Teraz jest 25 lis 2024, 04:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lut 2010, 10:10 

MW2 kurzy się na półce bo testujemy demo BC2 na konsoli PS3, pierwsza pozytywna sprawa to komunikacja w grze. nie wiem jak u was ale między mną a moimi ludźmi czat podczas gry działa jak należy - najlepiej ze wszystkich dotychczasowych gier w jakie tniemy online. Sama rozgrywka baardzo sympatyczna, nie ma tu przynajmniej miejsca na walkę w stylu Rambo co ma miejsce w mw2 gdzie na planszy jest zazwyczaj 10 komandosów rambusów a reszta szlifuje technikę upadania trupem na glebę po zarżnięciu knypem. Jest jednak coś w tym BF BC2 co nie pozwala mi zakochać się w tej grze od razu, czy to może grafika ??? hmm schować się w liściach żadna przyjemność - nic nie widać oprócz kwadratów, zacinki przy kontakcie z pojazdami - wrażenie przenikania przez pancerz i haki ... hmm... a może puste serwery - miałem tak w weekend, że wrzucało mnie na planszę z jeszcze jakimś jednym typem i lataliśmy samopas bez ani jednego przeciwnika - tak być nie powinno. a już napewno najmniej pożądany jest komunikat, że q tej chwili nie mogą dla mnie znaleźć gry!! miał tak ktoś czy tylko ja?? i jeszcze jedna sprawa - dlaczego w tej grze nie można się położyć???? to chyba normalne zachowanie żołnierza ?? czekałem na tą grę jak na dziewicę :) ale uczucia obecnie mam mieszane... nie wiem czy nie sprawdzę mag-a zanim wydam 200 na kolejną strzelankę.... a Wy pełnia szczęścia czy także mieszanka uczuć???

PostNapisane: 8 lut 2010, 12:52 

No to tak zaliczylem pare bitw w bete grafika fajna i wogole cod miód orzeszki, pozostaje jedno ale, zajeżdża mi w wersji pcetowej wersją konsolowa, w czolgach brakuje kmu w kadlubie jak to ma miejsce w BC, brakuje samolotów i troche malo graczy ale i tak jest dobrze, w sumie to ja czekam na BF3

PostNapisane: 8 lut 2010, 18:48 

Pograłem trochę w betę i powiem tak: szału nie ma. Fakt gra bardzo fajna ale liczyłem na coś trochę lepszego. Bardzo podoba mi się nowe snajpienie (ten tor lotu pocisku i ogólnie efekt korzystania z karabinu snajperskiego), zniszczenia mapy (stoisz sobie w oknie i strzelasz do ludzi na górce a tu nagle urywa ci ścianę obok :D), nowy rozrzut (trzeba się tylko przyzwyczaić). Zniechęca mnie tylko spora ilość bugów (napis po "reanimacji" który nie chce zniknąć, wstawianie sobie lunet z karabinów snajperskich do PKMa, jeehad quady (wg powinni albo drastycznie zwiększyć hp bomb place'ów albo ustawić je w takich miejscach, gdzie żaden pojazd nie wjedzie. No i ta mapa po kilku rundach zaczyna się nudzić. Brakuje mi map miastowych typu Strike at Karkand czy Sharqi Peninsula. Dodatkowo ten skok potrzebnego expa na unlocki: pierwszy unlock - kilka k, drugi unlock - kilka k, trzeci unlock - kilka k, czwarty unlock - kilkaset k :shock:. No ale nie ma co się martwić na zapas, to dopiero beta :)
@EDIT
Aha, zapomniałem dodać że nareszcie śmigłowce =/= najlepszy wynik na serwie + total rape wszystkiego co dotyka ziemi. A brak samolotów mi nie przeszkadza. Powiem więcej: czuję się lepiej gdy wsiadam do pojazdu i wiem, że nikt mi nie zrzuci kupy na maskę zaraz po opuszczeniu bazy :)

Ostatnio edytowano 8 lut 2010, 20:34 przez NekroSnajper, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 8 lut 2010, 19:42 

Ja co prawdy nie mam dostępu do bety, aczkolwiek z setek filmów które widziałem, mogę tylko powiedzieć, że gra wygląda ślicznie. Strasznie podoba mi się system burzenia ścian, a nawet budynków, dla mnie to zupełna nowość w grach FPS, która dodaje realizmu. Troszkę żałuję, że nie ma samolotów, aczkolwiek może dzięki temu gra będzie bardziej zbalansowana(chociaż w BF2 pilotowanie samolotu sprawiało mi niesamowitą radochę). Więcej opowiem jak kupię gierkę ;)

PostNapisane: 8 lut 2010, 23:37 

NekroSnajper napisał(a):
...Aha, zapomniałem dodać że nareszcie śmigłowce =/= najlepszy wynik na serwie + total rape wszystkiego co dotyka ziemi. A brak samolotów mi nie przeszkadza. ...

Chyba tylko jak nikt nie próbuje strzelać, chociażby z broni ręcznej, do latającego heli. Według mnie UAV i helka jest dziecinnie prosta do ustrzelenia.

