Teraz jest 28 lis 2024, 18:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2003, 15:00 

ok ja zgłupiałem przez jedna sytłacje i juz nie wiem myslałem ze im ping mniejszy tym lepiej czyz nie??? a tymczasem na jednym servire kiedy miałem ping ok 160 to wszystko ładnie pieknie zero zrywow i lagow a kiedy spadał mi do 102 i nirzej to coraz wieksze lagi :lol: ja juz nie wiem jak to ma byc (ping jest w tej 2 kolumnie od konca???) zadaje te głupie pytania bo przez to zdarzenie po prostu straciłem wiare w swoja wiedze :?

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2003, 15:12 

Wyspa napisał(a):
ok ja zgłupiałem przez jedna sytłacje i juz nie wiem myslałem ze im ping mniejszy tym lepiej czyz nie??? a tymczasem na jednym servire kiedy miałem ping ok 160 to wszystko ładnie pieknie zero zrywow i lagow a kiedy spadał mi do 102 i nirzej to coraz wieksze lagi :lol: ja juz nie wiem jak to ma byc (ping jest w tej 2 kolumnie od konca???) zadaje te głupie pytania bo przez to zdarzenie po prostu straciłem wiare w swoja wiedze :?

Im ping niższy tym lepiej i pokazuje go 2 kolumna od końca. Czasami jednak jest tak, że choć z serwerem masz ping niski, to jest to ping niestabilny. I potafi być na przykład 50, 60, a za chwilę skakać na 300. Można tego nie zauważyć przy sprawdzaniu samego pinga, ale w grze widać to wyraźnie (co pewien czas okropnie laguje i zaburza rozgrywkę). I w drugą stronę. Możesz mieć serwer z pingiem gorszym (wyższym), ale za to stabilnym. I choć czasami są lagi, nie zauważasz ich tak bardzo.

Natomiast to, że na ekranie pokazywał ci się niewłaściwy ping, mogło wynikać z opóźnień przy wyświetlaniu. Pokazywał ci się ping nie ten co masz teraz, ale ten co był przed chwilą. Ewentualnie jeszcze właśnie przyłączyło się troche nowych graczy i może sprzęt nie daje rady.

Tytuł:
PostNapisane: 8 gru 2003, 15:57 

Pancho ja mam ten sam problem i najlepsze jest to ze ping 30 PL mam 0, 90fps i sie rwie, kaszel jak u gruźlika, czasami musze zrobic SUICIDE bo nie da sie dojsc do samolotu albo jakiegos innego pojazdu.
A jesli chodzi o patche ze ich obiecanki to oni poprawiaja ale zawsze cos innego przez to zwala, ja jestem ciekaw co oni zrobia jak bedzie blisko wersji 2.0 bo chyba nie moga tego osiagnac nie? to byt oznaczalo nowa gre a przeciez to jest (bedzie) dalej ta sama!

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2003, 22:24 

_XENA_ napisał(a):
Lis napisał(a):
daj wszytko na low i mgłe na 60% mi bf dziala na P800MHz GF2MX400 64MB 128MB RAM, aktualnie mam nVidia Vanta 16MB i nadal mi dziala, ale za niedlugo kupuje GF4 64 or Radeon 9200, co wybrac? :D

Lis: Vanta? LOL. BF wymaga minimum GeForce - na TNT i pochodnich (w tym Vancie) nie ma połowy poligonów - tak zawny efekt znikajacych ścian. Masz mój RESPECT.

Serio mam Vante, moze nie obsluguje T&L, w versji 1.0 nie da sie grac w 1.5 BF mi pozwala tyle ze dalej ziemia robi sie czarna i z daleka budynki sa przeźroczyste :D
I naprawde mi dziala, chcecie to zrobie skrina i zobaczycie jak wyglada BF na Vancie :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2003, 22:40 
Moderator forum

Wierze, bo nie jesteś pierwszy który na TNT2 gra w BF-a (dokładniej to na forum widziałem 2 inne osoby które do tego sie przyznawały - jesteś 3-ci). Ale mimo to RESPECT - naprawde twardy musisz być. Nie myslałes jednak by wydac te 100 zeta i kupic cos nowocześniejszego? Vanta nawet w klasie TNT2 była najsłabsza, a za te pieniadze to przyzwoitego (aczkolwiek nieco używanego) GeForce 2 dostaniesz (MX, MX400, a może nawet GTS lub PRO - o MX200 zapomnij bo to qpa). Nie jest to co prawde GF4 ani FX, ale poprawa jakości obrazu i szybkości pracy (FPS) dla ciebie bedzie przytłaczająca. A 100 zeta IMO to niewiele - w sam raz na prezent na wigilie to moze być.

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2003, 09:23 

_XENA_ napisał(a):
Wierze, bo nie jesteś pierwszy który na TNT2 gra w BF-a (dokładniej to na forum widziałem 2 inne osoby które do tego sie przyznawały - jesteś 3-ci). Ale mimo to RESPECT - naprawde twardy musisz być. Nie myslałes jednak by wydac te 100 zeta i kupic cos nowocześniejszego? Vanta nawet w klasie TNT2 była najsłabsza, a za te pieniadze to przyzwoitego (aczkolwiek nieco używanego) GeForce 2 dostaniesz (MX, MX400, a może nawet GTS lub PRO - o MX200 zapomnij bo to qpa). Nie jest to co prawde GF4 ani FX, ale poprawa jakości obrazu i szybkości pracy (FPS) dla ciebie bedzie przytłaczająca. A 100 zeta IMO to niewiele - w sam raz na prezent na wigilie to moze być.

Mialem GF2 sprzedalem dlatego teraz aktualnie gram na Vancie bo zaniedlugo kupuje GF4 ;p Przeciez nie bede ciagle na takim goownie jechal...

Tytuł:
PostNapisane: 10 gru 2003, 11:11 

Czasem tez tak mam,ale to tylko czasem :?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2