal nie działa :(

PostNapisane: 10 paź 2009, 07:40 

Artih nie zrobiłeś tego jak należy najwyraźniej ,wyłącz przede wszystkim tego avasta po co ten badziew ,a swoja drogą też tak miałem że bf1942 chodził a bf2 nie.
Przeczytaj uważnie co napisałem -diabeł tkwi w tych z pozoru niewinnych szczegółach!!

PostNapisane: 10 paź 2009, 12:43 
Moderator forum

Zrobiłem już wszystko oprócz sterowników grafy Gainwarda (mam ze strony nVidii oryginalne).

Avast nie przeszkadza, Patch także.

Ręce opadają ... widocznie ta badziewna gra nie dla mnie :)
Ale chciałem zobaczyć PR i FH2 :(

PostNapisane: 15 paź 2009, 07:52 
Redaktor Battlefield.pl

Hmmm skoro na innym kompie masz identyczny problem to może jest coś z płytą, może ściągnij BF2 z torrentów i wpisz swój oryginalny klucz przy instalacji

I'm as cold as the cold wind blows

Strefa czasowa: UTC + 2