Teraz jest 23 kwi 2025, 20:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:07 

Wtam.

Panowie , nie chciałbym aby tak błacha sprawa podzieliła scene polskiego BFa.

W duzym zamieszaniu Kaserek właczył moderowanie kanału ale.. w dobrej wierze.

Nie obrzucajcie go wyzwiskami bo mu sie nie należą. Scena BFa tym sie rózni od CSa chocizaby ze staramy sie tu zachowac jako taka czystośc jezyka i pzrede wszystkim wystrzegac sie chamstwa i wulgaryzmów .

Kanały były dwa z tego co wiem . Na kibolskim nasi wspaniali kibole mogli nawijac ile wlezie ale na oficjalnym kanale Team Poland troche nie wypada wg mnie.

Podajcie se łapy i nastepnym razem poodzial na dwa kanały. Jeden z Botem dla zainteresowanych przebiegiem walki drugi dla kibicerki.

taka moja propozycja.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:10 

Zeby Wam sie zrekompensowac, z Cougiem, na nastepny raz szykujemy mala niespodzianke :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:11 

Pepsee, ale nie o tym rozmawiamy. KasereK zdewojsował kanał i dawał +v tylko tym, którzy zmienili nicka na POL|nick. To według Ciebie poważne?

Ja jestem zdania, że takie transmisje z dopingiem, wymianą zdań, radością i smutkiem są znacznie lepsze niż gapienie się w cyferki. W cyferki to ja sobie mogę się na bfstatsach pogapić czy jak się ta strona nazywa. Ja chcę PRZEŻYWAĆ MECZ!

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:14 

To jest w końcu REPREZENTACJA POLSKI!!
Proszę to traktować z należytym szacunkiem.
W zasiadzie to wszelkie komentarze w czasie meczu powinny być zabronione.
Proponuję żeby jedynie ScoreBot miał wtedy głos plus wyznaczony komentator który może dodatkowo być z reprezentacją na TS (oczywiście z wyłączonym mikrofonem) i komentować szczegóły których Scorebot nie jest w stanie przekazać.
Wtedy taki log z IRCa jest wspaniałym dokumentem przebiegu rozgrywki.
Możnaby go wtedy nawet umieszczać gdzieś na stronce.
Jeśli ktoś czuje nieodpartą chęć głośnego kibicowania (do czego szczerze zachęcam) niech sobie ustawi okno sąsiadująco z kanałem #kibol i tam daje upust swoim emocjom.
Myślę że ten pomysł wpłynie pozytywnie na polską scenę BF.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:16 

OK, super, totalnie się nie zgadzam. Kibicowanie UMNIEJSZA powagę reprezentacji? Hej, to już wiem, czemu na MŚ w piłce nożnej nikt nie przychodzi na stadiony.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:18 

Cubi w jaki sposob uspokoilbys 70 zawzietych i szalenczych (i niebiezpiecznych ;P) osob po to aby reszta mogla w spokoju ogladac mecz ?

Tysiac razy bylo pisane ze jak chca sobie poprzeklinac, powyzywac, pokomentowac to niech wchodza na #kibole.

Dziekuje.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:20 

KasereK, w spokoju możesz sobie oglądać mecz na stronce, której adres był podany w topiku. Żaden problem, odświeżaj sobie stronę. Jak zrobicie moderację kanału i oglądanie w skupieniu "relacji" scorebota, to ja mam w dupie takie transmisje i "kibicowanie". Jak widzę, że ktoś przejął flagę, to chcę się cieszyć, chcę liczyć, czy jest już drain czy nie, chcę pytać, rozmawiać, śmiać się i martwić. Ty chcesz matematycznej transmisji? Idź na stronę i ją sobie odświeżaj, proste.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:21 

Cubi a czy w TV na sprawozdaniu z meczu reprezentacji Polski, słyszysz jak komentator woła KURWAAAA GOOOOLLL?
Wszystko o czym piszesz możesz robić na kanale #kibol mając obok okno z czyściutkim raportem Scorebota okraszonego komentarzem kulturalnego komentatora.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:23 