PostNapisane: 8 lut 2010, 23:51 

Przecież właśnie o tym mówię że helki nie są tak mocne jak w BF2 :S Chciałem zrobić przekreślony znak równości. W matematyce takie coś oznacza "nie równa się" :D
@DOWN
To chyba oczywiste :) Mogłem o tym wspomnieć w swoim poprzednim poście. W sumie ciekawie by to wyglądało gdyby ktoś się naprawdę postarał i zdobył takiego Barretta czy MG43 :wink:

Ostatnio edytowano 9 lut 2010, 16:05 przez NekroSnajper, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 9 lut 2010, 11:45 

Z unlockami sprawa wyglada tak, ze DICE nie chce odrazu wszystkiego pokazywac w tej becie, dlatego te wysokie progi przy 4 stopniu. Wystarczy odjac ten tysiac na poczatku i juz mamy ilosc punktow potrzeban do odblokowania (najwiecej to chyba 60 dla medyka).

PostNapisane: 11 lut 2010, 08:12 

Ja zawsze lubiłem masówki 32v32 albo i więcej ;) , chociaż przy takiej ilości graczy w BC2 to akcja naprawdę jest spora a to obok wybuchnie pocisk z RPG a to seria z Kaemu walnie obok ciebie, naprawdę dużo się dzieje ale ja mam jakiś nie dosyt, nie tego oczekiwałem po BC2

PostNapisane: 11 lut 2010, 12:29 

A ja jako maniak gry Americas Army niemalże od jej początków poprzez AA2 aż do AA3, cieszę się że odpaliłem to demo. Przypadło mi do gustu. Tyle że dla mnie sens ma jedynie gra w trybie HC.

PostNapisane: 14 lut 2010, 22:20 

Po pierwsze nigdy nie lubiłem gier FPS, aż tu nagle czytam na CDA że mają klucze do rozdania do bety BF BC2, dobra wystartowałem, ale klucza nie dostałem więc w googla i z Fileplay'a.

Pierwsza i jedyna gra FPS którą zagrałem i się wciągnąłem, (1 mapa, 1 tryb, mało do odblokowania, bo beta)a tu normalnie wpadłem jak śliwka w kompot. Czyli pierwszy plus - gra wciąga.

Sposób niszczenia mapy, wspaniały, snajper nie ukryje się w domu jak UAV lub tank T90R rozwalą domek w którym się chowa :) - kolejny +

Duża ilość pojazdów różnego typu od skuterów począwszy po helikoptery skończywszy.

Jak dla mnie są 2 minusy:

1. - brak możliwości leżenia, zwłaszcza dla snajperów. (jesteśmy zbyt łatwi do zdjęcia, nie tylko przez innego snajpera ale nawet przez karabin szturmowy lub zwykły pistolet)
2. - także dotyczy snajperów, kamera pokazująca zabójce często ukazuje gdzie znajduje się snajper, i jak tu swobodnie osłaniać towarzyszy gdy zabity po 10 sekundach przyjdzie i nas zabije? (snajper zwykle do obrony ma tylko pistolet, snajperką nie da rady zabić z bliska, jedynie gdy nam szczęście dopisze).

To tyle :) Gra już zamówiona tylko czekać do marca.

PostNapisane: 15 lut 2010, 18:02 

taaa...ale te pistolety sa lepsze od karabinow..3 strzaly i koles pada a czasem wale pol magazynka i ciezko ubic kolesia,takze nie narzekaj na pistolety,spotykam sie z takimi opiniami ze sa nawet za mocne i powiem szczerze ze czasem lightowo ubijam 2-3 typow z pistoletu(7 kul) a na maszynowym 30 kul to czasem malo i przypieprzenie z granatnika nie pomaga,wydaje mi sie ze w finalnej wersji zaniza troche obrazenia pistoletu.

PostNapisane: 26 lut 2010, 09:25 

Chcialbym zaznaczyc ze to BETA.Na forum EA , wypowiadali sie producenci , i potwierdzili ze beta to 50 % ukonczenia gry, natomiast wersja finalna jest juz 99% wiec nie spodziewaj sie ze gra bedzie idealna.W porownaniu do innych gier jak MW2 sama beta jest juz lepsza (wedlug mnie)

PostNapisane: 26 lut 2010, 10:03 
Moderator forum

SamsungPPl napisał(a):
Chcialbym zaznaczyc ze to BETA.Na forum EA , wypowiadali sie producenci , i potwierdzili ze beta to 50 % ukonczenia gry, natomiast wersja finalna jest juz 99% wiec nie spodziewaj sie ze gra bedzie idealna.W porownaniu do innych gier jak MW2 sama beta jest juz lepsza (wedlug mnie)

Muszę przyznać, że to radykalna zmiana podejścia z ich strony. Gdy beta startowała twierdzili, że to gra ukończona w około 90% i że zmiany będą w zasadzie ograniczone do kosmetyki.

PostNapisane: 26 lut 2010, 10:20 

Nic w tym przecież dziwnego, spojrzeli na listę znanych im błędów sprzed bety, a później po becie i z 90% zrobiło się 50%. :)

PostNapisane: 26 lut 2010, 21:15 

Jak dobrze pójdzie to może w czerwcu gra będzie grywalna w 100%.

Dawno nie widziałem takiej ilości błędów.
Oczywiście ffa można sobie grać, ale z przyszłością... no nie wiem.
Jestem tylko botem, pewnie nic nie wiem :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 264 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2