Teraz jest 23 kwi 2025, 20:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:42 

Cubi -> Obrażalski się znalazł ;)
"Nie popadajcie w panikę ... Jakiś lepszy cfaniak się znalazł. Matkę wozi staruszkę żeby tylko nas wrobić." ;)
Look -> Można pewnie jeszcze spróbować napisać skrypt pod Mirca co by kopiował wszystko z kanału #team-poland.bf na #kibol
Ja niestety moje boje ze skryptami do IRC zakończyłem na Pirch 0.83

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:42 

Spokojnie nie ma co się zbytnio denerwować - dlaczego wygrane TP i emocje z tym związane mają w jakikolwiek sposób poróżnić scenę? Faktycznie na IRCu 70 osób wprowadziło sporo zamieszanie przez co scorebot nie miał z dużo do powiedzenia i nawoływanie KaserKa o spokój tylko denerwowało kiboli (pozdrawiam ;) ) ale jestem w stanie to zrozumieć. Natomiast udzielanie głosu "wybrańcom" to według mnie nieporozumienie - na kanale ze scorebotem powinien mieć głos TYLKO komentator a reszta siedzieć na #kibole (nie #kibol a #kibole zaznaczam ;) ) i spamować ile wlezie - bo jak dla mnie euforia która była na IRCu wcale nie była spowodowana brakiem szacunku a wręcz przeciwnie ;)
Zainteresowanie meczami TP po prostu przerosło nasze codzinne warunki na IRCu (i bardzo mnie to cieszy nie ukrywam ;) ) i trzeba znaleźć lepszy sposób na opanowanie tłumów (a nie bić pałami po łbach jak to Kaser zrobił :P).
Dwa kanały to chyba optymalne rozwiązanie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:45 

Pawel - to bylo przed meczem, zanim ktokolwiek skarzyl mi sie zeby dac +m.

Op jest jak polityk... Wszyscy na nich narzekaja, a sami nie byli by lepsi (thx Piasek)

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:49 

co to jest OP ? :?

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:50 

Ten co ma małpę ;)

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:51 

Piasek --> ja się nie obrażam, ja tylko uważam, że to rozwiązanie jest niewygodne i bez sensu :)

KasereK --> wczoraj nie powinieneś robić absolutnie nic. Dawanie wojsów wybrańcom z POL doprowadziło do wzrostu niechęci, a oczojebne nawoływanie o spokój - do nienawiści. Po prostu wyluzuj i tyle. Jeśli wola - zahasłuj i zamoderuj - ale nie spodziewaj się poklepywania po plecach.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:53 

Cubituss napisał(a):
Piasek --> ja się nie obrażam, ja tylko uważam, że to rozwiązanie jest niewygodne i bez sensu :)

Nie mogę się z tobą zgodzić. Sens podziału na _DWA_ kanały podałem wcześniej. Szkoda że tego nie widzisz.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:58 

jaką k***a małpe ?????
wytłumaczy mi ktos meandry tego cholernego irca ?

poza tym nie kumam zupelnie czemu nie moge dopingować ??
przeciez po to wchodze na czat zeby pogadac o meczu i popisac "KTOOO WYYYYYGRA MEEEEEEEECZ?????? KTTTOOOOOOOO???????"
i jakby na stadionie ktos mi powidzial ze mam nie wydzierac sie to by go raczej na butach wynieśli... kanal jest do kibicowania i nie przypominam sobie zeby komus wczoraj to przeszkadzalo, poza tym od poczatku dawalismy linka do strony gdzie byl wynik na biezaco wiec jak ktos patrzy jak mu cyferki przeskakuja w tabelkach to prosze bardzo, ja chce poczuc atmosfere internetowego netu.

a pomysl na dwa kanaly z botem i z kibolami jest dobry na przyszlosc.
nie wiem o co chodzi z jakims opem ale to pewnie jakiś kanał skoro sie ludzie skarżą. yo.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:58 

Piasek --> a czemu właściwie - tak z ciekawości - scorebot ma być "lepszy" od żywych ludzi? Czemu scorebot ma siedzieć na "oficjalnym" kanale, a ja na kanale #kibole, którego nazwa nie kojarzy mi się bynajmniej z kibicowaniem w oficjalnych meczach Team Poland w Battlefielda? Czemu - wreszcie - maniacy śledzenia cyferek nie posiedzą sobie na wspominanej wczoraj stronie, na której wszystko cały czas widać, włącznie z fragami wszystkich zawodników? Żeby był "porządek"? Litości...

