Teraz jest 24 lis 2024, 14:54

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 mar 2010, 19:20 

Witam. Zaprezentuję wam metodę, która dla mnie zadziałała. Nie mam problemów z rozłączaniem przez PB czy problem "Połączenie z serwerem zostało zerwane. Sprawdź swoje połączenie sieciowe i spróbuj ponownie". Opiszę krok po kroku jak się wszystkiego tego pozbyć.

1. Trzeba odblokować konkretne porty. Lista owych portów na ss (jeżeli napisane jest Both to znaczy, że trzeba odblokować TCP i UDP):
Obrazek

2. Należy na czas gry zamykać przeglądarkę internetową - port TCP 80 jest używany przez BFBC2 i przeglądarki więc zamknąłem ją myśląc, że "coś blokuje". Działa. Gry FF otwarty to nie działa. Mam wtedy problem "Połączenie z serwerem zostało zerwane. Sprawdź swoje połączenie sieciowe i spróbuj ponownie".

3. Kompletna dezinstalacja BETY. Ja użyłem windowsowego dezinstalatora. Ręczne usunięcie tego, co zostało (foldery PB).

4. Ręczna aktualizacja klienta PB. Można go pobrać ze strony:
http://websec.evenbalance.com/downloade ... php?file=1
Gdy jest już pobrany postępujemy wg. moich wskazówek:
4.1 Dodajemy grę.
Obrazek

4.2 Ręcznie ustalamy folder, w jakim zainstalowana jest gra.
Obrazek

4.3 Zaznaczamy folder, w jakim zainstalowana jest gra i dajemy OK.
Obrazek

4.4 Klikamy na opcję "Check for updates"
Obrazek

Ruszy proces update'u. Należy spokojnie poczekać.
Koniecznie należy ręcznie ustalić folder gry, PB domyślnie ustala folder BFBC2 BETA i klient jest aktualizowany w złym miejscu.
Po tych wszystkich akcjach sprawdźcie czy gra wam działa. Jeżeli tak, to podziękujcie a jeżeli nie to niestety nie wiem co jest :) Wiem, że mi to pomogło i chcę się z wami podzielić.
System, na którym przetestowano - 7x64.

PostNapisane: 5 mar 2010, 19:27 

Ale gdzie odblokować te porty? Rozumiem, że to jakiś myk w Windows Vista albo 7?
Ja używam XP i niczego takiego nie znam...

PostNapisane: 5 mar 2010, 19:33 

Ja używając routera z modemem do połączenia się z internetem ustawiam porty w ustawieniach routera. Zwykle wszystkie urządzenia tego typu umożliwiają dostęp do ustawień pod adresem, który wklepujesz w przeglądarce.
Kod:
192.168.1.1

Wpisujesz login i hasło i masz dostęp do ustawień. Jeżeli nie jesteś administratorem sieci - skontaktuj się z nim.
Jak szukać tych ustawień w routerze to wam nie powiem - nie znam się na wszystkich. Mogę pomóc użytkownikom Linksysa WAG200-G. Taki mam i jest bardzo prosty w obsłudze.
PS: google.pl nie gryzie i na pewno wujek wam powie jak odblokowywać porty na waszym sprzęcie.

PostNapisane: 5 mar 2010, 19:53 

Rozumiem. Posłałem Twoją tabelkę z portami do admina naszej sieci osiedlowej. Zobaczymy, czy to pomoże...

PostNapisane: 5 mar 2010, 20:14 

Kompletnie nic to nie daje,wyłączyłem dla pewności firewalla...to samo :evil:

PostNapisane: 5 mar 2010, 20:45 

Uważam, że takie kombinacje to żadne rozwiązanie. Namawiałem znajomych na kupno, zachwalałem że najlepszy multiplayer i co ....
aby grać należy (a teraz do wyboru): skasować Betę, odblokować porty, zalogować się jako admin, przeinstalować grę, wyłączyć antywira,
zamknąć przeglądarkę, zrobić ręczną aktualizację PB, zainstalować nowe stery grafiki, wyłączyć firewalla, a w końcu bez patcha i tak wielka QPA.
O czymś zapomniałem ?

