Teraz jest 24 lis 2024, 11:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 mar 2010, 14:45 

Witam! Kupiłem w piątek Bf BC2, zainstalowałem, po próbie włączenia ściągnął aktualizacje. Gdy chce uruchomić grę wyskakuje czarny ekran po czym gra się wyłącza do pulpitu. Gdy to samo robię jako administrator pokazuje się tak samo czarny ekran i pierwsza scena intra po czym znowu pulpit. Mam wersje 64- bitową systemu Windows 7 GeForca 9800GT procek 3,16 GHz x2. Wszystkie aktualizacje systemu jak również karty graficznej (nie instalowałem tej która jest nie stabilna). Czy ktoś może mi pomóc uruchomić grę?

PostNapisane: 7 mar 2010, 16:01 

Niestety musisz poczekac na nowego patcha od ea. Za jakieś 2 albo 3 tygodnie powinien sie ukazać w bfbc 2 update, ponieważ wywalanie do pulpitu to poważny problem.

PostNapisane: 7 mar 2010, 16:02 

Nad patchem muszą troche popracować

PostNapisane: 7 mar 2010, 17:49 

Zaktualizuj directx ze strony Microsoftu, w pliku Settings.ini (Moje Dokumenty/katalog bfbc2) w polu directx wpisz 9 zamiast auto, żeby wymusić tryb DX9.

PostNapisane: 7 mar 2010, 18:11 

Mogę Ci tylko powiedzieć że mam ten system i u mnie jest wszystko ok ( nie pokazuje czarnego pulpitu )
na razie mam tylko ogólny problem z PB .
przeinstaluj grę .

PostNapisane: 7 mar 2010, 18:31 

DirectX aktualizowałem z płyty. Przeinstalowaniem zajmę się gdy będę miał czas. Jak na razie dzięki za info jeśli pojawią się jakieś nowe rozwiązania nie wahajcie się pisać. Czekam także na relacje od innych osób używających tego systemu.

PostNapisane: 7 mar 2010, 18:36 

Ja na tym samym systemie, sterach do grafy 196.21 i directx z lutego nie mam żadnych problemów.

PostNapisane: 7 mar 2010, 19:14 

Ja również używam W7 64bit+ HD4890. Także wątpię, żeby to była wina systemu.

PostNapisane: 7 mar 2010, 20:39 

PróbowaBem naprawi z pByty ale po tym dostaBem komunikat |e nie mo|na uruchomi programu gdy| brakuje plików. Pierwsz raz taki komunikat widziaBem. Usun i zainstaluje jeszcze raz tak jak radziB jeden z naszych

PostNapisane: 8 mar 2010, 15:13 
Redaktor Battlefield.pl

Ja proponuję zrobić jeszcze raz uninstall, tylko jeszcze inaczej. Tzn. zainstalować grę, nie uruchamiać jej, następnie przejść do katalogu z grą i uruchomić w trybie administratora plik BFBC2Updater.exe i tak zaktualizować grę.

PostNapisane: 13 mar 2010, 16:55 

Podziękowania dla eNgine za radę :D Grę uruchomiłem zmieniając z auto na 9. Niestety pojawił się nowy problem po filmiku gdy wylądowałem na plaży z nożem postać zaczęła się od razu kręcić wokół własnej osi w dosyć szybkim tempie :omg: (wirować) Czy ktoś wie co trzeba zrobić aby to naprawić?
Jednocześnie chciałbym zapytać czy można logować się w BC na konto które stworzyło się grając Bf 2?
Czy ktoś gra w BC na Windows XP (mimo że bardzo podoba mi się 7 i wcześniej nie miałem żadnych problemów z innymi programami/grami to rozważam powrót do XP)?

PostNapisane: 13 mar 2010, 17:23 

BC2 oczywiscie dziala pod xp, ale wtedy pograsz tylko na dx9, w ktorym poki co nie bedziesz mogl strzelac z ckmu, bo szyba nie bedzie przezroczysta(raczej nic co by przeszkadzalo w grze, bo i tak rzadko sie tego uzywa)

PostNapisane: 13 mar 2010, 17:32 
Redaktor Battlefield.pl

Rokford napisał(a):
Podziękowania dla eNgine za radę :D Grę uruchomiłem zmieniając z auto na 9. Niestety pojawił się nowy problem po filmiku gdy wylądowałem na plaży z nożem postać zaczęła się od razu kręcić wokół własnej osi w dosyć szybkim tempie :omg: (wirować) Czy ktoś wie co trzeba zrobić aby to naprawić?
Jednocześnie chciałbym zapytać czy można logować się w BC na konto które stworzyło się grając Bf 2?
Czy ktoś gra w BC na Windows XP (mimo że bardzo podoba mi się 7 i wcześniej nie miałem żadnych problemów z innymi programami/grami to rozważam powrót do XP)?

Ja gram i nie ma żadnego problemu oczywiście oprócz tego CKMu.

Nie można się zalogować na konto z BF2, trzeba sobie stworzyć nowe na koncie EA do którego klucz jest przypisany.

Co do obracania się... masz joystick? Jeżeli tak to odepnij go na czas gry :).

PostNapisane: 13 mar 2010, 19:45 

Dzięki DeathName! :o Udało się :D W życiu bym nie pomyślał że Joy może przeszkadzać. Uruchomiłem grę jak na razie działa. Jeszcze nie widziałem tak nie dopracowanej gry! Mam nadzieje że przed świętami wyjdzie patch i będzie można pograć już z Joy-em i z innymi prawidłami jakie powinny działać. Z drugiej jednak strony to strasznie ciekawa gra - nigdy nie wiadomo co może się stać jak na prawdziwej wojnie :P (może oto chodziło twórcom) :roll:
Dzięki wszystkim i miłej rozrywki.

PostNapisane: 14 mar 2010, 02:26 

Rokford napisał(a):
Jeszcze nie widziałem tak nie dopracowanej gry!

To naprawde bardzo! malo widziales :) BC2, pomimo ogromnych problemow z serwerami EA, sam w sobie wydaje sie byc calkiem dobrze dopracowana grą, z dobrze dopracowanym silnikiem.

Co do obracania, to rzeczywiscie, zapomnialem ze joy to powoduje, chociaz jezeli bardzo lubisz na nim latac, to w necie widzialem, ze ktos sobie poradzil z tym problemem, jak znajde, to tu wrzuce opis.

Strefa czasowa: UTC + 2