Teraz jest 28 lis 2024, 16:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 mar 2010, 11:30 

Grajac medykiem musisz odblokowac respirator wtedy bedziesz mogl podnosic ludzi i bedziesz widzial rannych na mapie

PostNapisane: 5 mar 2010, 11:43 

Satyr napisał(a):
wywala z serwa z jakims komunikatem?

Ze utracilem polaczenie z serwerem i cos tam dalej, w kazdym badz razie nic co by bylo zwiazane z PB, bo to tez jest jeszcze jeden problem, ze czasem wchodzac na jakis serw wywala z komunikatem o PB :/

PostNapisane: 5 mar 2010, 12:00 

Pograłem, poszalałem - gierka mmmmiażżdży, ale jak dla mnie to trochę beta w pudełku. Żeby zagrać na jakimś serwerze, traci się tyle czasu, ile w ArmA 2 - tylko, że w BC2 a to tracimy połączenie z EA, a to nie można się połączyć, a to gra nie reaguje na przycisk łączenia. Bugów jest sporo, zostało trochę z bety, pojawiły się takie, których nie było. Może i je naprawią, ale to nie zmienia faktu, że są i denerwują. Jakby mieli wypuścić wersję finalną bez większych błędów, to na pewno trzeba byłoby poczekać dłużej, ale pamiętam premierę BF2 - można było grać bez problemu.

PostNapisane: 5 mar 2010, 13:00 

(--+--)Markus napisał(a):
KUŹWA, kupiłem, odpaliłem, przez godzinę nie mogłem wejść na żaden serwer. W końcu się udało, klasycznie biorę kit snajpera lecę na flankę, padam... ku.wa gdzie jest czołganie?? nie ma, jest tylko kucanie. Ja pier...le, co za g..no. I teraz jeszcze się okazało ze nie mogę oddać gry do empiku bo zwrotów nie przyjmują. ZAŁAMKA,
to takie moje pierwsze wrażenia z tego klona MW2 (bo battlefield toto na pewno nie jest)

a jeszcze gdzieś doczytałem ze nie będzie można robić modów do tej gry. TRAGEDIA

straszznie mi przykro ze lezenia nie ma i nie bedzie...
nie bedziesz mogl lezec godzinami albo i dniami w jednym miejscu i robic pod siebie jak to przystalo na prawdziwego snajpera ;(

p.s
ostatnio byli "snajperzy" , ktorzy campili na rushu 3/4 mapy w tym samym miejscu mimo ze gra byla juz 2 czy 3 strefy dalej....nic tylko pogratulowac.

PostNapisane: 5 mar 2010, 13:31 

Mondello napisał(a):
KUŹWA, kupiłem, odpaliłem, przez godzinę nie mogłem wejść na żaden serwer. W końcu się udało, klasycznie biorę kit snajpera lecę na flankę, padam... ku.wa gdzie jest czołganie?? nie ma, jest tylko kucanie. Ja pier...le, co za g..no. I teraz jeszcze się okazało ze nie mogę oddać gry do empiku bo zwrotów nie przyjmują. ZAŁAMKA,
to takie moje pierwsze wrażenia z tego klona MW2 (bo battlefield toto na pewno nie jest)

a jeszcze gdzieś doczytałem ze nie będzie można robić modów do tej gry. TRAGEDIA

straszznie mi przykro ze lezenia nie ma i nie bedzie...
nie bedziesz mogl lezec godzinami albo i dniami w jednym miejscu i robic pod siebie jak to przystalo na prawdziwego snajpera ;(

p.s
ostatnio byli "snajperzy" , ktorzy campili na rushu 3/4 mapy w tym samym miejscu mimo ze gra byla juz 2 czy 3 strefy dalej....nic tylko pogratulowac.

ja nie obrazam ciebie ze biegasz i skaczesz po mapie jak małpa ty mnie nie obrazaj ze lubie grac spokojnie. Kazdy gra jak lubi. W tym momencie battlefield poszedł w stronę naparzanki w stylu quake. Jak ktos lubi takie gry to sie i tu odnajdzie :/

PostNapisane: 5 mar 2010, 13:45 
Moderator forum

Przez takich kamperów jak Ty nie ma leżenia. To ma być (i jest) dynamiczna rozgrywka a nie pojedynek snajperów.
Na szczęście BC2 ma tyle wspólnego z MW2 co Twoja opinia z kulturą.

W Battlefielda 2142 po premierze to w ogóle nie dało się grać, trzeba było ściągnąć samemu patcha 1.01 :)
W BF2 na początku też były głosy że EA/DICE kaszane wydali i co ... dużo ludzi nadal w to gra .
Zawsze na początku są cyrki z BF , dajmy mu czas a na pewno będziemy w to długo grać .