Gram w BF-a od samego początku, ale takich cyrków to chyba jeszcze nie było - a chciałem udowodnić kumplom że BC2 jest lepsze niż MW2 ... :evil:

PostNapisane: 5 mar 2010, 20:49 

MAX napisał(a):
a chciałem udowodnić kumplom że BC2 jest lepsze niż MW2 ... :evil:

Heheheh no niestety nie jest. Właśnie włączam MW2, mam już dość bedzenia się nad uruchomieniem BC2.

PostNapisane: 5 mar 2010, 20:52 

Pytanie z kategorii głupich...
Ostatni port udp:
start- 11000
end- 11030

Czyli, że mam wszystkie po kolei odblokować?! o.O

__
Dobra, nieważne, już włażę na serwery. Teraz mi pb kicka daje, chociaż go zaktualizowałem ;p

Ostatnio edytowano 5 mar 2010, 21:06 przez Makiavelli, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 mar 2010, 20:55 

eugenewolfe - do zobaczenia w MW2, gram zawsze jako BigMouse, może się spotkamy :)

Makiavelli - ja niestety nie potrafię ci pomóc,

PostNapisane: 5 mar 2010, 21:09 

Mam niestety taki sam problem gram przez chwile i wyrzuca mnie serwera poczym mam okienko ze polaczenie zostalo zerwane... Juz doslownie rece mi opadły tak bardzo nie moglem sie doczekac tej gry i moge se jedynie nia podetrzec co nieco :/ singiel niestety mnie w ogole nie interesuje... Juz polowe internetu przejzalem wszedzie pisza o tym problemie ale nikt tego rozwiazac nie potrafi.. dla mnie wydawac gre ktora w 1/4 uzytkownikow nie "chodzi" jest załosne...najgorsze jest to ze nie podobno nawet EA niezna przyczyny tego bledu :/

PostNapisane: 5 mar 2010, 22:06 

Mi to pomogło, jeżeli wam nie pomaga to nie wiem już co to ma być :P Właśnie skończyłem 4h grania na multi.
@Makiavelli
W moim routerze jest jak widzisz opcja odblokowania od razu całego pasma. Jeżeli nie ma tak u ciebie to albo odblokuj wszystkie po kolei albo pomiń.

PostNapisane: 5 mar 2010, 22:37 

U mnie niestety nie pomogło nie wiem czego to wina.

PostNapisane: 6 mar 2010, 11:35 

jak (i gdzie) odblokowac te porty? (internet mam przez kabel)

PostNapisane: 6 mar 2010, 11:58 

wojti18 napisał(a):
U mnie niestety nie pomogło nie wiem czego to wina.

A ja wiem - Electronic Arts (i DICE).

PostNapisane: 6 mar 2010, 12:17 

Grając w BF2 miałem zawsze problemy z punkbusterem, oto co robiłem:
1. Usuwałem folder pb z katalogu z grą
2. Uruchamiałem pbsetup, który po kliknięciu 'Check for updates' ściągał na nowo pliki punkbustera.
3. Uruchamiałem pbsvc (http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe) i najpierw klikałem 'Uninstall/Remove Punkbuster Service', następnie klikałem 'Install/Reinstall Punkbuster Service'. Na końcu klikałem w 'Test Service' i jeżeli testy były pomyślne to odpalałem grę i mi pomagało.

Jeszcze warto wejść w do usług windowsa (Klikamy start->Uruchom->wpisujemy services.msc) odszukać usługi PnkBstrA oraz PnkBstrB i ustawić im tryb uruchomienia na automatyczny (jeśli takowego nie mają ustawionego). Jeśli w usługach nie ma PnkBstrB to należy przeinstalować usługi punkbustera (punkt nr 3).
Może komuś pomoże, pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2