Witam wszystkich. Przychodzę do was z problemem dosyć dziwnym. Mianowicie tnie mi się celownik. Po prostu zamiast płynnie obrócić, przeskakuje. Jest to o tyle dziwne, że jak wsiądę gdziekolwiek jako kierowca (tzn. nie widzę broni) to mi nie tnie. Dopiero jak trzymam swój sprzęt, bądź korzystam z tego, co jest w pojeździe (CKM) to mi zaczyna skakać celownik. Najdziwniejsze jednakże jest to, że to się dzieje jedynie w multi. Jak molestuję boty na singlu to wszystko jest ok. Jednakże jak wejdę na byle jaki serwer, bez względu na ping, ilość gracz i ilości efektów, tnie mi tak samo. Zmieniałem MTU, defragmentowałem dysk (format sobie darowałem), czyściłem cache bfa, zmieniałem nazwę pliku bf2.exe, zmieniałem ustawienia graficzne na jakie tylko się da, wyłączałem wszystko co działało w tle, wyłączyłem paging. Może nie jest to efekt uniemożliwiający grę, ale mimo wszystko chyba rozumiecie jak to może być uciążliwe (zwłaszcza w PR)?
Macie tutaj filmik pokazujący, na przykładzie FH2 (bo te ścinki tyczą się wszystkich modów), efekt w akcji:
http://www.xfire.com/video/1a86d8/ (może tego nie da się zbytni zauważyć w filmiku, ale uwierzcie, potrafi to być uciążliwe)
A oto moje dane sprzętowe:
Windows XP SP3
Intel Core2 Duo E8200
Nvidia GeForce 9600 GS
4GB ramu
Płyta główna Asus P5K
Dysk twardy 250 GB (W tym 50 GB na partycję z grami, gdzie mam Bf2)
Kolega również pisze, że ma to samo więc zamieszczam i jego dane sprzętowe:
Windows XP SP2
Intel Pentium D 925 3GHZ
Nvidia GeForce 9600 GT
4GB ramu
Dysk też 250GB ,a 30GB przeznaczone na system itp. ,a pozostałe 220 na gry i programy różnego rodzaju.
oczywiście obaj mamy prawidłowo spatchowane gry do wersji 1.5