Teraz jest 6 lis 2024, 21:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 mar 2010, 18:43 

No to jest tak:

Wlaczam gre, gram dosc dlugo. I na poczatku co jakies 40 in sie zawieszal wtedy klikam ctrl + alt + delete ,czekam i zamykam menadzera. Otwieram okno gry i jest ok potem juz co okolo 5 min sie zawiesza az w koncu wyskakuje że sterowniki ekranu czy jakos tak, przestaly dzialac.

Zaraz dam z everesta opis systemu. Jak co to mam najnowsze stery od grafiki, wylaczony punkbuster czy jakos tak oraz detale na najnizsze, a i rozdzielczosc z odswiezaniem taka sama jak zawsze (jak nie gram w gry itd.) Teraz bede sciagal sp 3. I może jeśli znajde to sp 4 (jest na plycie w pcworld z 03/2009 czy jakos tak)

System: Windows XP profesional sp 2, Directx 9.0c
Processor: AMD Phenom(tm) 9600 Quad-Core Processor 2.31 Ghz
Płyta główna:
Producent ASUSTeK Computer INC.
Nazwa M3A32-MVP DELUXE
Wersja Rev 1.xx
Ram 3 gb

PostNapisane: 20 mar 2010, 20:19 

Jaki zasilacz a karta graficzna???

Co dokladnie wyskakuje?

PostNapisane: 20 mar 2010, 20:25 

Sterownik ekranu en4_ (jakos tak bo nie jestem pewny) przestał działać. Zamknij wszystkie programu i ponownie uruchom komputer. jakos tak bo nie pamietam a i tak juz pisze

Karta graficzna:
Seria 8
Nvidia 8800 GT
A o zasilacz to oze zaraz odpowiem. I dodam że robiłem dziś formata

--EDIT--

Yyy... Mam pytanie w necie wyczytalem ze zeby sprawdzic model i marke zasilacza trzeba rozkrecic kompter to prawda bo jak tak to bedzie problem, sprawdze na fakturze bo mam skladaka (nie ze sklepu tylko kupowane oddzielnie wszystkie czesci a i skladala mi firma)

--EDIT--

Raczej nie da rady sprawdzić na poczcie nie mam faktury, w chacie także nie ma, a rozkrecanie odpada.

PostNapisane: 20 mar 2010, 20:41 

Wystarczy że odkręcisz jedną stronę obudowy(z tyłu kompa masz takie dwie śrubki na dole jedną i drugą na dole i odkręcasz nawet palcami) i tam w lewym górnym rogu masz napisane. Po zapisaniu zamykasz, musisz wsunąć "blaszkę" w stronę przedniego panelu(jak najciaśniej) i zakręcasz te śrubki(również ciasno).

Pzdr :wink:

Ostatnio edytowano 20 mar 2010, 20:46 przez pllek_sinek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 20 mar 2010, 20:46 

Tzw. Da rade rozwalić kompa u mnie jest tak co odkrece to nie zloze... nawet jak mialem zakladany czytnik kart to wolalem kogos wezwac. Na szczescie zeczy takie jak podlaczenie glosnikow itd. to nie ma problemu ;) A musi byc ten zasilacz. Bo jak tak to poprostu dziękuje za pomoc (tzw. juz nie chce ) a ogolnie mi ise wydaje ze to wina zasilacza bo tak samo mam w cod mw 2 (niby procek za slaby ale kiedys mialem gre o podobnych wymaganiach i chodzila bez problemu.)

PostNapisane: 20 mar 2010, 20:51 

Zasilacz może "nie dźwignać" tej karty (po prosu może być za słaby).

PS a może karta ci się przegrzewa?? Ja mam taki problem z gtaiv po 30min gry komp mi się resetuje.
Sprawdź temperaturę w spoczynku i pod obciążeniem. I jakie masz chłodzenie pasywne(taka kratka metalowa na płytce) czy aktywne(wentylatorek)??

@Edit
Temperature możesz sprawdzić Everest'em

PostNapisane: 20 mar 2010, 21:00 

Wiem czym sprawdzac nie dawno sprawdzalem cos tam monitor i miala okolo 70 stopni a wiatraczek okolo 4000 tylko nie pamietam czego ;) A pro po jak by nie mogl dzwignac procesu to podkrecic moc jaka idzie do procka czy co wtedy bedzie trzeba zrobic ??

PostNapisane: 20 mar 2010, 22:02 

HWMonitor

W stresie czy spoczynku? 70 stopni w spoczynku to dużo. Sprawdź zasilacz, tutaj nie da się nic zepsuć, bo nie ma co. To jest jak z otwieraniem pojemnika, tylko 2 śrubki trzeba odkręcić.

Sprawdź temperaturki w stresie. Grafę obciąż furmarkiem i daj wynik z HWMonitor po 15min a CPU programem OCCT na 30min i daj screen'y, które ci wyskoczą.

PostNapisane: 20 mar 2010, 22:12 

Dobra ja musze leciec jutro odpisze bo nie mam czasu a te 70 stopni to bylo miedzy 60 a 70 i w srednim obciazeniu.

PostNapisane: 20 mar 2010, 22:15 

Odsuń komputer od kaloryfera :D
Po postach widzę, że nic nie kopałeś bo wolisz nie ryzykować. Moim zdaniem przedostatnie sterowniki powinny pomóc.

PostNapisane: 21 mar 2010, 10:48 

Dzichader napisał(a):
Po postach widzę, że nic nie kopałeś bo wolisz nie ryzykować.

Tak jak muwisz wole nie ryzykowac dzis poszukam faktury od kompa i tam o ile pamietam bylo napisane o zasilaczu.

Dzichader napisał(a):
Moim zdaniem przedostatnie sterowniki powinny pomóc.

Yyy... O co ci chodzi o stery od grafy ze mam najnowsze zainstalować ??

PostNapisane: 21 mar 2010, 10:54 
Moderator forum

Ściągną z strony głównej najnowsze sterowniki i je zainstalować.

PostNapisane: 21 mar 2010, 10:58 

Pytalem sie jeszscze od czego od karty graficznej jesli od niej to mam najnowsze z http://www.nvidia.pl a i jeszcze pokaże fotke z temperatura karty graficznej jak instalowalem sterowniki drukarki

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 71eb0.html

Dodam że tera juz mi podskoczyla do 76

PostNapisane: 21 mar 2010, 14:35 

Ta temperatura karty przy obcionzeniu jest w normie.

PostNapisane: 21 mar 2010, 14:49 

A co ma karta graficzna do instalacji ??? Ja instalowalem stery od drukarki i dlatego tak podskoczyla temp. dobra ja na razie czekam na pomysly i szukam modelu oraz firmy zasilacza.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2