Teraz jest 24 lis 2024, 16:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 sty 2010, 14:29 

O tak, baserape sniperem to to co przeciwnik lubi najbardziej... Zabij pilota w ruchomej helce strzelającej do twoich pod flagą to powiem, że jesteś przydatny dla drużyny, ale zabijanie pilotów startujących samolotów/helikopterów na uncapie i może i jest przydatne, ale z kulturą gry ma nic wspólnego.

PostNapisane: 10 sty 2010, 15:08 

Czy jeżeli napisał bym że czasem strzelam tak na Wake Island to też byś się tak burzył, tam przecież Chiny nie mają uncap'u ? To że raz na jakiś czas tak się zrobi to chyba nie jest aż tak wielki grzech, zresztą za nim zdecyduje się już zrobić takie coś, zawsze czytam czy przypadkiem aby regulamin serwera nie zabrania czegoś takiego.
Proszę czytać też to co napisałem wyżej, bo chyba muszę podkreślić Ja staram się nie ograniczać do klasy snajpera staram się być w większości strzelcem wyborowym. Różnica między tymi dwiema możliwościami użycia jest taka że strzelec wyborowy gra w drużynie biega z nimi czy 10 metrów za nimi. Snajperem gram tylko jeżeli jestem na serwerze gdzie zgranie drużyny wynosi minimum, oraz widzę zachowania typu, jakiś dzieciak widzi 10 osób na spawnie F35 i rzuca C4 i detonuje... Jeżeli uważacie że owa klasa jest zupełnie nie przydatna to trochę się mylicie, strzelcy wyborowi bardzo często osłaniają medyków tak aby mogli swobodnie ratować kolegów z zespółu.

Pewnie teraz uważacie że jestem bardzo "świeżym" graczem battlefield'a i wczoraj go kupiłem. Nic bardziej mylnego, raczej staram się wam pisać moje doświadczenie na temat tej klasy. A i jeszcze jedno, to że cały czas bronie tego biednego snajpera tu to nie znaczy że nie gram innymi klasami, bo nimi gram właśnie bardzo dużo :). Pozdrawiam.

PostNapisane: 10 sty 2010, 16:27 

Nie uważam, że snajper jest nie potrzebną klasą, sam czasami też nim gram, ale jeżeli już to wtedy kiedy mój squad potrzebuje np clayow do ochrony SLa lub przeciwko innym snajperom. Jako prawdziwy snajper gram rzadko i tylko wtedy gdy nie ma ogarniających ludzi. Moja uwaga odnosiła się tylko do pseudo-snajperów siedzący całą rundę w krzakach i potrafiących kogoś zabić tylko wtedy, gdy ktoś wejdzie na claya lub wsiądzie do samolotu/heli, więc z tego co powiedziałeś moja uwaga Ciebie nie dotyczy.

Jeżeli chodzi o snajperów-obrońców flag to mam mieszane uczucia. Nic bardziej nie denerwuje niż clay na fladze, a w strzelanie to biegnących żołnierzy to nie wierzę, bo na tyle dobrego snajpera żeby trafić biegnące żołnierza w głowę 9/8 na 10 razy to widziałem może 2-3 razy.

PostNapisane: 10 sty 2010, 16:44 

Jak myślicie po co w ogóle jest snajper skoro waszym zdaniem nie jest potrzebny? Mogli go przecież nie dodawać.
Prawda jest inna. :) Każda klasa jest potrzebna (oprócz mechanika i granadiera na infranty) i każda klasa ma swoje właściwości. Każda ma plusy i minuty. Ale snajper jest potrzebny i mówcie co chcecie :D

