Teraz jest 25 lis 2024, 05:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 mar 2010, 13:12 

bombelg napisał(a):
witam.
generalnie przeczytałem od wczoraj cały temat, i o wrażeniach w multi/single i tym podobne tematy i śmiem stwierdzić że nie muszę już teraz zmieniać kompa i kupować BC2 bo się po prostu nie opłaca.., czyż nie? w ile przechodzi się single player? multi to na razie kicha z tego co widze?

Mi np tylko raz zdarzyl sie jakis problem z graniem w multi, oprocz niego nie bylo zadnych problemow.

PostNapisane: 8 mar 2010, 13:30 

WarLord of Blood napisał(a):
Moim zdaniem to się poprawi szybko. Myślę, że do dwóch tygodniu już będzie się grało fajnie. Wrażenia z mp pomijając błędy są świetne. Wiem, że będę w to grał.

Tak samo ludzie z nadzieja pisali o becie, ze napewno finalny projekt bedzie bez problemow... a tu mamy wielka kicha z masa problemow bo ten projekt powinien byc z po roku opozniony a nie wydawany w takiej postaci.
Jak na razie na moim kompie beta chodzila bez najmniejszych problemow, ani razu nie wysypalo mnie do pulpitu, jak rowniez nie rozlaczylo mnie z serwerem. A teraz jak nie problem z polaczeniem do konta, to pb, a jak nie pb to z niewyjasnionych przyczyn rozlaczanie z serwerem, do tego dochodzi jeszcze brak czasami sprzetu ktory masz odblokowany, wyszukiwarka serwerow bez pingow, przeszukujaca serwery z 5 min, dupiaty filtr etc. Potem jesli mi sie juz uda to lacze sie z jakims serwerem na Alasce i mam pewnie ping ze 300 plus jeszcze lagi z 500 ;) bo przeciez nie mozna ustawic zeby pokazywalo serwery tylko w danym kraju lub cos w ten desen.
Ogolnie jak swego czasu AA swietny pomysl, znakomita grywalnosc (gdyby wlasnie nie te czynniki, to pewnie dawno zazadalbym zwrotu kasy) , wykonanie dupiate, ze wola o pomste ;)
Ja tez bede gral z pewnoscia, no chyba ze b3 sie pojawi i bedzie duzo lepiej wykonany :)

pozdrawiam i czekam na patcha z niecierpliwoscia...

PostNapisane: 8 mar 2010, 14:01 

ja na becie mialem wyjscia do pulpitu. teraz max 2 razy na poczatku i jest ok. najwiekszym problemem jest wyszukiwarka. z tego co zauwazylem do *ulubione* moge dac max 5! serwerów! jak dam 6 to ten ostatni juz jest nie aktywny. no i co do pingow to mi pokazuje tak do 1/3 listy. przydal by sie wybor zakresu pinga.

PostNapisane: 8 mar 2010, 15:08 

Przydalby sie tez patch sprowadzajacy na ziemie coponiektore zabawki. Juz teraz widac squady w calosci zlozone z medykow z m60 a engowy ak74 jedzie po biednych asfaltach z sila wodospadu nawet na znacznych odleglosciach. Mam wrazenie ze gdyby nie granatnik to asfalt by mial w tej grze najbardziej pod gorke.

PostNapisane: 8 mar 2010, 15:35 

nigdy nie bedzie tak ze kazdy bedzie zadowolony. 1 taka bron przeszkadza 2 inna. najlepiej niech wyjdzie BF3 bo juz i takie glosy slychac. drobne poprawki sie przydadza i zbalansowanie arsenalu

PostNapisane: 8 mar 2010, 15:42 
Zbanowany

Satyr napisał(a):
Ozovich napisał(a):
Anyway, obecnie to BC2 jest zalane snajperskimi dzieciakami, co, na szczęście, niedługo prawdopodobnie zostanie naprawione, typu limit reconów 2-3 na team 16-osobowy.
Nie jestem pewien, natomiast jest to coś w tych granicach. Też nadchodzi solidny nerf dla moździerza bo to jest przesada.

