Teraz jest 1 lis 2024, 12:30

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 mar 2010, 18:20 

Witam!

Otóż gdy gram na singlu na najwyższych ustawieniach to nie mam żadnych lagów natomiast gdy włączę multi to na minimalnych się nawet trudno gra sprzęt mam niezły i nie wiem skąd te lagi się biorą a tutaj konfiguracja mojego PC:

Procesor: Intel Core2 Duo E8400 3.00 GHz
Pamięć: DDR2 4096MB (2x 2048MB)
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9800 GTX/GTX+
System operacyjny: Windows 7 64 bit
Internet: 5mb UPC (przewodowy więc to nie wina internetu bo na innych grach OK)

Proszę Was forumowiczów o pomoc na prawdę to jest tragedia z tymi zacięciami się podczas grania. Dodam, że wszystkie nie potrzebne programy do tego antivirus wyłączam.

PostNapisane: 9 mar 2010, 19:29 

Jeżeli masz lagi to może coś z połączeniem sieciowym, powyłączałeś wszystkie programy p2p i inne netozerne wynalazki?

PostNapisane: 9 mar 2010, 20:15 

Tak jak wyżej napisałem tak. Ostatnio zauważyłem poprawę przestało mi tak tragicznie lagować na minimalnych, lecz przy moim komputerze wydaje mi się, że na średnich powinno spokojnie dać się grać a tu lipa zawiesza mi się.

PostNapisane: 9 mar 2010, 20:47 

Spróbuj zrobić reinstala nie zapominając o odinstalowaniu bety. Potem możesz jeszcze wgrać najnowsze sterowniki do karty graficznej i DX. Napisz czy były jakiekolwiek efekty :wink:

PostNapisane: 12 mar 2010, 19:20 

QuattroPL napisał(a):
Spróbuj zrobić reinstala nie zapominając o odinstalowaniu bety. Potem możesz jeszcze wgrać najnowsze sterowniki do karty graficznej i DX. Napisz czy były jakiekolwiek efekty :wink:

Zrobiłem to wszystko o czym mówiłeś przed napisaniem tego tematu rzeczywiście trochę pomogło. Ale zauważyłem chyba problem otóż mój ping jest w granicach 150-220 jak i widzę u reszty graczy podobny do mojego chociaż zdarzają się gracze co po 100 mają ale mniejsza o to. Teraz moje pytanie skąd wynika ten problem bo winą mojego połączenia na pewno nie jest. Czy to wina obciążonych serwerów EA?

PostNapisane: 12 mar 2010, 20:22 

o co w końcu ci chodzi .... o wysoki ping czy o to że ci gra klatkuje ?

PostNapisane: 12 mar 2010, 21:05 

gladky napisał(a):
o co w końcu ci chodzi .... o wysoki ping czy o to że ci gra klatkuje ?

No bo taki był efekt na początku teraz okej ale mówię, że gra mi się zacina przez ten ping. Zadałem wyżej pytanie i czekam na odpowiedź.

PostNapisane: 12 mar 2010, 22:36 

To moze powiedz ile masz fps w grze, zeby byla jasnosc. Bo gra sie nie "zacina" z powodu wysokiego pingu, tylko raczej niskich fpsow. Przez ping to by Cie np cofalo, przeciwnicy by nie biegli rowno, tylko pojawiali sie co kawalek (oczywiscie mowie o zacinaniu tylko przeciwnikow, a nie np dymu od nich), albo mialbys problemy z trafianiem itp.

PostNapisane: 13 mar 2010, 15:35 
Moderator forum

Primo - Masz oryginalnego Windowsa ??

Bardzo często spotykałem zainstalowane u ludzi Windows 7 Ultimate "Torrent Edition" z dodatkowymi "atrakcjami".
Zaimplementowane trojany , które wysyłały w świat wszystko co robimy na kompie, oczywiście to że kompy było podłączone do botnetu, i są wykorzystywane np do rozsyłania spamu lub jakiegoś ataku DDOS.
Niestety jedynym skutecznym sposobem jest odinstalowanie draństwa i format.
Właściciele nawet instalowali antywirusy i pakiety Internet Security ale te "wzbogacane" Windowsy potrafiły oszukiwać zabezpieczenia.
Nie twierdzę że tak jest z każdym piratem ale jest tak ze zdecydowaną większością.

Przypomnijcie sobie historię z "ulepszonymi" Windows 7 RC . W swojej pracy nie raz spotykałem takie przypadki ...
Najlepsze jest to że nagle wszyscy mają Windows 7 Ultimate ... :shock: czyli kupili wersję OEM za ok 740 zł lub BOX za ok 1200 zł ;)
Oczywiście nie twierdzę że wszyscy są piratami ale wiedzcie że pirat to nie to samo co oryginał ...

Wracając do Twojego problemu.
Zaktualizuj Windows, zrób loga hijackiem i zamieść na forum np. dobreprogramy.pl niech ktoś lepszy spojrzy w logi, może tu tkwi problem.

Druga podpowiedź.
Odinstaluj sterowniki karty graficznej, przeczyść pozostałości Driver Cleanerem wyczyścić rejestr za pomocą CCleaner lub Eusing Free Registry Cleaner i zainstaluj od nowa sterowniki.
Spójrz jeszcze czy nie masz syfu na wiatraczkach.

PostNapisane: 3 maja 2010, 20:58 

Uruchom grę jako administator po za tym gra laguje przez direxct 11 bo jest ustawione na auto na początku chodzi ładnie później zacina ciąć jak by lagowało, wchodzisz na start dokumenty BFBC2 i tam otwierasz plik setting i sukasz DxVersion=auto znieniasz na DxVersion=9 i powinno działać

PostNapisane: 6 maja 2010, 20:31 

Ok ja mam inny problem, występuje on tylko w Bad company 2 i to od ostatniego patcha
gra laguje jak ostatnia suk* i nie chodzi tutaj o ustawienia sieci, kompa, sterowniki czy oryginalnego windowsa ping po dołączeniu do jakiej kolwiek gry mam w granicach 120-160 ale kiedy chce strzelić ,celuje itp gra zaczyna odpier*** (nie, nie klatkuje) ping nagle skacze do 350-700 po chwili spada , i znów, i znów itd.
Karta ani proc się nie grzeją ,system jest oryginalny i świeżo po formacie ,z najnowszymi sterami i nie dziele z nikim połączenia, tak sprawdzałem różne ustawienia graficzne, bawiłem się z DX nawet zmniejszałem FOV xD i nic.
Po prostu po ostatnim patchu gra stała się nie grywalna.

PostNapisane: 7 maja 2010, 01:50 

cFosSpeed może pomóc...

PostNapisane: 7 maja 2010, 13:36 

nic-0 różnicy

PostNapisane: 7 maja 2010, 13:53 
Moderator forum

Czy ten problem masz tylko w Bad Company 2? Jak wygląda sytuacja z innymi grami sieciowymi?

PostNapisane: 7 maja 2010, 14:36 

tylko bc2, w tf2,l4d2,l4d,wow itp wszystko działa cacy nie ważne na jakim serwie gram.
ps. Caparzo nie grałeś czasem w wowa ?? jakoś nick wydaje się znajomy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2