PS Oddawać grę bo nie można legnąć plackiem ... :stupid: :lol: :lame:

PostNapisane: 5 mar 2010, 14:03 

quake i battlefield to inne swiaty ;) pozatym... to bardzo dobrze, ze lezec nie mozna :) akurat tym mnie pozytywnie zaskoczyli, szkoda tylko, ze nie udalo mi sie jeszcze ani razu do multi dolaczyc... jak lubi grac spokojnie to niech pogra w szachy ;) albo warcaby... bo mniejszego skilla trzeba miec

PostNapisane: 5 mar 2010, 14:19 

taki lekki offtop, ale moje spostrzezenie:
mam wrazenie, ze engi - mimo ze najmniej popularny - jest mega overpowered, przynajmniej na pubach z unlockami :)

aks74u + m2cg daje murowany efekt pelnej anihilacji pojazdow i piechoty :> ogolnie przez cala bete enga nawet nie tknalem, a wczoraj wieczorem po wpisaniu klucza z gram.pl wyprobowalem i od razu sie zakochalem <3

wiem, ze flexowanie sie statami z pubow jest troche zenujace, ale zeby poprzec dowodami wynik-kompilacja z kilku wczorajszych rozgrywek (podkreslam, ze nie zawsze robilem skriny)

Obrazek

poza tym mam troche denerwujacy problem; serwery z ulubionych czesto mam pokazywane jako wylaczone, mimo ze sa online i inni na nich graja :? czasami tez znikaja z tej listy.
upierdliwe, bo musze odswiezac cala liste serwerow i szukac ich ponownie... :roll:

PostNapisane: 5 mar 2010, 14:47 

do tej pory BFy były całkiem inne od zrecznosciówek w stylu COD. teraz BC2 idzie w strone CODa/quaka. Jak dla mnie to kicha.

prawy, ja szachy bardzo lubie, ale to gra dla ludzi inteligentnych... nic dziwnego ze sie z nich nabijasz widać nie mogłes nauczyc sie w nie grac :)
a na skila w BFach nie narzekam

PostNapisane: 5 mar 2010, 15:37 

Markus , jeśli ty mówisz , że to kicha , ponieważ nie ma czołgania dla snajpera to naprawdę , żal mi ciebie... naprawdę nie rozumiem takiego flame'u , snajper jest bez porównywalnie silniejszy/mocniejszy jako klasa niż w BF 2 , ale nieeee, trzeba na coś ponarzekać ... znając życie ta twoja flanka to był środek ulicy ;p

PS.Taaaa , godzinę próbowałeś się połączyć :roll: U mnie max zajęło 3 minuty , ale toooo tyle czasu , że hej co nie ? A bc 2 do queka / coda nie porównuj jak nie grałeś ,bo tylko z siebie idiotę robisz .Ja mam ponad 150 h przegranych w MW 2 , w jedynkę ponad 200 h , o wcześniejszych częściach i quaku nie wspominając i mogę powiedzieć ,że gówno prawda te twoje spostrzeżenia o tym jaki to bc 2 jest podobny do tych gier ;) Jak już chcesz naprawdę podyskutować o tym jak to nowy bf jest podobny do c&q to daj przynajmniej jakieś argumenty dobre , bo tak z dupy to każdy może hasłem rzucić ...

PostNapisane: 5 mar 2010, 16:28 

Wierzbin napisał(a):
No to jestem po pierwszych 4h grania.
1. Niedorzeczny jest fakt, że jak gra się klasą recon i w normalnym trybie zaznacza się przeciwników na mapie, tak w HC owszem jest komenta "enemy spotted", ale nic ona nie daje graczom z drużyny, bo ani na hud nie ma nad gościem trójkąta, ani na mapce nic się nie pokazuje, bo jej nota bene nie ma.
Zaznaczanie przeciwników dotyczy wszystkich klas i jest takie samo.

2. Kolejny sprawa dotycząca rozgrywki, to brak danych dla mojej ulubionej klasy z BF2 - medyka, gdzie leży kompan do reanimacji, a nawet jak leży, to nie może on przywołać sanitariusza, a ratujący nie wie ile ma czasu na reanimację.

3. Dodatkowo połączenie z serwerem zależy...hmm od dziwnych rzeczy, bo nawet jak jest miejsce na serwie, klikam połącz, wyświetla się komenda "connecting", po czym bez żadnego komunikatu wraca do przeglądarki serwerów.