Piasek --> nie, nie słyszę, ale mogę pogadać z ludźmi, z którymi ten mecz oglądam. Atmosfera wczoraj była po prostu wspaniała, psuło ją tylko zachowanie KaserKa i jego nawoływania o spokój. Luzik, ustawiajcie kanał jak chcecie, po prostu nie będę kibicował. BTW porównanie relacji na IRCu z relacją w TV jest nietrafione. Bliższe temu jest porównanie zachowania kibiców na stadionie i kibiców na IRCu. Chcesz mi powiedzieć, że na stadionie, na trybunach stoi KasereK i nawołuje, żeby się uspokoić?

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:24 

Ach, edytowałeś posta :) A możesz mi powiedzieć, DLACZEGO mam mieć otwarte DWA okna? Dwa okna są niewygodne, znacznie lepiej ogląda się wszystko w jednym.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:30 

Cubituss napisał(a):
Pepsee, ale nie o tym rozmawiamy. KasereK zdewojsował kanał i dawał +v tylko tym, którzy zmienili nicka na POL|nick. To według Ciebie poważne?

Ja jestem zdania, że takie transmisje z dopingiem, wymianą zdań, radością i smutkiem są znacznie lepsze niż gapienie się w cyferki. W cyferki to ja sobie mogę się na bfstatsach pogapić czy jak się ta strona nazywa. Ja chcę PRZEŻYWAĆ MECZ!

ja mialem POL i nie dostalem :P musialem Kaczego prosic hehe ale luz. do nikogo nie mam zalu ;)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:33 

Edytowałem bo tak szybko sobie odpisujemy ze zanim napisałem odpowiedz na 1 post to już wjechał kaserek i twoja odpowiedz.
IMO analogia do relacji meczu w TV jest idealna.
Wyobraź sobie że oglądasz mecz w pubie, gdzie każdy wrzeszczy i się cieszy ale w TV żadne przekleństwa nie lecą, nie słychać też tego co się dzieje w pubie.
Zrozum, że kibicowanie na tym samym kanale zaśmieca go, powoduje że relacja ScoreBota staje się nieczytelna. Jego linie szybko chowają się za ekran popychane bluzgami itp.
Pozatym rozwiązanie z 2 oknami daje wybór tym którzy chcą oglądać mecz ale oszczędzić sobie czytania bluzgów.
Zresztą, zawsze można jeszcze wejść scorebotem na kanał #kibol

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:34 

Na meczu z Austrią też było dużo ludzi i też się wydzieraliśmy i jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
Kaserek naucz się wykorzystywać poprawnie władzę jaką daje status operatora na kanale.

A na przyszłość, tak jak mówicie, jeden kanał na scorebota a drugi dla kiboli :-)
Czy ktoś ma źródła tego scorebota (w czym to jest napisane w ogóle ?), pewnie można go przerobić, żeby siedział na 2 kanałach i na jednym pisał killsy i wynik a na drugim np ustawiał co minutę topic z aktualnym wynikiem.
Co o tym myślicie ?

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:36 

Piasek --> w takim razie czemu, dla lepszego porządku, nie zrobimy tak: kanał #axis, gdzie leci scorebot dla axisów, kanał #allies, gdzie leci scorebot dla alliesów, kanał #komentarz, gdzie leci komentarz czyjśtam oraz kanał #okrzyki_za_alliesami do okrzyków za alliesami, a także kanał #okrzyki_za_axisami do okrzyków za axisami.

O co mi chodzi? O to, że w manii porządku zapominacie, co jest tak naprawdę ważne w tym wszystkim. A ważne jest - dla repry - zwycięstwo i doping. Dla kibiców - zwycięstwo i emocje. Chcecie to wszystko pokroić na niezależne kawałeczki? A krojcie sobie, ale - na ten przykład - beze mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:40 

Kaserek tylko czemu sam nawowyłałeś do tego by kibicować i krzyczeć Polska? Ja już nic kompletnie nie rozumiem i chyba wykasuje sobie dzisiaj IRC'a bo mnie nie przekonał, a jeszcze takie historie...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2