Generalnie wg tego to powinni usunać Recona, żeby "dorośli" nie płakali. Recon/moździerz co następne? Może niech wprowadza limit na kazda klase? Np 1 medyk na team, amunicji w granatniku tylko na 2 strzaly. Moim zdaniem ograniczenia w postaci limitu postaci na str to lipa. Wystarczy lepiej zbalansowac damage itp Recona i placze umilkna.

Ależ oczywiście, jak najbardziej jestem za takimi ograniczeniami. Project Reality jest pod tym względem dobrym wzorem, dla przykładu tam żeby w składzie mieć heavy support ( czyli np. SAWa ) musisz w nim mieć minimalnie 5 osób. Problem w tym, że PR to jest produkt ambitniejszy i generalnie dla starszych wiekiem graczy a BC2 targetuje w casuali, i to raczej <18. Stąd maksymalne przepakowanie snajpera żeby przyciągnąć, niestety, graczy np. CoDa. Problem BC2 polega właśnie na tym, że łączy dwie konwencje. Teamplay rodem z ET i indywidualne granie a'la Call of Duty. Wiele osób jak widać się w tym gubi i z tego powodu zazwyczaj połowa teamu składa się z reconów.
Ale co ja się będę kłócił, graj sobie snajperem jak ci się podoba, mój ty dogtagu. :*

Ostatnio edytowano 8 mar 2010, 15:56 przez Ozovich, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 8 mar 2010, 15:52 
Oldboy Battlefield.pl

generalnie marudzicie najmniej na enga`:D znaczy ze jest za mcna klasa :P
gra sie wyklada ale to wina wylacznie po stronie serwerow EA, poprostu trzeba poczekac.

PostNapisane: 8 mar 2010, 16:03 

nie gram only recon bo rowoczesnie gram tez mechanikiem i gra mi sie bardzo przyjemnie :p a co do coda4 to gralem w niego ze 30h i olalem. Zreszta zawsze ma sie wybor , jak w teamie masz same nieogarniajace glaby to wyjdz. Jezeli chodzi o serwery publiczne to panuje wolny wybor. A jak ktos ma ochote na uber pro gaming to niech gra na klanowym privie i ustala wlasne zasady i nawet zakazy "tykania" klas i sprzetu.

PostNapisane: 8 mar 2010, 16:05 

IMHO najbardziej przydatną klasą w BC2 to medyk, później mechanik. Lubię grać medykiem i nie dlatego, że łazi z LKM (to mi akurat przeszkadza), ale właśnie to, że to on jest tą postacią, która spaja drużynę i zachowuje tickety.
Najlepsza drużyna to taka, gdzie jest 2 lekarzy, szurmowiec i mechanik. W zgranym składzie robią każdy rush i conquest jak przeciąg.
Recon w trybie hardcore jest praktycznie bezużyteczny, bo co z tego, że powie "tam jest wróg", jak zaznaczony nie pojawia się na mapie ani w polu (hud).

PostNapisane: 8 mar 2010, 16:59 

Satyr napisał(a):
Ozovich napisał(a):
Anyway, obecnie to BC2 jest zalane snajperskimi dzieciakami, co, na szczęście, niedługo prawdopodobnie zostanie naprawione, typu limit reconów 2-3 na team 16-osobowy.

Nie jestem pewien, natomiast jest to coś w tych granicach. Też nadchodzi solidny nerf dla moździerza bo to jest przesada.

Generalnie wg tego to powinni usunać Recona, żeby "dorośli" nie płakali. Recon/moździerz co następne? Może niech wprowadza limit na kazda klase? Np 1 medyk na team, amunicji w granatniku tylko na 2 strzaly. Moim zdaniem ograniczenia w postaci limitu postaci na str to lipa. Wystarczy lepiej zbalansowac damage itp Recona i placze umilkna.

