wiciu "no offence"
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Tak jak w przypadku BF2 czy BF2142 istniała możliwość postawienia serwera (nierankingowego) publicznego bądź prywatnego u różnych firm hostingowych tak w przypadku Bad Company 2 jedyną taka firmą będzie Gamesnet.
I to mnie smuci.
Niestety , coś ostatnio GN ma coś nie tak z maszynami bo ping jest niewielki ale lagi okrutne.
I rzecz dziwna, nie u każdego.
I nie jest to wina utraty pakietów jak nam próbowano udowodnić.
A wiem co pisze bo mój dawny klan =SWT= dzierżawi rankeda BF2142 .
Tu możecie przeczytać o problemach z lagami :
http://clanswt.pl/forum/viewtopic.php?t=280Problemy z lagami zaczęły się ok października i trwają z różnym nasileniem do dziś.
Mimo monitów lagi występują.
Dziwne że w tym samym czasie grajac z wyższym pingiem na zagranicznym serwerze takich lagów nie miałem.
Podobnie jest z serwerami do BC2, na KillerCreation czy GameSerwers nie mam takich lagów jak na serwerach GN a jestem z Poznania gdzie stoją serwery ...
Dlatego serwery rankingowe BC wynajmowane przez polskie klany będą miały najczęściej lokalizacje w Holandii, W. Brytanii czy Niemczech ...
GN jako monopolista niestety , niezbyt się przykłada do rozwiązania tego problemu , wychodząc z założenia że i tak jakaś część klanów czy innych wspólnot graczy, wykupi serwer w kraju.
I na to chciałem zwrócić uwagę ...
A Quake Wars zabił brak patchy i wsparcia od producenta a nie system rankingowy...
Battlefieldy są cały czas wspierane, patchowane i to jest naprawdę ważne ...
wiciu napisał(a):
A dzięki naszej inicjatywie... mam na myśli INEĘ i G4G możemy sobie pograć na krajowych pingach w grę która może stać się niezłym hiciorem.
A dzięki klanowi =SWT= możesz sobie pograć na krajowych pingach w BF 2142.
A dzięki wielu, wielu innym klanom będziesz mógł sobie pograć na krajowych pingach w grę która może stać się niezłym hiciorem.
Chwała Wam za to ale nie będziecie jedyni
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)