Teraz jest 24 lis 2024, 13:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 mar 2010, 23:49 

Witam, mam problem z pelna wersja BC2... Podobnie zreszta jak z beta :O Odpalilem, godzinke pogralem i bylo wsio dobrze (tak mi sie wydawalo przynajmniej).. Gra sie zawiesila i wywalilo ja do pulpitu - mysle ok, juz i tak mi sie grac nie chce.. Wlaczam poznej PC a tu LIPA.. Gra na tych samych ustawieniach chodzi tak jakby chciala a nie mogla.. Widac ze grafika wyrabia ale gra lapie takie "zrywki" ze nie dobrze mi sie robi -.- Wyglada to.... hmmm.. jakby ramu brakowalo czy cos? Tak chrupie denerwujaco ;/ Konfiguracja: Phenom X4 720BE 3,4HgZ (oc), gtx260GS 715/2450/1541 (GPU/RAM/SHADER), 4GB OCZ DDR2 1066mhz.. Nie mam pojecia czym jest to spowodowane ale bardzo mnie to wkuza.. A nie bede gral na takim PC w minimalnych ustawioeniach bo wole wogole nie grac chyba... HELP

PostNapisane: 3 mar 2010, 01:23 

Sprawdź czy na minimalnych masz to samo.

PostNapisane: 3 mar 2010, 17:33 

Na niskich jest oczywiscie dobrze.. Chodzi mi o to ze chcialbym, aby byla mozliwosc "odciazenia" karty (tak jak np w gta4) zeby zamiast pamieci GPU kozystalo z pamieci DDR2... Bo wyraznie widac, ze karta smigala by przy tych ustawieniach gdyby miala wiecej ramu... Sciagam teraz sterowniki z wczoraj, moze sie cos poprawi ;)

PostNapisane: 3 mar 2010, 18:26 

maciek26 napisał(a):
Na niskich jest oczywiscie dobrze.. Chodzi mi o to ze chcialbym, aby byla mozliwosc "odciazenia" karty (tak jak np w gta4) zeby zamiast pamieci GPU kozystalo z pamieci DDR2... Bo wyraznie widac, ze karta smigala by przy tych ustawieniach gdyby miala wiecej ramu... Sciagam teraz sterowniki z wczoraj, moze sie cos poprawi ;)

Korzystanie z pamięci systemowej raczej powinno spowolnić działanie gry z uwagi na to, że po pierwsze jest ona znacznie wolniejsza, a po drugie - dane trzeba jeszcze przesłać przez PCI-E. Poza tym, co tak naprawdę powodowałby niedobór pamięci? Nie wrzucisz danych do grafy bezpośrednio z dysku.
Ja bym sprawdził temperatury i zasilacz. Ew. może skacze Tobie taktowanie grafy lub procka.

PostNapisane: 3 mar 2010, 18:34 

mozesz probowac jeszcze zmienic wartosc RenderAheadLimit=2 (standardowo) na 0 lub 1. zeby zmienic edytuj settings.cfg w dokumentach/bfbc2

PostNapisane: 3 mar 2010, 18:46 

Problem rozwiazany :D Wielkieee dzieki za checi - naprade sobie to cenie ;) Problemem okazal sie sterownik - po zainstalowaniu sterow z wtorku gra hula jak nalezy :) Teraz po prostu jest normalny spadek fps przy duzej zadymie/wielu obiektach a nie zwis ktory uniemozliwial mi gre :D Jeszcze raz wielkie dzieki za zainteresowanie ;) A tak apropos [UP], co to za funkcja? (ten RenderAheadLimit)
Pozdrawiam

PS. Gra jak sie okazuje ma nawet niezla optymalizacje.. Gram w 1920x1080 i opcji grafiki WYSOKA (czyli HSBAO on, vsync on i wszystko na wysokim)..

Strefa czasowa: UTC + 2