Teraz jest 28 lis 2024, 08:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 mar 2010, 23:46 

a jak dobrze celować granatnikiem?; d używac prawego przycisku myszy czy jak? : p

PostNapisane: 21 mar 2010, 01:20 

I dlatego ze oddaje po 3 strzaly miazdzy. 94 strzela po dwa i nie potrafi zabic snajpera z pol kilometra ; - P

Co do granatnika to nie, klikanie prawego przycisku myszki nic nie da do celowania ;-) trzeba miec wyczucie ( ja owe wynioslem z 5 letniego stazu w bf2 ) - czyli wiedziec jak leci, kiedy opada no i w ktora strone przeciwnik biegnie aby wypalic przed nim, azeby sam delikwent zlapal granatnik do reki.

PostNapisane: 21 mar 2010, 01:32 

Do reki..? celowac w cialo przeciwnika , czy raczej pod jego stopy?

PostNapisane: 21 mar 2010, 03:15 

Zalezy. Jak jestes bardzo blisko, lepiej walic bezposrednio w kolesia - albo go granat przebije bez wybuchania, albo wybuchnie bezposrednio na nim. Tak czy owak raczej male szanse na to, ze rowniez ty odniesiesz obrazenia (co moze sie zdarzyc, gdybys walnal pod nogi). Natomiast na dalsze odleglosci - tylko pod nogi. Celujac w goscia latwo spudlowac, natomiast pod nogi jest zdecydowanie latwiej, nawet gdy sie troche oddali - zawsze dostanie jakies obrazenia od odlamkow.

PostNapisane: 21 mar 2010, 10:52 

Na dalsze odległości raczej "celuje się" nad - a w co trafimy (pod jego nogi, czy bezpośrednio w gościa - co jest raczej nierealne) to już inna sprawa.
Przy bezpośrednim starciu nie ma co strzelać pod nogi, bo granaty często wtedy nie wybuchają (co akurat jest teoretycznie uzasadnione, bo prawdziwe granaty w granatnikach, z powodów bezpieczeństwa odbezpieczają się po xx metrach lotu).

Warto też rozważyć strzelanie w ściany, jeśli przeciwnik blisko nich stoi. Np. jeśli kolejność jest następująca: zasłona za którą chowa się przeciwnik (i go teoretycznie nie widać), sam przeciwnik, ściana - to dobrze posłać granat w tą ścianę.

PostNapisane: 21 mar 2010, 11:01 

Jak przeciwnik się chowa za ścianą to walić w nią i wtedy ściana idzie razem z przeciwnikiem :) Niektórzy jeszcze o tym zapominaja :P

PS> To ciekawe ze jakoś nie spotkałem się z opiniami w bfbc2 że granatnik to noobtube...

PostNapisane: 21 mar 2010, 11:03 

Ale nieraz gdy chcę strzelić bezpośrednio w typa , to mam schiza że nie trafie i granatnik poleci dalej za niego , a wtedy ja jestem bezbronny. I mam jeszcze jeden problem , mianowicie bardzo bardzo często kiedy tylko wyjdę byle gdzie , od radu zostaję zdjęty , czy to przez snajpera , czy szturmowca czy meda czy mechanika. Zawsze ktoś zabije mnie a ja nawet go nie widzę... Jakieś rady?

PostNapisane: 21 mar 2010, 11:55 

Cytuj:
Ale nieraz gdy chcę strzelić bezpośrednio w typa , to mam schiza że nie trafie i granatnik poleci dalej za niego , a wtedy ja jestem bezbronny.

Nie jesteś :) masz przecież jeszcze karabinek i pistolet. Granatnik nie jest jakimś "remedium wszystko" i ma swoje wady.

PostNapisane: 21 mar 2010, 13:35 

Zanim wyciągne to dostane 2490 headshotów.. Niewiem czemu ;x Tak samo wybiegne byle gdzie to odrazu gine.. Coś w tym musi być ;/

PostNapisane: 21 mar 2010, 14:02 

Tjiurek napisał(a):
Zanim wyciągne to dostane 2490 headshotów.. Niewiem czemu ;x Tak samo wybiegne byle gdzie to odrazu gine.. Coś w tym musi być ;/

Staraj się jak wyciągasz broń osobistą przesuwać się w prawo bądź w lewo. Nie stój w miejscu bo wtedy łatwo Cie trafić. Granatnik jest czasami przydatny ale cały czas się nie da nim grać nie wspominając już o tym, że osoby nadużywające GL nie są ogólnie szanowane przez innych graczy.

PostNapisane: 21 mar 2010, 14:15 

A może jakieś rady , żebym mógł zauważyć przeciwników zanim oni zauważą mnie? Bo zawsze BYLE GDZIE wybiegnę to tylko dostaje kulki.. i od razu ginę . Powoli mam chęć sprzedać te grę i kupić cod'a... bo to jest bez sensu jak co rundę kończę ze statami 3/17..

PostNapisane: 21 mar 2010, 14:38 

Zawsze, podkreślam ZAWSZE graj w teamie ponieważ jeżeli członek twojej drużyny zauważy wroga to Ci się on zaznaczy czerwonym trójkątem. Używaj klawisza Q jak widzisz wroga bo a nuż jest w stanie go zdjąć ktoś inny. patrz na mini mapę. Możesz sobie pomóc miną sensorową która jest na wyposażeniu snajpera będzie Ci zaznaczać wrogów automatycznie. poza tym graj, graj i jeszcze raz graj. Poznasz lepiej mapy, schematy zachowań zarówno sojuszników jak i wrogów oraz wyćwiczysz skilla. Powodzenia i cierpliwości bo nic od razu nie przychodzi.

PostNapisane: 21 mar 2010, 21:08 

Ale chodzi mi o to , że np lece sobie na respie w obrońcach , a przeciwnik jest dosłownie 10 metrów dalej za jakąś MALUTKĄ skałka , widać mu pół ciała , a ja go własnie nie potrafie zobaczyć , strzeli 3-4 razy i ja ginę. A gdy ja już go zauważe , wystrzelam w niego cały magazynek i mu nawet 50 hp nie spadnie , a ja gine po paru strzałach.. Czemu tak? :/

PostNapisane: 21 mar 2010, 22:08 

Bo strzelamy seriami, a nie ogniem ciągłym oraz koniecznie na przyrządach celowniczych i celujemy w łeb (w każdym razie staramy się).

PostNapisane: 21 mar 2010, 22:09 

Bo nie umiesz strzelac. To nie CoD:MW2, gdzie pelna seria z m4 trafisz praktycznie kazdym pociskiem we wroga po drugiej stronie mapki. Tutaj lepiej wlasnie skryc sie za oslona i strzelac seriami po 3-4 pociski w korpus. Gwarantuje, ze jest to lepsze niz trzymanie palca na spuscie bez konca.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2