Gapis napisał(a):
Też cię kocham, wiem że moja wiedza na temat współczesnego uzbrojenia jest żenująco niska, jednak twoja również nie prezentuje zbyt wysokiego poziomu.

jak się nie znasz, to po ki <członek> piszesz i jeszcze komentujesz opinie innych? jak możesz oceniać moją wiedzę nie mając bladego pojęcia o czym piszę?
Gapis napisał(a):
Tavor, Brytyjskie L86 to inna bajka, ale makieta jaką zaprezentowano, przypomina raczej nieudaną podróbkę HK416.
Powyższe modele ( a raczej ich konstruktorzy) pokazały(li) że karabiny w systemie bullpup mogą być praktyczne i ładne zarazem. Natomiast wątpię, aby polski MSBS dorównał reszcie broni tej klasy.
L86 wygląda jak dziwna pokraka, kwestia gustu. Dziwi mnie tylko porównanie MSBSa do HK416, gdyż ten pierwszy w niczym (estetycznie) nie przypomina mi mojego ulubionego karabinu. I dlaczego od razu to ma być nieudana podróbka? System odprowadzania gazów jest efektywny (taki sam jak w G36 i HK416), broń zasilana z amerykańskich magów, tłumik płomienia z platformy AR15, nic tylko dziękować że polscy inżynierowie biorą to co najlepsze od zachodnich sąsiadów, twój brak podstawowej wiedzy o broni po raz kolejny cię tylko kompromituje.
Kończ waść Gapis, wstydu oszczędź.