Teraz jest 23 lis 2024, 08:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 mar 2010, 00:59 

Nie wiem jak Wy ale ja lubie zarzucic sobie ku..wa itp itd, bardzo sie wczuwam w gre, oczywiscie nie wyzywam nikogo osobiscie, zdanie typu "co wy ku..wa robicie? macie bronic a nie ku..wa czekac w 15 na helke" lub "japie....le znowu rozje....ali nam mcoma, musimy sie wziasc w garsc chlopaki" Gra jest od lat 16tu wiec raczej dzieci na serwerach nie powinno byc, a jak juz sa to wina ich rodzicow a nie moja ze uslysza kilka slow na k. Tworcy gry sami stworzyli gre w ktorej co chwile slychac przeklenstwa i to jakos nikomu nie przeszkadza (bynejmniej nie mi) wiec czemu zabraniac tego gracza na serwerach? Ewentualnie jezeli chodzi o polskie serwery G4G.pl moze okreslic na ktorch bedzie to tolerowane a na ktorych nie (bo dziecia uszy uschna).

Czy jestescie za czy przeciw? (powtarzam ze nie chodzi mi o wyzywanie kogos lub ublizanie komus)

PostNapisane: 1 mar 2010, 01:16 

Sorry ale jak to było w CD-Action nad Cezarym Pazurom - A przy mamie też tak klniesz?

Nie powinno się przeklinać i tyle kultura powinna być a gra powinna być przyjemna i sprawiać frajdę a nie wzbudzać negatywne emocje żeby kląć jak szewc . Nie rozdmuchuj tego to moja opinia.

PostNapisane: 1 mar 2010, 01:34 

Co innego jak sie przeklina w gronie wlasnych znajomych z ktorymi sie gra w obrebie druzyny, a co innego jak sie przeklina ogolnie. Jezeli znajomi nie maja nic przeciwko to mozna sobie przeklinac. Male slowo na K, czy Ja Pii po nieudanym strzale/akcji nikomu pewnie nie bedzie przeszkadzac, jezeli to akceptuja.
No, ale jak mowie, trzeba miec wyczucie i wiedziec kiedy mozna, a kiedy nie. Osobiscie twierdze, ze na publicznych serwerach nie powinno sie przeklinac. Jak napisal Wujek Arnold powyzej trzeba umiec zachowac kulture, bo nie kazdy akcpetuje przeklenstwa (wiek, pelnoletnosc, nie ma tu nic do rzeczy) i innym bluzganie moze po prostu przeszkadzac.

PostNapisane: 1 mar 2010, 01:35 

Już sobie wyobrażam jakby chat wyglądał, gdyby było oficjalne pozwolenie na rzucanie mięsem.
Okrzyki wbudowane w grę ok, ale radosna twórczość małolatów na chacie, a później obrona na forum w stylu: „nie chciałem nikogo obrazić, wyzywałem tylko żołnierzy którymi graliście”, zdecydowanie nie.

PostNapisane: 1 mar 2010, 01:53 
Redaktor Battlefield.pl

Obecne zasady są jasne i sprawdzają się od lat.

Dziękuję za uwagę.

PostNapisane: 1 mar 2010, 11:32 

A- właśnie odnośnie tej wbudowanej blokadzie na bc2 , że jak wpisujesz "fuck" to ci zmienia to na "f%$@" ... mam do tego wątpliwości bo pisałem na czacie normalnie bez żadnych wulgaryzmów jakieś słowo (teraz nie pamiętam co to było) zwyczajnie zwyczajne i mi je zmieniło na te bohomazy "%!^&@#" Dziwne ;/

Mam WIELKĄ nadzieję , że w POLSKIEJ wersji językowej nie zrobią chały , będzie wszystko piknie przetłumaczone bez wyjątku i mam też nadzieję albo "łudzę się" że ta blokada będzie obejmować j. polski :D ładniej wygląda "k@#$%" niż ta pani co zarabia sobą na życia ...:D mniej tak ofensywnie w stosunku do innych

PostNapisane: 1 mar 2010, 11:57 

Mnie osobiście nie przeszkadza jak ktoś, w granicach rozsądku oczywiście, rzuci jakąś k... Inaczej się sprawa przedstawia jak ktoś wyraża się w ten mniej więcej sposób: "Co za sku..., zaje... mi Abramsa i spier... do pierd... bazy przeciwnika tylko, kurw... po to żeby go, kur... rozj... za pierwszym kur.. rogiem...". Uszy więdną i pierwsze co robię to wyciszam sobie takiego delikwenta. Kolejną plagą jest notoryczne obrażanie graczy zarówno na czacie jak i na czacie głosowym, ale to już osobny temat.

PostNapisane: 1 mar 2010, 13:02 

pajac jest ocenzurowany na chacie nawet :D !

PostNapisane: 1 mar 2010, 13:15 

Jak ktos przeklina z umiarem, jakas ku#$% po zgonie czy cos w tym stylu to mi nie przeszkadza. Za to nie toleruje bluzgania na innych graczy.

PostNapisane: 1 mar 2010, 13:47 

@Kukiełka

Cenzurowało np. konto :lol:

PostNapisane: 1 mar 2010, 15:15 

Wujek_WilQ napisał(a):
Sorry ale jak to było w CD-Action nad Cezarym Pazurom - A przy mamie też tak klniesz?

