Teraz jest 24 lis 2024, 11:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 mar 2010, 18:01 

Wujek_WilQ pb od nowa mam ainstalowac z pliku pbsvc czy pbsetup, czy nie ma to zwiazku?? rozumiem że zainstalowany BF2 nie ma nic do rzeczy w zwiazku z niedzialajacym multi????

Nie pomogło...

PostNapisane: 7 mar 2010, 18:21 

Szukam rozwiązania spokojnie.

@edit
Cóż próbowałem wszystkiego :D nawet odinstalowałem grę . I teraz żaden z moich sposobów nie działa xD. Nie ma szans wejść na serwery z PB. Przejrzałem forum EA i jednym działają te rozwiązania innym nie . Przynajmniej mam znowu grę po angielsku xD Bo te polskie napisy nie pasują do 90% wyznaczonych im miejsc.

Ostatnio edytowano 7 mar 2010, 19:17 przez Wujek_WilQ, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 7 mar 2010, 18:32 

miałem problem z pb reinstalowałem go i teraz, mam zaś problem z Połaczenie z serwerem zostało przerwane i nie mogę wbić na żaden serwer, a 2 dni wszytko śmigało aż miło:(

PostNapisane: 7 mar 2010, 19:22 

niech ktoś powie jak ręcznie zaktualizować pb, tylko tak zrozumiale. Próbowałem kazdej z metod i nic, ciągle mi pisze " zainstaluj i uruchom pb "

PostNapisane: 7 mar 2010, 19:26 

Wchodzisz na http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-bc2.php
ściągasz pliki poprzez zapisz jako...
PB Client v2.158 for Win32 Filename: wc002158.htm
PB ClientA v1382 for Win32 Filename: wa001382.htm
wklejasz je do folderu pb w bfbc2

PostNapisane: 7 mar 2010, 19:33 

Wujek_WilQ napisał(a):
Poradnik jak rozwiązać problem z PunkBusterem ( ver. 1.0 )

1. Cały syf BETY wywalić ( moje dokumenty BFBC2 BETA , Program Files )
2. pbsvc z http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe ( jak jest na zielono przechodzimy dalej , jeśli nie reinstal i instalacja ).
3. Update PB ( ważne żeby podać prawidłową ścieżkę dostępu do folderów z BC2 )
4. Jeżeli pkt. 2 nie pomaga to start -> panel sterowania -> system i bezpieczeństwo -> Narzędzia Administracyjne -> Usługi -> PnkBstrB.exe ( wyłącz PnkBstrB.exe i daj uruchamianie ręczne )
5. Jeśli powyższe punkty nie pomagają sprawdź : Moje Dokumenty /BFBC2/Game Settings ( musi być PunkBuster=1 )
6. Jeżeli wszystkie powyższe zawodzą prawdopodobnie będziesz musiał poczekać na jakieś patche.

Chyba nie ma innych możliwych rozwiązań.

Uff pomogło, teraz druga połowa problemu. "Połaczenie z serwerem EA nie udało sie" czy cos takiego. Wydalem 44.99 euro na niedopracowana gre. :(

PostNapisane: 7 mar 2010, 19:41 

Hmmm teraz już nie wywala z serwerów lecz teraz wywaliło mnie z errororem "no packet flow" i straciłem wszystkie unlocki (ranka na szczęście nie.)

EDIT:
Po ponownym uruchomieniu gry wszystko jest na swoim miejscu tylko znów mnie wywala punkbuster :evil:

Ostatnio edytowano 7 mar 2010, 19:54 przez lubie_placki, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 7 mar 2010, 19:48 

czaro napisał(a):
Uff pomogło, teraz druga połowa problemu. "Połaczenie z serwerem EA nie udało sie" czy cos takiego. Wydalem 44.99 euro na niedopracowana gre. :(

Chłopie przepłaciłeś 45zł. Ja za 129zł czyli około 38 euro mam niedopracowaną grę. A tak serio to "Połączenie z serwerem EA nie udało się" to obecnie najbardziej popularny komunikat wyświetlający się wszystkim graczom bez względu na kraj zamieszkania, rasę, wyznanie, przekonania oraz rodzaj używanego DX. Podobno EA pracuje (mam nadzieję że w pocie czoła) nad rozwiązaniem tego.

PostNapisane: 7 mar 2010, 19:52 

3.1 Zrobiłem i działa ! Przynajmniej u mnie na gołej grze prawie.
@edit Dziwne na jednych serwerach działa na innych nie XD sam już nie wiem :<

Poradnik jak rozwiązać problem z PunkBusterem ( ver. 1.1 )

2. pbsvc z http://www.evenbalance.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe ( jak jest na zielono przechodzimy dalej , jeśli nie reinstal i instalacja ).
3. Update Pbsetup( ważne żeby podać prawidłową ścieżkę dostępu do folderów z BC2 )
3.1 Update ręczny
- Wchodzimy na http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-bc2.php
- Pobieramy poprzez zapisz jako... ( prawy przycisk myszy -> zapisz jako )
* PB Client v2.158 for Win32
* PB ClientA v1382 for Win32
* For Players Filename: pbsec.htm
- Wrzucamy pliki do Electronic Arts/Battlefield Bad Company 2/pb/htm
4. Jeżeli pkt. 3 nie pomaga to start -> panel sterowania -> system i bezpieczeństwo -> Narzędzia Administracyjne -> Usługi -> PnkBstrB.exe ( wyłącz PnkBstrB.exe i daj uruchamianie ręczne )
5. Jeśli powyższe punkty nie pomagają sprawdź : Moje Dokumenty /BFBC2/Game Settings ( musi być PunkBuster=1 )
6. Jeżeli wszystkie powyższe zawodzą prawdopodobnie będziesz musiał poczekać na jakieś patche.

