Teraz jest 26 lis 2024, 04:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 mar 2010, 17:06 

mam lacze radiowe 820kb/s i beta mi chodzila zazwyczaj bezproblemowo tymczasem teraz BFBC2 strasznie laguje? ale z tego co rozumie dzieje sie to ogolnie u wielu graczy przez te cale problemy z serwarami i ogolnie gra? czy poprostu faktycznie wychodzi na to ze moje lacze daje po... pupie...

sporadycznie moge grac bezlagowo (zakladajac ze w ogole moge grac). ping zazwczyaj hula miedzy 300-500 a nieraz dochodzi do 999 i to juz koniec gry :P

PostNapisane: 7 mar 2010, 17:22 

wyłączasz wszystkie pierdoły typu gg, skype?

PostNapisane: 7 mar 2010, 17:29 

Jest to spowodowane stabilnością serwerów. DICE stale wypuszcza patche do serwerów aby usprawnić je. Trzeba czekać. Sprawdź też twój ping do dowolnych serwerów poprzez wiesz poleceń komendą ping wp.pl -t aby upewnić się że twoje łącze samo nie wytwarza zbędnych opóźnień .

PostNapisane: 7 mar 2010, 17:33 

Mam neo 1mb/s i żadnych lagów nie miałem i nie mam bo gram na serwerach z pingiem ponizej 75

PostNapisane: 7 mar 2010, 20:59 

EaX napisał(a):
Mam neo 1mb/s i żadnych lagów nie miałem i nie mam bo gram na serwerach z pingiem ponizej 75

Hahaa, Ale mnie rozbawił twój post. Ja na zagraniczny serwerach z pingiem 100 mam mniej lagów niż na polskich z pingiem 20. Lagi spowodowane są słabą jakością serwerów lub łączy, oraz naszych blaszaków. Innych powodów można by wymieniać jeszcze, ale sam ping jest tylko miernikiem prędkości przesłanego pakietu do serwera, który do nas powrócił w określonym czasie (ms - milisekundach). :roll:

PostNapisane: 7 mar 2010, 21:44 

oczywiście wyłaczam wszystkie takowe pierdoły... co do komputera to jest to amd athlon 64 x2 core processor 5600+ 2,9GHz, 2GB Ramu, łacze 820kb/s radiowe, grafika ge force 9500gt (ponoc 512 ramu)...

jest tez jeszcze jeden szczegół - jadę na XP service pack 2 a gra ma w zaleceniach 3.. to moze byc tym spowodowane? beta chodzila slicznie

ping w wierszu polecen mi stuka w granicach 50-150ms

jak gram wylaczam wszystko sieciowe, avastowi nawet wylaczam ochrone choc moze akurat to zbedne.. juz sam nie wiem. .chyab zraz zainstaluje SP3

jak cos mozecie jeszce poradzic to piszcze a tymczasem dziekuje i sprobuje jeszcze cos pokombinowac

PostNapisane: 7 mar 2010, 22:06 

Derudo napisał(a):
ping w wierszu polecen mi stuka w granicach 50-150ms

jesli to ping do wp.pl to wine za lagi ponosi Twoje lacze.. ping do wp.pl na zwyklym-sprawnym laczu wynosi srednio 35ms ... jesli skacze Ci do 150 to ewidentnie lacze kiepskie :/

PostNapisane: 7 mar 2010, 22:09 

Derudo napisał(a):
oczywiście wyłaczam wszystkie takowe pierdoły... co do komputera to jest to amd athlon 64 x2 core processor 5600+ 2,9GHz, 2GB Ramu, łacze 820kb/s radiowe, grafika ge force 9500gt (ponoc 512 ramu)...

Co do xp to bujda na resorach umnie lata bez problemów, niestety posiadasz łącze radiowe musisz sprawdzić lagi jakie masz "systemowe" -http://www.speedtest.pl/- a później płacz... niestety radio ma lagi i to nie byle jakie... A co do samych lagów wcześniej było powiedziane że biorą się zewsząd.. i tyle.

PostNapisane: 7 mar 2010, 22:45 

no teraz średni mi ping wychodzi 22-70 z tym ze raz na czas skacze powyzej 100.. coz... lipa troche..

poprostu sie zastanawialem czemu bo w bete ciupalem bez wiekszym problemow :/

Dziękuje Wam :) chyba komus dam tego Batka... dramat :/

PostNapisane: 7 mar 2010, 23:25 

Ludzie ! ta gra wyszła kilka dni temu dopiero.. DICE i EA po prostu nie byli przygotowani na taki nawał graczy ( beta miała ograniczoną liczbę graczy ze względu na limitowane klucze, ale z początku też były lagi) a teraz nagle pojawiły się miliony graczy i wszyscy na raz chcą grać xD .. wszystko z czasem się wyprostuje, ustabilizuje, spokojnie .. czekajcie.. i pisanie na forum "czemu takie lagi !? czemu to takie a tamto takie.." jest bez sensu bo i tak nikt wam nie pomoże.
Cierpliwość, dużo cierpliwości, czekanie na łatki i będzie dobrze :D

PostNapisane: 8 mar 2010, 20:38 

Derudo napisał(a):
no teraz średni mi ping wychodzi 22-70 z tym ze raz na czas skacze powyzej 100.. coz... lipa troche..

poprostu sie zastanawialem czemu bo w bete ciupalem bez wiekszym problemow :/

Dziękuje Wam :) chyba komus dam tego Batka... dramat :/

Sam mam radio i mam lagi od 11-50.. w zależności ile siedzi wieczorem na łączu.. życ się da ale trzeba sie "dostosować" niestety... spróbuj pogadać z dostawcą może co nieco poprawi o kilkadziesiąt procent o ile to możliwe albo kup większą antenę( of korz jeśli możesz wypróbuj przed wydaniem kaski), znajdź lepszy zasięg itp.. niestety jedyne rady jakie mogę doradzić... inaczej musisz namęczyć sie przy lewelowaniu i spokojnie znosić refleks innych i grac na dystans.. oraz posłuchac SHapRee pzdr

Strefa czasowa: UTC + 2