Teraz jest 25 sie 2025, 19:14

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 mar 2010, 22:40 

NekroSnajper napisał(a):
To ty chyba nigdy nie grałeś na necie. W dzisiejszych czasach dzieci od najmłodszych lat siedzą ze ślepiami wlepionymi w monitor i grają w FPSy. W każdej strzelance grają lepiej niż boty, wystarczy że ustawią sobie sterowanie pod siebie lub przyzwyczają się do nowego, bo jakby nie patrzeć, granie we wszystkie FPSy polega na tym samym i jeśli jesteś dobry w CoDzie, będziesz dobry i w CSie.

Oj raczej nie... Zagraj w Coda a potem w Cs-a to nie będzie ci tak dobrze szło... Pierwszym mankamentem CS jest grafa a na boty na bf można jechać z noża a oni i tak Cię nie zabiją...

PostNapisane: 19 mar 2010, 10:16 

Piwakk napisał(a):
a na boty na bf można jechać z noża a oni i tak Cię nie zabiją..

bez przesady, u mnie boty strzelają, nawet walą z noża, latają samolotami tylko z TV w heli nie chcą strzelać :|

PostNapisane: 19 mar 2010, 12:34 

Vodoor napisał(a):
Piwakk napisał(a):
a na boty na bf można jechać z noża a oni i tak Cię nie zabiją..

bez przesady, u mnie boty strzelają, nawet walą z noża, latają samolotami tylko z TV w heli nie chcą strzelać :|

No dobra wszystko to robią ale czy zrobią to co prawdziwy gracz... :shock:

PostNapisane: 19 mar 2010, 14:19 

Piwakk napisał(a):

No dobra wszystko to robią ale czy zrobią to co prawdziwy gracz... :shock:

Ależ oczywiście - potrafią na przykład krańcowo wk... ehem to znaczy zdenerwować swoją osłabiającą durnowatością. Dokładnie to samo robi 95% żywych graczy :lol:

A wracając do głównego wątku - granie z botami w podstawowej wersji gry jest dość smutne, bo mapki są małe.
Jeśli nie możesz grać po sieci (a znam ten ból, sam spędzam średnio 6-7 miesięcy w roku w takich warunkach gdzie ledwo e-mail można wysłać...) to polecam zainteresować się jakimś modem (mod - dodatek do gry, zwykle robiony przez fanów, darmowy) który udostępnia większe mapy i więcej botów.

oh_p

PostNapisane: 19 mar 2010, 16:30 

A strzelanie hedów z karabinów nie wiadomo skąd(tak miałem jak grałem z botami na poziomie 100, więc teraz gram na 90)

PostNapisane: 19 mar 2010, 17:56 

bot niemyśli
i jak długo niebędą myśleć gra z ludźmi będzie trudniejsza

PostNapisane: 19 mar 2010, 23:06 

pl Szq1 napisał(a):
bot niemyśli
i jak długo niebędą myśleć gra z ludźmi będzie trudniejsza

Trafne określenie... Ja grałem na mapce Dragon Valley i leciałem z Botem Heli na tv i chciałem sobie normalnie postrzelać więc klikam Wyskakuj a ten na pałe od razu wyskoczył i się rozbiłem. No na przykłąd normalny gracz by tego nie zrobił :) :)

PostNapisane: 20 mar 2010, 10:02 

Ja miałem kiedyś tak na Smoke Screen, że jak leciałem helką to skończyły mi się rakiety, więc mówiłem(menu spod q) że potrzebuje ammo, a ten jak gdyby nigdy nic wystawiał mi czołgi, które musiałem rozwalać z karabinu. Najciekawsze było potem, że jak natknęliśmy się na aa(a ja wtedy nie miałem już ammo nawet do karabinu) powiedziałem mu znowu need ammo, a on wystawiał na to ja mu gogogo, a on pomimo że powiedział ok przyjął od fronty 4 pociski aa. Innym razem to ja pilotowałem i wystawiłem mu pięknie od tyłu aa (odległość jakieś 30m), a on zaczął nawalać z działka i oczywiście kolejny dead, bo byliśmy w terenie zabudowanym(zrobiłem unika na szyb z ropą)

PostNapisane: 20 mar 2010, 12:07 

pomyślcie troche samodzielnie
mówicie o botach tak jakby to były świadome, myślące istoty. nie będą robić czegoś czego im nie zaprogramowano '
i to chyba koniec tematu

PostNapisane: 20 mar 2010, 18:51 

No tak ale ktoś wcześniej napisał iż Bot lepszy od człowieka...

PostNapisane: 22 mar 2010, 11:54 

Jak się bota napisze, żeby był lepszy od człowieka to będzie. Bot bez problemu może pyknąć wam heada z M9 z 200m po 0,001s namierzania.
Dodatkowo np. widzenie przez ściany to żaden problem. Albo taki bot mógłby spokojnie zestrzeliwać samoloty z czołgu.

Tylko zastanówcie się. Po co botom implementować poważną AI (jak rozumienie poleceń need ammo) skoro jest to gra sieciowa i boty są jedynie skromnym i niepotrzebnym dodatkiem.

PostNapisane: 22 mar 2010, 15:27 

echelon_ napisał(a):
Jak się bota napisze, żeby był lepszy od człowieka to będzie. Bot bez problemu może pyknąć wam heada z M9 z 200m po 0,001s namierzania.
Dodatkowo np. widzenie przez ściany to żaden problem. Albo taki bot mógłby spokojnie zestrzeliwać samoloty z czołgu.

Wtedy równie dobrze można by powiedzieć, że robot w fabryce jest lepszy od człowieka, bo jest w stanie podnieść bez problemu element ważący 200kg. Proste polecenia - to też nic trudnego - to, że bot zawsze przyniesie, a człowiek już nie, nie oznacza, że bot jest bardziej inteligentny etc. Człowiek może mieć kogoś w d..., może kogoś nie lubić, może mu się nie chcieć, może uznać, że są ważniejsze rzeczy do roboty, może wiedzieć, że po co ma przyłazić, skoro prościej jest podejść do niego. A bot? Zamiast na flagę, ścieżka zmienia się na bot-gracz i przyłazi. Jest medykiem - daje apteczkę, jest supportem - daje ammo, jest mechanikiem - naprawia - nie widzę w tym żadnej inteligencji - po prostu zwyczajny mechanizm.
Inna sprawa - widzenie nas w nietypowych miejscach. Nie wydaje mi się, żeby każdy zawsze patrzył na górę budynku obok pierwszej flagi na Karkandzie (żeby się na niego dostać, trzeba się naskakać po poręczach i pomóc sobie skrzynką od komendanta). Każdy wie, że dostanie się tam nie jest jakieś szczególnie proste, więc rzadko kto tam patrzy, bo wiadomo, że to miejsce będzie puste. Bot nas zobaczy bez problemu. Nie zdziwiłbym się nawet, gdyby bot zauważył nas na budynku, na który dostanie się byłoby niemożliwe. Czy to ma oznaczać, że bot jest bardziej inteligentny? :lol:

PostNapisane: 22 mar 2010, 17:20 

Fajny wywód ale ja nie napisałem, że bot jest inteligentniejszy od człowieka ;) Tego aspektu w ogóle nie rozpatrywałem w swojej wypowiedzi.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2