Wprowadzanie limitów i klas bardzo dobrze się sprawdza, a zdanie to wyrobiłem na Day of Defeat, gdzie na początku było podobnie, czyli spam snajperów, gdzie przyjemność wygrania z 8 "kamperami" na dachach była żadna jak i cała taka rozgrywka. Obecnie najlepsze publiczne serwery to 2/3 snajperów, "1/2 maszynowych" i dzięki temu specyfika, specjalizacja oraz wykorzystanie w terenie tych klas na polu walki jest takie jak powinno. Dodatkowo na znaczeniu bardzo przybrało zdobywanie broni na przeciwniku, bo można np. tworzyć jeden więcej "punkt zaporowy" i zwiększać szansę na zwycięstwo.

Mam nadzieję że jak najszybciej będzie tak w BF BC2.

PostNapisane: 8 mar 2010, 17:33 

jezeli mialy by byc limity na klasy z glownym naciskien na Recon, to radze wszystkim ktorzy chca odblokowac sprzet recona by zrobili to zanim mialy by wejsc te ograniczenia. Potem moze sie okazac ze serwer z wolnym recon to bedzie rzadkosc. I bedzie trwalo to wieki. Mam pytanie czy Dice wprowadzilo np w BF2 jakies limity na klasy?

PostNapisane: 8 mar 2010, 17:47 
Zbanowany

Dlatego takiego czegoś nie wprowadzą. Bo to będzie lekko powiedziawszy bezsensu.
Powiedzmy że wchodzi taki newbie z 1 rangą i 0 skillami i to on bierze jednego* recona....i co ? Tylko go noobi i byłby bezużyteczny. Jeżeli wkurwia was, że każdy gra reconem to wy też nim grajcie i to wy będziecie wkurzać innych.
@up
Mówisz
Cytuj:
to radze wszystkim którzy chcą odblokować sprzęt recona by zrobili to zanim miały by wejść te ograniczenia
, czyli teraz zachęcasz wszystkich do gry nim, a to równoznaczne jest z tym że na servach wszyscy graliby reconem...."no bo chcą wszystko odblokować" ;d

*może być różna liczba dostępnych profesji, ja podałem taką

PostNapisane: 8 mar 2010, 19:05 

Medyków i szturmowców którzy leją na mnie gdy wołam o ammo ew apteczkę jest bez liku. Połowa z nich jest równie nieprzydatna, a to że "piastują" tak wywyższane profesje wcale nie czyni ich lepszymi.

PostNapisane: 8 mar 2010, 19:57 

Z poczatku tez wkurzal mnie snajper czy medyk. Gram szturmowcem i mowiac skromnie idzie mi dobrze "prawie zawsze w pierwszej 3 na liscie". Zagralem snajperem, tez niezle mi szlo, ale nie tak jak szturmowcem. Wcale nie jest tak hop siup gra snajperem. Zagralem medykiem, jest dobryy, ale i tak wole swojego szturmowca. Mechanik przydaje sie na "podboj". Gra snajperem daje radoche, szczegolnie strzelajac same hedy. Jak ktos ogarnia swoja postac, to wymiata. Ja np moge wkurzac innych grajac szturmowcem, bo dostanie z granatnika, albo sciagne go seria z m16... Gra sie zajebiscie i po prostu nie mam nic do zarzucenia. Najlepiej kazdy chcialby byc rambo i miec staty 50/0...

PostNapisane: 8 mar 2010, 22:10 

Moja ulubiona klasa to assault , a tu build (heh) którego obecnie używam:
Żołnierz z M16 (najlepsza broń dla szturmowca), pistoletem strzelającym serią 3 pocisków, dodatkowe ammo/granaty , amunicja magnum zwiększająca obrażenia i zasięg broni,a dla pojazdów perk zwiększający obrażenia.Karabin sprawdza się na każdą odległość , czego nie można powiedzieć o pozostałych karabinach dla szturmowca , ma najwyższą celność , więc zamiast uchwytu śmiało można brać amunicję mangum zwiększającą obrażenia , które robią z tego karabinu istną maszynę do zabijania .Nieraz zdarzało mi się zdjąć tym karabinem snajpera i szarżującego gościa z pompą w odstępie kilku sekund .Jest to chyba jedyna broń ze wszystkich klas która jako ostatnia do odblokowania jest także najlepsza ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2