Teraz jest 20 lis 2024, 13:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 paź 2009, 10:52 

Cześć,

Trafiłem na mały, acz uciążliwy problem w BF2. Po instalacji patchy zarówno 1.41 jak i 1.5 gra uruchamia się normalnie, logowanie do konta bez problemu, serwery widzi, więc wybieram ten na którym chce pograć, wczytuje się mapa i cała procedura działa, aż do momentu kiedy wrzuca ekran z wyborem klasy żołnierza i punktu odrodzenia i w tym momencie BF2 się wiesza. Znaczy widzę mapę, widzę postacie biegające w tle, ale przestają migać ikonki przy broni, kursor nie reaguje na mysz, brak reakcji na klawisz "ESC", jedyne co działa to reset kompa lub "trzech króli" z klawiatury. Występuje to zarówno na singlu jak i mutli.
Reinstalka patcha, uaktualnienie punkbustera nie przynosi efektu. Natomiast, jeśli stworzę nowe konto wszystko rusza bez problemu i granie jest możliwe. Problemik jak wspomniałem jest mały, ale uciążliwy i to nie tyle z uwagi na strate konta z dorobkiem, lecz konieczności ponownego ustawiania wszystkich opcji sterowania.

Może ktoś się już z czymś takim spotkał lub ma pomysł co się dzieje?

do postu poniżej

Pierwszy przypadek z 1,5 roku wstecz,
po instalacji patcha 1,41 konto się zwiesiło i na single player i na multi player.
Teraz podobna sytuacja kolejne konto po instalce patcha 1,5 nie chodzi ani na single player ani na multi player, co się dzieje na Lan-ie ciężko sprawdzić na jednym kompie

Gra poza patchami żadnych udogodnień nie posiada, choć czasem by się przydała regulacja wysokości fotela :D

Ostatnio edytowano 1 paź 2009, 13:10 przez kiniu13, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 1 paź 2009, 10:55 

Próbowałeś tym samym koncie grać na Lan? lub single player? Bo jeśli jest ten sam defekt to co dziwne coś konto musi być zbugowane.

PostNapisane: 1 paź 2009, 20:04 

Wywali wszystko z katalogów: C:\Documents and Settings\[Konto Windows]\My Documents\Battlefield 2\cache C:\Documents and Settings\[Konto Windows]\My Documents\Battlefield 2\mods\bf2\cache, a z katalogu C:\Documents and Settings\[Konto Windows]\Moje dokumenty\Battlefield 2\Profiles\ wywal wszystkie foldery z liczbami (0001, 0002 itd).

PS.
Jeżeli chcesz zachować ustawienia, skopiuj pliki Controls.con i Video.con (lub inne, zależy co chcesz zostawić) z C:\Documents and Settings\[Konto Windows]\Moje dokumenty\Battlefield 2\Profiles\0001\ (czy którego tam profilu używasz)

PostNapisane: 11 paź 2009, 15:11 

Znaczy kolega proponuje wyczyszczenie wszystkich kont, i całej historii.
To co jeszcze mnie troszkę zdziwiło, to PB po instalce patcha 1.5 widzi tylko AA (American Army), której nawet nie mam, natomiast żadnej innej gry nie chce zobaczyć. Poradziłem sobie wywalając zastępując część plików PB starszymi i ściągając część nowych, potem aktualizacja i chodzi, ale jest to kolejna malutka, acz lekko upiorna przeszkoda. Ale rozumiem, że kolegom informatykom z EA też ma prawo nie wszystkie wychodzić tak jak sobie zaplanowali. Dzięki czemu zawsze mogą generować kolejne poprawki.

Strefa czasowa: UTC + 2