Teraz jest 26 lut 2025, 08:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 mar 2010, 03:13 

To akurat nie był hack, w becie po osiągnięciu maksymalnego możliwego poziomu (11? Już nie pamiętam) i wbiciu ilości punktów, która powinna skutkować następnym, działy się takie rzeczy przy nicku.

Spawn w bazie przeciwnika + tekstury żołnierzy strony przeciwnej? Toż to to już w becie było... Brawo PunkBuster.

O Rosjanach oszukujących w grach on-line można by pisać latami, przy czym temat zostałby zaledwie "liźnięty" :). Niebywale kreatywni ludzie w tej materii, wydaje mi się, że ma to związek z ich mentalnością jako narodu w ogóle. Zresztą, nie bez znaczenia pozostaje fakt, że mają często naprawdę świetnych informatyków, a przynajmniej ja takich spotykałem na swojej drodze. Jak objaśniał mi kiedyś jeden z nich, oszukiwał w multi nie po to, by mieć przewagę nad innymi, ale by nie być stratnym względem tych, którzy hackują :D. Dość pokrętna logika, ale w tym szaleństwie byłaby jakaś reguła ;)...

PostNapisane: 9 mar 2010, 08:34 
Zbanowany

dantepl83 napisał(a):
Ręki sobie uciąć nie dam ale haka to ja już widziałem w becie. Mianowicie, kiedy się zginie to pojawia się menu z wyborem broni itd. No i gdy otworzy się to takie menu boczne, to koło mapki przy niku tak z lewej strony widziałem jak gościowi się levele zmieniają. Od jednego w zwyższ i tak szybko cały czasz się zmieniały.

Nie ma to jak konsole. Co prawda też jest możliwość używania haków i innych udziwnień ale już trudniej z tym idzie.

Z tymi rangami, to nie hack, tylko bug. W pełnej wersji też (o dziwo) jest taki bug. Sam już go miałem.
A co do spawnowania się w bazie przeciwnika - tak to na 100 % hack =)

PostNapisane: 9 mar 2010, 10:08 

cudaks napisał(a):
Zaobserwowałem charakterystyczne cechy tego hackera:
-grał medykiem (PKM'em) ponieważ ta broń ma najwięcej amunicji
-głównie zajmował pozycję na dachach i snajpił z PKM'u
-strzelanie przez zarośla przez które nic nie widać i gapienie się w ściany
-nie rozglądał się gdy nie miał takiej potrzeby :D
-ewidenty aimbot

Można zrobić coś z tym delikwentem ?

Dokładnie to samo widziałem. Ja miałem G36, koleś M60. Niemal za każdym razem ginąłem na hita dosłownie w ułamku sekundy. Mało tego że przy bliskich starciach koleś wygrywał absolutnie za każdym razem. Koleś potrafił walić hedy z kilkuset metrów gdy ja skradałem się z skałkami. Wystarczyło czubek głowy wystawić i leżałem. Co ciekawe serwer chyba miał włączonego PB więc sygnał że zaczęły się vip hacki.
Goście ewidentnie biegają z wh po serwerach bo nie raz się przykampisz i nagle po około minucie wbiega do ciebie jakiś wesoły Romek z pre-fire.
W pozostałych BFach żeby serwer miał status rankingowego wymagany był PB. Rozumiem że obecnie PB miewa problemy i humorki z tym jego INIT FAIL no, ale ktoś wie czy jest jakiś orientacyjna data i czy w ogóle EA powróci do tej praktyki?

qwakaer napisał(a):
A co do spawnowania się w bazie przeciwnika - tak to na 100 % hack =)

Nie koniecznie. To jest bug z bety jeszcze. Nie będę pisał na publiku jak go wywołać bo zaraz znajdzie się kupa dzieciaków nadużywających tego, ale nie każdy respiący się w przeciwnej bazie to hack. Rzekomo istnieje hack który używa tego buga, ale nie widziałem więc ciężko mi ocenić.