Nie powinno się przeklinać i tyle kultura powinna być a gra powinna być przyjemna i sprawiać frajdę a nie wzbudzać negatywne emocje żeby kląć jak szewc . Nie rozdmuchuj tego to moja opinia.

Moze ty masz z 15 lat to nie klniesz przy mamie, ja juz nie mieszkam z rodzicami kilkanascie lat i jak mnie nosza emocje to przeklinam.

Od zawsze byla zasada ze sie nie klnie bo glownie dzieci graly (rynek gier jest stosunkowo mlody w kraju wiec nie ma co sie spodziewac ze graja ludzie po 60tce) w gry, sadze ze srednia wieku graczy jest coraz wyzsza, ja zaczynalem od spectruma, atari, commodore itd wec juz troche wiosenek mam, sadze ze jest wielu graczy w podobnym wieku.

Jak twoja mama slyszy dzwieki z gry to ok ale jak slyszy slowa innych graczy to juz nie ok? Oczywasie chodzi caly czas o slowa nie skierowane do kogos tylko tak jak napisalem w pierwszym poscie. Jak w grze przeklinaja to gra juz nie jest przyjemna i nie sprawia frajdy? Co za glupoty. Emocje to emocje sa pozytywne i negatywne kazdy wyraza je w inny sposob, jest wolnosc slowa wiec sodze ze jak ktos sobie chce zucic mieskiem to niech zuca, jego sprawa. Tymbardziej ze gra jest dla do roslych o czym znaczy znaczek na opakowaniu.

PostNapisane: 1 mar 2010, 16:15 

Nie chce się kłócić ale musiałem interweniować , nie nie mam 15 lat i nie jesteś jedynym dorosłym użytkownikiem tego forum. Mieszkam z rodzicami ale nie przeklinam do nich bo moim zdaniem jest to oznaką braku szacunku dla nich . Mówiłem to moja ocena i mam do niej prawo i prosiłem żebyś tego nie rozdmuchiwał bo zaraz znowu zacznie się kłótnia w stylu. 12 letnich dzieci a ludziom w moim wieku już to nie przystoi . Po za tym skoro tak pokazujesz swoje emocje to jak będziesz kiedyś w urzędzie coś załatwiał to krzyknij ku... albo inne zwroty z pięknej polszczyzny zobaczysz jak ludzie zareagują. Mnie matka wychowała żeby reprezentować coś sobą a nie wieś oborę i brak kultury koniec tematu.A i jeszcze jedno jak chcesz to sobie przeklinaj ale skoro nie mieszkasz z rodzicami to pewnie masz dziecko i pomyśl sobie jak ono będzie chłonęło te przekleństwa.

Ostatnio edytowano 1 mar 2010, 16:32 przez Wujek_WilQ, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 1 mar 2010, 16:27 

Akasta, ale czy ty nie rozumiesz, ze wiek nie ma zadnego znaczenia do przeklinania? Wrecz przeciwnie im jetes starszy tym powinienes byc madrzejszy i miec wyzsza kulture osobista, dawac mlodszym przyklad, jak powinien sie zachowywac dorosly, odpowiedzialny i dojrzaly gracz.
Jak mowilem, przeklinanie w gronie wlasnych znajomych, ktorym to nie przeszkadza to co innego niz przeklinanie ogolnie. Jak jedziesz autobusem, jestes w przedziale w pociagu, czy wsrod innych obcych osob to takze przeklinasz, kiedy cie poniosa emocje? Jezeli tak to coz, swiadczy to o twojej kulturze, a raczej o jej braku. Na serwach publicznyc, kiedy grasz z innymi ludzmi nawet doroslymi nie powinno sie przeklinac, bo po prostu nie kazdemu to moze odpowiadac. Ja mam 25 lat i nie lubie jak ktos bluzga podczas gry, bo mu nie idzie, albo nie umie zapanowac nad nerwami. Lyknij relanium, albo zaparz ziolka i moze ochloniesz. Zwykle k^&#a, czy inne przeklenstwo od czasu do czasu jak nie pojdzie akcja, jest zrozumiale i mozna nawet sie przy tym smiac, ale jak ktos nie umie sie opanowac i nie potrafi sie wyslawiac bez przeklenstw to jednak zle swiadczy o nim samym.

PostNapisane: 1 mar 2010, 16:43 

Equilibrium napisał(a):
@Kukiełka

Cenzurowało np. konto :lol:

Konto Konto per madre...
Któż wie cóż to może znaczyć ... może w jakimś dziwnym obcokrajowym języku jest to Bluzg najwyższej rangi :lol:

PostNapisane: 1 mar 2010, 17:25 

Nie chodzi mi zeby klnac jak szewc, chodzi raczej o "przeklenstwo od czasu do czasu jak nie pojdzie akcja" i bezosobowo. To ze sie przeklina w obocnosci kogos innego "np rodzicow" to nie znaczy ze sie do nich mowi i raczej w zaden spoposob to nikomu nie uwlacza. Porownywanie urzadu do granie online to lekka przesada. Bohaterow gry ktos nie wychowal? bo tyle przeklinaja.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2