PostNapisane: 7 mar 2010, 20:20 

"5. Jeśli powyższe punkty nie pomagają sprawdź : Moje Dokumenty /BFBC2/Game Settings ( musi być PunkBuster=1 )"

Takiego katalogu nie mam u mnie w systemie - Win 7 32bit

PostNapisane: 7 mar 2010, 20:21 

Wujek_WilQ napisał(a):
3.1 Zrobiłem i działa ! Przynajmniej u mnie na gołej grze prawie.
@edit Dziwne na jednych serwerach działa na innych nie XD sam już nie wiem :<

Poradnik jak rozwiązać problem z PunkBusterem ( ver. 1.1 )

3. Update Pbsetup( ważne żeby podać prawidłową ścieżkę dostępu do folderów z BC2 )
3.1 Update ręczny
- Wchodzimy na http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-bc2.php
- Pobieramy poprzez zapisz jako... ( prawy przycisk myszy -> zapisz jako )
* PB Client v2.158 for Win32
* PB ClientA v1382 for Win32
* For Players Filename: pbsec.htm
- Wrzucamy pliki do Electronic Arts/Battlefield Bad Company 2/pb/htm
4. Jeżeli pkt. 3 nie pomaga to start -> panel sterowania -> system i bezpieczeństwo -> Narzędzia Administracyjne -> Usługi -> PnkBstrB.exe ( wyłącz PnkBstrB.exe i daj uruchamianie ręczne )

.... a więc czekam na patche, bo nic nie działa, nadal kopie po pół minucie.

PostNapisane: 7 mar 2010, 20:22 

Coś się stało bo nagle 90% serwerów zostało wyłączone i są problemy z EA Online. Może znowu jakiś patch dają kto wie... i mi któremu pb działo znowu nie działa. Kompletna magia :D

PostNapisane: 7 mar 2010, 20:41 

Witam problem z polączeniem z ea online to inna sprawa a wywalanie przez pb init failure to druga
rozwiazanie na pierwszy problem ma tylko ea na drugi admini serwerów muszą zrobić restart serwerów
Dziękje sprawdze po 23 bo jestem w pracy

PostNapisane: 7 mar 2010, 20:58 

Do wszystkich deweloperów trafiła dzisiaj wiadomość o wstrzymaniu sprzedaży serwerów dedykowanych.

DICE ma poważne kłopoty z poprawna praca systemu logowania i przeciążenia nowymi serwerami. Czyżby popularność gry zaszkodziła jej twórcom ?

DICE has requested that all server providers hold off on creating new servers while they work on an issue that is causing heavy server load due to the large number of servers currently running. A fix is in development to prevent the server browser from causing the heavy server load and new servers will be able to be setup and launched as soon as possible. Please note that while there is a delay in activating your server, your billing start date will only start once your server has been activated.

Żródło Battlefield.pl

Mysle ze cala draka z problemem logowania wkrotce sie skonczy musi tylko do nich dotrzec ze odniesli sukces ;) w ilosci sprzedanych egzemplazy. Jak zwykle potrzeba czasu nim sytuacja sie ustabilizuje , zawsze po premierze nowej giery jest ogolne poruszenie , tlok i zwiazany z tym harmider .

Jesli chodzi o nowe mapy to cos o tym bylo na Battlefield.pl moze zacytuje ....

Pamiętacie zapowiedź Patricka Bacha z DICE o wewnętrznym sklepie dostępnym w Bad Company 2? Dziś pojawiła się zapowiedź pierwszego map packa, który będzie dostępny dla wszystkich "pierwszych właścicieli" BC2 na każdą z platform. Jakie mapy będzie zawierał?

Tak jak wspomniałem, dostęp do tego map packa będzie ograniczony właściwie tylko do pierwszych właścicieli kopii BC2. Dlaczego właściwie? Ano dlatego, iż nabywcy gry dostaną dodatkowo jednorazowy kod, który będzie umożliwiał do dostępu do darmowych dodatków w sklepie. Po jego wykorzystaniu, już od 2 marca będzie można znaleźć w sklepie 2 nowe mapy do pobrania: Nelson Bay (mapa dla tryby Rush) i Laguna Alta (mapa dla trybu Conquest). Jak zapowiada EA, kolejny mapy, takie jak Arica Harbor (Conquest) i Laguna Presa (Rush) pojawią się w sklepie za darmo do pobrania do końca marca. A drugi nabywca tej samej kopii będzie musiał obejść się smakiem. No chyba, że kupi sobie taki sam kod VIP za równowartość 15$...
Źródło: Blog EA

PostNapisane: 7 mar 2010, 21:00 

Nigdy nie miałem problemów z żadnymi grami.Ta jest pierwsza.
Tak jak większości, problem dotyczy pb.Wywala z gry po 30sek.Robiłem różne sztuczki, ale nic nie pomaga.Teraz, to nawet serwery dziwnie się odświeżają.
Nawet z MW2 nie było takich cyrków.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2