czekolada napisał(a):
Napisz bardziej po polsku bo nie kumam
brodos3105 napisał(a):
Nie oto chodzi kiedy chodze dzieje sie to samo pomóżcie
Mogłeś nie pisać.
Po wnikliwej analizie muszę stwierdzić, że nie wiem, o co tak naprawdę chodzi w tej wypowiedzi, gdyż jest kilka sposobów jej interpretacji, co jest spowodowane brakiem czegoś takiego jak interpunkcja. Albo mamy dzisiaj do czynienia z leniami i tak będzie wyglądać społeczeństwo przyszłości, albo szkoły schodzą na psy i nie uczą już praktycznie niczego.
Pomijam brak "że" itp. Nie napiszę także, że przydałoby się używać takiej literki jak np. "ę".
brodos3105 napisał(a):
Nie, oto chodzi, kiedy chodze, dzieje sie to samo, pomóżcie
brodos3105 napisał(a):
Nie oto chodzi, kiedy chodze, dzieje sie to, samo pomóżcie
brodos3105 napisał(a):
Nie oto chodzi kiedy, chodze, dzieje sie to samo, pomóżcie
brodos3105 napisał(a):
Nie oto chodzi, kiedy chodze, dzieje sie to samo, pomóżcie
brodos3105 napisał(a):
Nie oto chodzi, kiedy chodze, dzieje sie to samo, pomóżcie
Warto także pomyśleć nad rozbiciem tego na mniejsze zdania w celu ułatwienia określenia jednoznacznego sensu wypowiedzi.
Wracamy do problemu:
brodos3105 napisał(a):
Mam problem kiedy np.latam samolotem skręce mi w lewo,kiedy stoje robi sie to samo.Niby nic ale na dłuższą mete w pienia
Podstawowe pytanie - kiedy np. latasz, to TY skręcasz sobie w lewo, czy samolot sam bez powodu skręca w lewo? A kiedy stoisz, to w sensie, że znajdujesz się w samolocie na pasie, czy po prostu stoisz sobie żołnierzykiem, który bez powodu zaczyna się obracać? No i napisałbyś, czy do sterowania samolotem używasz joya, czy klawiatury.