1. Owszem, to jest pewien minus, ale jest na to myk - wystarczy wlaczyc duza mape (standardowo pod M), wtedy pokazuje wszelkie spoty - zarowno graczy, jak i te z wykrywacza ruchu. Z jednej strony troche nieporeczne, z drugiej - mozna to wytlumaczyc tym, ze patrzysz na urzadzonko pokazujace elektroniczny rzut na pole bitwy, z trzeciej - w koncu to HC ;)

2. Jak odblokuje ci sie defibrylator, to na mapce pojawiaja sie oznaczenia graczy, ktorzy potrzebuja apteczke / reanimacje.

3. Tez to mam i wlasnie nie wiem, czym jest to spowodowane :/

U mnie pojawil sie jeden bug - czasami (najczesciej podczas ogladania mapy, oczekujac na respawn) na laczeniach tekstur pokrywajacych podloze pojawiaja sie czarne linie. To chyba nie zalezy od sterownikow, bo jeszcze tydzien temu na becie nie bylo takich problemow. Spotkal sie z tym juz ktos?

Oprocz tego nie mam, na szczescie, problemow z polaczeniami itd. A do pulpitu wywalilo mnie tylko raz.

PostNapisane: 5 mar 2010, 16:45 

Orenos napisał(a):
Markus , jeśli ty mówisz , że to kicha , ponieważ nie ma czołgania dla snajpera to naprawdę , żal mi ciebie... naprawdę nie rozumiem takiego flame'u , snajper jest bez porównywalnie silniejszy/mocniejszy jako klasa niż w BF 2 , ale nieeee, trzeba na coś ponarzekać ... znając życie ta twoja flanka to był środek ulicy ;p

PS.Taaaa , godzinę próbowałeś się połączyć :roll: U mnie max zajęło 3 minuty , ale toooo tyle czasu , że hej co nie ? A bc 2 do queka / coda nie porównuj jak nie grałeś ,bo tylko z siebie idiotę robisz .Ja mam ponad 150 h przegranych w MW 2 , w jedynkę ponad 200 h , o wcześniejszych częściach i quaku nie wspominając i mogę powiedzieć ,że gówno prawda te twoje spostrzeżenia o tym jaki to bc 2 jest podobny do tych gier ;) Jak już chcesz naprawdę podyskutować o tym jak to nowy bf jest podobny do c&q to daj przynajmniej jakieś argumenty dobre , bo tak z dupy to każdy może hasłem rzucić ...

W czystego BF2 grałem moze pare miesiecy, góra rok - reszta w mody zwłaszcza AIX mi sie podobał, gdyby miał grafikę taką jak BC2 to była by to gra moich marzeń.
Co do gry w MW to łączny czas jaki grałem w tą gre to 17 dni 2 godziny i 53 minty :) co daje 411 godzin - dwa razy wiecej niz ty :) W q1 2 i 3 tez kiedys grałem sporo, po drodze prawie wszystkie mohy i cody i BFy - wiec porównanie mam. I o ile BF zawsze traktowałem jako gre ambitniejszą to CODy MOHy przypominają Quaka - liczą sie tylko szybkie palce. I własnie dlatego sie wkurzyłem, bo jak chciałem pograc w jakąs dynamiczna gierke to odpalałem COD a jak w cos spokojniejszego, to był zawsze BF1942 DC lub FH, a potem BF2 i FH, PoE lub AIX .
A teraz nie ma juz zadnej alternatywy, wszystkie gry z tego gatunku to naparzanki i tyle.

tu masz np moje dane z BF2 http://bf2s.com/player/85322604/

ps jak znam zycie to w BAD COMPANY 2 będe grał, bo jakos po pracy od czasu so czasu odstresować sie trzeba. Ale uwazam ze kazdy ma prawo napisac co mu sie nie podoba , w koncu tytuł tego watka to wasze wrazenia - moje są takie a nie inne i tyle. A jak juz napisałem wyżej podstawy do oceny mam bo w te gry sporo grałęm :)

Ostatnio edytowano 5 mar 2010, 16:51 przez (--+--)Markus, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 mar 2010, 16:48 

A teraz nie ma juz zadnej alternatywy, wszystkie gry z tego gatunku to naparzanki i tyle.

Jak potrzebujesz spokoju, to zagraj sobie w ARMA2.

PostNapisane: 5 mar 2010, 16:51 

Wierzbin napisał(a):

Jak potrzebujesz spokoju, to zagraj sobie w ARMA2.

ARMA jakos mi nie lezy :(

PostNapisane: 5 mar 2010, 17:20 

Mnie najbardziej wkurza ze dlugo sie szuka servera na rushu zeby se pograc...

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2