PostNapisane: 9 mar 2010, 15:38 
Zbanowany

brajanpl napisał(a):
Dokładnie to samo widziałem. Ja miałem G36, koleś M60. Niemal za każdym razem ginąłem na hita dosłownie w ułamku sekundy. Mało tego że przy bliskich starciach koleś wygrywał absolutnie za każdym razem. Koleś potrafił walić hedy z kilkuset metrów gdy ja skradałem się z skałkami. Wystarczyło czubek głowy wystawić i leżałem. Co ciekawe serwer chyba miał włączonego PB więc sygnał że zaczęły się vip hacki.

Interesuję się tym troszkę (nie to że hackuje - broń Boże) i muszę wam/tobie powiedzieć że na "pewnej stronie z hackami" Aimbot do BC2 jest już od 3 marca do kupienia =)

PostNapisane: 10 mar 2010, 12:24 

qwakaer napisał(a):
brajanpl napisał(a):

Interesuję się tym troszkę (nie to że hackuje - broń Boże) i muszę wam/tobie powiedzieć że na "pewnej stronie z hackami" Aimbot do BC2 jest już od 3 marca do kupienia =)

Fairplay w grach online umarł kilka lat temu. Pamiętam czasy gdzie cheat pojawiał się bardzo rzadko, a reakcja ludzi była prawidłowa i jednoznaczna. Jeśli FF był włączony to koleś miał przewalone.
Ostatni raz taką akcję zrobiliśmy niedługo po premierze BF2142 z (jeśli dobrze pamiętam) ekipą z PL4FC (może moja stara ekipa jest jeszcze na forum :-) ) i jakimiś zupełnie przypadkowymi ludźmi na serwie. Dorwaliśmy go w końcu gdzieś na środku mapy jak robił reload więc noże z jednej drużyny i defi z drugiej poszły w ruch. Oh to było po prostu epickie. Grubo po około 5 minutach koleś wyszedł sam niemalże płacząc, a my wróciliśmy to gry. Wyobraź sobie grupę około 15 osób stojących na środku i "karających" cheatera. Nikomu nie przyszło nawet do głowy żeby wykorzystać sytuację i rzucić nejda. Już nie pamiętam kto tam wtedy grał, ale takich ludzi/graczy już po prostu nie ma. Żal że teraz każdy ma daleko w dupie że ma w swoim teamie cheata czy też gra 16vs9, ważne że mu w statach na plus WIN wyjdzie.
Mówię to tylko i wyłącznie o publikach bo wiadomo że spary i klanówki wyglądają inaczej.

Jestem ciekaw jak to będzie za kilka lat wyglądać. Czy powstaną ligi dla haxów skoro jest ich po prostu masa, a przybywa ich ciągle i w zastraszającym tempie? To tak pół żartem, pół serio, ale zupełnie mnie to nie zdziwi.
Z niecierpliwością czekam aż PB stanie się wymogiem i zobaczymy wtedy ilu z obecnych "PLO PLEJERÓW" będzie nadal tak ciorać jak robi to teraz ;-)

PostNapisane: 10 mar 2010, 18:06 

Przeczytałem tutaj że są jakieś płatne "czity" do bc2 i tak się zastanawiam jak nisko trzeba upaść żeby jeszcze płacić za chety. Ja tam szczerze mówiąc nie zauważyłem żeby ktoś cheatował na serwach , za to mój koleś który bez WH na codzie2 nawet nie podchodził , wszędzie widzi cheaterów ... coś w tym jest...

PostNapisane: 10 mar 2010, 19:27 

A ja się zastanawiam czy ktoś z was żyje na tym świecie więcej niż jeden dzień?takie pierdoły wypisujecie ze głowa boli,jak to po co się płaci za cheaty i używa:

1.aby być zawsze the best,statsy itd
2.aby wygrywać jakieś turnieje/ligi/eventy
3.aby mieć prestiż i poważanie jako dobry skillowiec itd

a jak można zapłacić grosze i mieć czity na miech bez możliwości wpadnięcia to już raj na ziemi

na imprezach sportowych tez nikt nie bierze dopalaczów i pewnie tylko dzieciaki to robią?ile razy słyszy się o dyskwalifikacjach za dopalacze,a ile takich środków nie można wykryć...oczywiście stawka jest inna ale gra to też rywalizacja/sport

