Teraz jest 6 lis 2024, 10:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dpi myszka
PostNapisane: 22 mar 2010, 23:14 

Przetestuj sobie to co mowie. Pozatym poczytaj o profesjonalnych graczach np CS. Team Pentagram gral na 400 dpi. SK gaming to samo. Ustaw sobie niski sens na 3000 dpi i srednio niski na 400 dpi gwarantuje Ci ze odczujesz roznice mimo ze teoretycznie jej nie byc powinno skoro sens/dpi sie balansuja.

PostNapisane: 23 mar 2010, 02:32 

Szczerze mówiąc niewiele mnie obchodzą pro gracze CSa, pewnie to jakieś ich osobiste preferencje, co ja się tam będę siłować z czyimiś ustawieniami ;)

Wiesz, nie chce mi się eksperymentować (z resztą i tak nie mam na myszy 3000 dpi :P) i może bym zobaczył jakąś różnice, a może nie. Trzeba by jakieś testy dziwne robić z ustawianiem sensów i rysowaniem kółek, mija się to z celem. Myszy używa mi się dobrze i tyle.

Myślę, ze najciekawszym sposobem jest ustawianie DPI pod rozdzielczość ekranu.

Swoją drogą, shame on DICE, że nie dali możliwości ustawienia siły akceleracji.

PostNapisane: 23 mar 2010, 23:32 

Ja osobiście używam a4 tech model x-718bf (optyk):3. Gram na 800 dpii. Myszka zawiera magiczny przycisk zmiany dpi, więc podasz używania tank'a czy też innych pojazdów zmieniam sobie na 1200-1600 dpi :O. Teoretycznie im większe dpi tym większa dokładność :), gdzieś w necie znajdują się śmieszne wykresy różnych dpi :P. Ja do końca nie widzę różnicy jak ustawie to 800 dpi i sens. załóżmy na 3, a 2000dpi i sens. na 0.05 xD. Ofc polecam myszki laserowe i icemata ! xD.

PostNapisane: 24 mar 2010, 00:09 

myszki laserowe nie sa tak dokladne jak optyczne. technika laserowych myszek dopiero raczkuje. Pozatym maja akceleracje wsteczna.

PostNapisane: 24 mar 2010, 05:51 

fikus88 napisał(a):
myszki laserowe nie sa tak dokladne jak optyczne. technika laserowych myszek dopiero raczkuje. Pozatym maja akceleracje wsteczna.

pozostawie to bez komentarza :stupid:

PostNapisane: 24 mar 2010, 22:03 

Ja gram na 3200 dpi przewaznie, jednak grajac snajperem jest troche za szybko, albo jak sie UAV lata, tam jest strasznie czuly celownik, wtedy sobie zmieniam :) Kwestia przyzwyczajenia

PostNapisane: 27 mar 2010, 19:52 

mi sie dobrze gra salamosą na 1800 ale na sterach mam sensitiv 3 xD

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2