PostNapisane: 10 sty 2010, 16:54 

Jeżeli chodzi o strzelanie do celów biegnących, wystarczy że biegnąca ofiara ma mniej zdrowia o te 3 "kreski" wtedy zestrzelenie biegnącego delikwenta nie jest największym problemem. Strzelasz w tors i załatwione. Ja już wyrobiłem sobie technike do zdejmowania osób w ruchu, wystarczy odpowiednim momencie przesunąć celownik przed biegnący cel, trzeba uwzględnić też ping(Na MP to jest jak wiatr xd) Kiedy ofiara biegnie tak " ---> " celownik powinien być odsunięty o jakiś centymetr w strone którą biegnie czyli coś takiego " ---> x " (przepraszam że to tak ekranizuje ale chcę to pokazać) kiedy ofiara przebiegnie już przez "kreski" i dobiegnie do "Strzałki" w tym momencie strzelasz, wiedząc że ping lekko opuźnia reakcje serwera z komputerem, nasza ofiara w znajduje się w pukcie "x" (który symbolizuje przecięcie się lini w celowniku) akurat w czasie, nie wiem jak to napisać, może tak, kiedy serwer dostanie informacje od komputera o strzale. Jeżeli ofiara jest ranna a my odpowiedniu wyczuliśmy ten "moment" to cel ginie. Oczywiście wszystko zależy od tego jaką wprawe posiadasz w battlefield'zie.

Możecie uznać to jako taka mała podpowiedź :).

PostNapisane: 10 sty 2010, 17:10 

W sensie że to było do mnie? :wink: Ja sobie ze snajperem radzę :)

PostNapisane: 10 sty 2010, 17:56 

Mechanik tez się przydaje w ciasnych przestaniach na inf ze swoją pompką :D

".. jeśli ofiara jest ranna" właśnie. Ranną ofirę to można i z pistoletu dobić.

PostNapisane: 11 sty 2010, 09:18 

Sasquacz napisał(a):
(oprócz mechanika i granadiera na infranty)

Wpadnij z DAO na hotel na karkandzie lub ewentualnie budkę.

PostNapisane: 11 sty 2010, 20:30 

Dobra :D
Czyli wszyscy są potrzebni :mrgreen:

PostNapisane: 12 sty 2010, 19:29 

Snajper wg mnie jest najmniej przydatny - nie bierze flag, nie uzdrawia, nie leczy i nie naprawia. Na mapach miejskich typu Karkand jest mało miejsc, gdzie snajper ma przewagę dystansową na żołnierzami innej klasy. Kilka dziesiąt razy udało mi się ściągnąć gostka ze 150 metrów z Ak-101. Snajper jest bardziej użyteczny tylko na Airmaps, ale i tak nie gra znaczącej roli.
Najlepsze klasy to oczywiście Wsparcie i Medyk. A najmniej to chyba snajper.

Stado baranów prowadzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana

PostNapisane: 12 sty 2010, 20:45 

Zabijasz jakąś klasą jednym strzałem w korpus z 200-300m? Wątpię. Ale po co się kłócić każdy ma inne zdanie.

PostNapisane: 13 sty 2010, 13:25 

anusus napisał(a):
Snajper wg mnie jest najmniej przydatny - nie bierze flag, nie uzdrawia, nie leczy i nie naprawia.

Żadna klasa nie robi tego wszystkiego. Snajper TEORETYCZNIE nie bierze flag ale to już zostało tu wielokrotnie powiedziane, że istnieje wielu takich co idą wraz z pierwszą linią ataku. Oczywiście tylko umiejętni ludzie się w to bawią żeby nie być pożywką dla wroga ale jeśli już taki gość trafi w klatę przeciwnikowi to dobić go może (np. pierdnięcie solidne zabija przy takiej ilości HP) nawet partner.

PostNapisane: 13 sty 2010, 17:05 

echelon - każda klasa ma swoje właściwości - to jasne jak wół. Ale snajper jest najmniej przydatny bo mało jest dystansów ( mam na myśli mapy miejskie) na których jest poza zasięgiem innych broni. szturmowiec jest przydatny(paradoksalnie) ze względu na pancerz i granatnik. W walkach 1vs1 jest bardzo użyteczny. Można o tym napisać poemat wiec sie nie bede rozpisywal

Sasquacz - jak opanowałes do perfekcji celowanie to jest to możliwe, ale jednym strzałem to mi chodzi raczej o headshoty( zdjęcie snajpera lezącego to nie jest problem, bo szansa na head'a wzrasta 6 krotnie)

Stado baranów prowadzone przez lwa jest silniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana

PostNapisane: 13 sty 2010, 23:03 

Jeśli chodzi o same kamperki to raczej chodziło mi o plus baardzo wysokich obrażeń zadanych na jeden strzał oraz ekstremalna celność.

PostNapisane: 13 sty 2010, 23:15 

Nie chodzi mi o opanowanie klasy tylko o broń :)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2