PostNapisane: 11 mar 2010, 10:17 

MK napisał(a):
A ja się zastanawiam czy ktoś z was żyje na tym świecie więcej niż jeden dzień?takie pierdoły wypisujecie ze głowa boli,jak to po co się płaci za cheaty i używa:

1.aby być zawsze the best,statsy itd
2.aby wygrywać jakieś turnieje/ligi/eventy
3.aby mieć prestiż i poważanie jako dobry skillowiec itd

a jak można zapłacić grosze i mieć czity na miech bez możliwości wpadnięcia to już raj na ziemi

na imprezach sportowych tez nikt nie bierze dopalaczów i pewnie tylko dzieciaki to robią?ile razy słyszy się o dyskwalifikacjach za dopalacze,a ile takich środków nie można wykryć...oczywiście stawka jest inna ale gra to też rywalizacja/sport

:roll: :roll:
"Jak myślicie? W jakim stopniu gra będzie naszpikowana takimi graczami jak ten zbanowany?".

PostNapisane: 11 mar 2010, 10:24 

brajanpl napisał(a):
"Jak myślicie? W jakim stopniu gra będzie naszpikowana takimi graczami jak ten zbanowany?".

W takim jak jest BF2, albo co gorsza w większym.

PostNapisane: 11 mar 2010, 10:41 

Czy ja wiem. PB w BF2 był całkiem dobry, ciężko było znaleźć oszusta. Przynajmniej ja nie spotykałem. Raz na serwerze Wilków był. Raz jeden nie miałem żadnych wątpliwości że to cheat. Ba! Cała nasza drużyna nie miała wątpliwości. Pociski zawsze nad głową przelatywały. Kiepskiego aimbota miał. I nie że celował. Z SVD przy jego kopie nie dało się wystrzelić 10 pocisków idealnie po tej samej trajektorii, on tego dokonywał.

BF:BC2 myślę że będzie podobnie gdy PB już ruszy na każdym serwerze. Cheat będzie raz na tysiąc gier.

W AA:O bardzo dobrze działał to czemu tutaj ma źle działać? Będą raczej tylko VIP hacki a reszta załapie bana za hacki z bety i pozamiatane.

PostNapisane: 11 mar 2010, 12:01 

to jest skur.wys.yns.two, prymitywizm i zal.pl wystarczyło wpisac jedno króciutkie zdanie zeby wejsc na strone z vip hackami do bad company 2 kto pozwala do cholery na stworzenie takiego hacka, EA sama daje skrypty czy co!? bo ja tego nie kminie. A co z punkbusterem? nie moze wyszukac takiego hacka i go zbanowac? czy moze za to ze sie placi za hacka to
punkbuster go przepszucza czy jak!? Normalnie odechcialo mi się juz grac w bf:bc 2 jak przeczytałem ze sa hacki.

PostNapisane: 11 mar 2010, 13:31 

BrainAirways napisał(a):
Czy ja wiem. PB w BF2 był całkiem dobry, ciężko było znaleźć oszusta.

Lol, chyba mało grałeś w BF2.

PostNapisane: 11 mar 2010, 14:43 

Znaleźć oszusta, a widzieć wszędzie oszustów to dwie różne kwestie.

PostNapisane: 11 mar 2010, 15:55 

BrainAirways napisał(a):
Znaleźć oszusta, a widzieć wszędzie oszustów to dwie różne kwestie.

Więc dla Ciebie np. rzeczy takie jak uav/jeep/arty spam (przed patchem 1.5) to nie czity? Pewnie nawet nie wiesz o czym piszę bo nie widziałeś nigdy setek uav/jeepów lecących z nieba... i powiem że był okres gdzie spotykałem się z tym niemal codziennie więc nie pisz że widzę wszędzie oszustów tam gdzie ich nie ma bo wiem co widzę/widziałem. Zresztą spytaj kogokolwiek z forum kto grał w BF2 na 1.41, potwierdzą te informacje.
PS. Podałbym tu pewną stronę z cheatami to byś sam zobaczył ilu jest tam użytkowników, kopara by Ci opadła. Ale nie mam zamiaru łamać regulaminu tego forum więc nie podam.

PostNapisane: 12 mar 2010, 00:42 

Oho! Jest i pierwszy rodak na liście "chwały".

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2