Teraz jest 1 lis 2024, 12:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak serwerów.
PostNapisane: 11 mar 2010, 12:25 

Witam. Wczoraj zakupiłem oryginalną wersję gry Battlefield Bad Company 2. Założyłem konto na Ea.pl , chciałbym pograć w multiplayer, lecz muszę zrobić update i tu jest problem. Gdy odpalam Updatera i potwierdzę aby pobrał aktualizację, po chwili otrzymuję komunikat o treści "Nie znaleziono najnowszej wersji aktualizacji. Możliwe, że wystąpił problem z połączeniem sieciowym. Uruchomić dawną wersję?" Połączenie z internetem mam w 100% sprawne. Wersja mojego BF to 515195, a najnowsza to podobno 519874. Dodam iż singleplayer śmiga jak marzenie, w trybie multiplayer mogę zalogować się na swoje konto z EA, jednak nie znajduje mi żadnych serwerów, przez starą wersję gry. Czy ktoś wie w czym problem? Uprzedzam, próbowałem zmieniać zgodności, odpalać przez administratora, zmieniać uprawnienia etc. Czy możliwe jest pobranie manualne tej aktualizacji ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.

Ps. dorzucam screenshota jak wygląda okienko które wyskakuje po naciśnięciu "tak", na pytanie czy aktualizować.
http://img28.imageshack.us/i/beztytuu2t.jpg/

Ostatnio edytowano 11 mar 2010, 18:39 przez 7days, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 11 mar 2010, 13:02 

Moze antywirus blokuje, wylacz firewalla i spróbuj.

PostNapisane: 11 mar 2010, 13:27 

Spróbowałem tak jak mówiłeś, nic, to samo. Poczytałem trochę tutaj na forum i coś podobno z serwerami EA. wie ktoś coś o tym?

PostNapisane: 11 mar 2010, 13:37 

Coś jest nie tak z serwerami podejrzewam.
Wczoraj jeszcze późnym wieczorem grałem bez problemów, potem zrobiłem reinstalkę gry (miałem problem z mapą Port Arica - wywalało mnie z serwerów czy próbie wejścia na nią) i od tego czasu:
logowanie: ok
wyszukiwanie serwerów: nie wyszukuje, brak gier itd.
Podejrzewam więc, że wina nie leży po stronie firewalli itp. tylko serwera EA.
Czyli albo się mylę, a raczej nie sądząc po tylu wpisach "brak serwerów", albo musimy poczekać (sam już czekam od 18:00 wczoraj :/ )
Pzdr

PostNapisane: 11 mar 2010, 17:48 

wiecie co jak nie macie zaktualizowanego bc 2 to niebędzie wam wyszukiwało ja miałem ten sam problem lecz po aktualizacji wszystko jest cacy i śmiga

PostNapisane: 11 mar 2010, 18:33 

Dajredo, właśnie o to chodzi, że nie mogę zrobić update. Po odpaleniu update wyskakuje mi takowe okienko. http://img28.imageshack.us/i/beztytuu2t.jpg/
Tu jest cały problem. Jak już pisałem, odpalałem updatera na wszelakie sposoby...

PostNapisane: 11 mar 2010, 18:41 

toruniak to nie może być wina ze strony EA :!: U mnie wszystko jest ok, odświeża serwery, widzę je i spokojnie gram :).
Wychodzi na to, że to jest wina albo nie zaktualizowanej gry albo problem z połączeniem z serwerami tych graczy którzy zainstalowali w ostatnim czasie grę (toruniak i 7days ostatnio zainstalowali BF BC2 i dla nich nie działa. Więc radzę na razie nie re-/instalować BF BC2.
7days musisz zaktualizować grę, jak nie dasz rady przez BFBC2Updater to Manualnie (o ile się da manualnie)
pozdrawiam wszystkich :D

PostNapisane: 11 mar 2010, 23:47 

Cytuj:
toruniak to nie może być wina ze strony EA :!: U mnie wszystko jest ok, odświeża serwery, widzę je i spokojnie gram

Hmmm, no właśnie to jest dziwne, bo jak pisałem logowanie przebiega bez problemu. Tak więc wszystko wskazuje na brak update'u, ale znowu aktualizator na początku sprawdza wersję... Błędne koło... :?

Zreinstaluję ponownie całą grę... Jak już to nie pomoże... To będę zły.

PostNapisane: 12 mar 2010, 11:21 

moze spruboj potentu z odblokowywaniem portow ? jak narazie robi sie to jak ma sie problem z polaczeniem do serwerow w grze ale moze w twoim przypadku pomoze

PostNapisane: 12 mar 2010, 14:18 

Ok. Problem rozwiązałem odinstalowując WSZYSTKIE pliki z BFBC2 (Your Uninstaller!) i instalując na nowo. Aktualizacja przebiegła po tym poprawnie (no prawie: raz "zerwało" połączenie z aktualizacją i musiałem rozpocząć od nowa) i już jest wszystko w porządku.
Może komuś to coś pomoże i pozdrawiam wszystkich pomagających w tym temacie.

PostNapisane: 12 mar 2010, 15:13 

Niestety, mi nie pomogło.
Ps. Próbuję jeszcze raz.
Ps 2. Próba numer 2, również zakończona niepowodzeniem...

PostNapisane: 12 mar 2010, 22:44 

A zaktualizować nadal nie możesz ?? Ja stawiam na to, że to przez aktualizacje :x

PostNapisane: 24 maja 2010, 20:56 

Siema!
Ja mam to samo..brak serwerów, gram tylko jak wejde w grze w menu głowne i tam jest zakładka w prawym dolnym rogu 'serwery'(jest tam 5 moze 6 serwerów)
To mi wyglada na historie bardziej, ale tylko tak moge pograc!
Gra sie aktualizuje bez problemów.
I co ją gryzie??

PostNapisane: 24 maja 2010, 22:35 

Mi kiedyś tez nie chciało zaktualizować gry, dziwne ale ściągniecie najnowszego Pb i ręczne dodanie gry i aktualizacja pomogły.

PostNapisane: 25 maja 2010, 21:00 

antoniv9 napisał(a):
Mi kiedyś tez nie chciało zaktualizować gry, dziwne ale ściągniecie najnowszego Pb i ręczne dodanie gry i aktualizacja pomogły.

My mamy problem z aktualizacją serwerów, a nie gry

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2