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 17:59 

KasereK napisał(a):
Op jest jak polityk... Wszyscy na nich narzekaja, a sami nie byli by lepsi (thx Piasek)

Bullshit, ja nie ustawiałem +m na POL vs AUT.
Kaserek jak chcesz rządzić to najpierw przemyśl, czy to co zrobisz nie wkurzyłoby Cię gdybyś siedział na tym kanale. I czy to co zrobisz byłoby sprawiedliwe i słuszne.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 18:00 

Nie pokłocice sie przypadkiem chłopaki, plis.

Spokojnie wszytskie argumenty.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 18:00 

Dobra, przekonałem się do dwóch kanałów :). EOT z mojej strony :).

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 18:07 

Look -> Nie zawsze to co jest dobre dla ogółu jest dobre dla każdej jednostki.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 18:10 

W pierwszym meczu z Hiszpanią (ktory sie nie odbył) kibice bluzgali ile wlezie, rozmowy na temat przeplatały się z wyzwiskami jednych na drugich i generalnie był straszny burdel. W wyniku tego powstał kanał #kibice dla prawdziwych pseudokibiców, żeby sobie można ostro pobluzgać, pogadać o dupie Maryni i generalnie się wyszaleć. Nie mniej kanał #teampoland miał pozostać kanałem do normalnego kibicowania, odpowiadania na pytania kibiców, miejsce komentowania aktualnych zmian przesyłanych przez scorebota itp. Ja to tak odebrałem. Mecz z Austrią właśnie toczył się w takim tonie i było wszystko ok. Wczoraj też było wszystko w porządku do momentu, gdy ktoś musiał pokazać, że "NA POTĘGE POSĘPNEGO CZEREPU MAM WŁADZE!!!" i całkiem spokojne komentowanie oraz kibicowanie meczu zacząć moderować (bez żadnego powodu). Strasznie to było dla mnie irytujące. Takie uderzenie w twarz. Ludzie przyszli na irca, zajmują swój czas, żeby wesprzeć duchowo i "okrzykowo" wspaniałe osiągnięcia swojej reprezentacji, a tu nie można się odezwać, bo komuś się to nie podobało. Proszę po prostu o nie co dystansu osobę, która administruje kanałem. Pewnie ma dobre chęci, ale wiadomo dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. Chyba lepiej, żeby na mecz przychodziło 70 osób głodnych wrażeń, niż 10 na kanał teampoland, a następne 20 będzie rozrzucone po pięciu innych kanałach. W końcu te mecze to najlepszy moment, żeby jakoś integrować naszą scene, wspólnie pożartować, cieszyć się z osiągnięć repry.

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2003, 18:11 

Dzizas... Look ja nie chce wcale rzadzic...
Z checia wejde teraz na irca, i poprosze o k-line na qnet`a, jak tak Ci bardzo zalezy.
Chcialem zrobic dobrze, coz, nie wyszlo.
Ale to nie jest powod zeby mnie jechac... uczepiliscie sie mnie bo mam 13 lat.
Czepcie sie Coug`a... to on Opowal/Deopowal/Voicowal/Devoicowal "masowo".
Ja zrobilem tylko jedna rzecz... Chcialem dobrze, aby wszyscy zmienili nick na POL|nick, promocja byla mozliwosc do rozmawiania. Coz nie wyszlo.
Nastepnym razem nie wiem jak bedzie, ale wszystko (lacznie z Scorebotem) bedzie na dzien wczesniej umowione i przygotowane.
Przepraszam jeszcze raz, ale to nie moja wina ze mam 13 lat i ze za moj jeden blad wszyscy musza mnie jechac. Uczepili sie mlodego, bo nie ma szans obrony.
Ile razy Ty popelniles blad ?
Ale... tlumacza sie tylko ludzie winni.

I dodam jeszcze iz kazdy objaw hamstwa typu Kur*a, H*j itd... bedzie poprostu nagradzany kickiem w pierwszej kolejnosci, a nastepnie banem na ok. 15 minut. To nie stadion czy obora, to jest kanal irc z kultularnymi i madrymi ludzmi gdzie kazdy bedzie mial prawo do mowienia i prawo do ogladania, ale trzeba tez myslec i nie przeklinac.

Update:
Nie chce byc kablem, ale to Coug postanowil moderowac a ja mu w tym pomoglem.

Ostatnio edytowano 5 gru 2003, 18:14 przez KasereK, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2