Teraz jest 25 lis 2024, 12:27

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 mar 2010, 19:44 

Pod koniec marca miało być DLC...wprawdzie dziś dopiero 25, no ale bliżej do końca jak dalej...jakoś tego DLC nie widzę, zwłaszcza, że podstawka się sypie we wszystkie strony...na szczęście nie mi, ale wielu ludziom tak...choć problemy z serwami dotykają i mnie czasem...

Ciekaw jestem czy sytuacja się uspokoi przez kolejny miesiąc...bo niby namiętnie pracują nad grą, ale efektów zbyt wielu to nie widać...Choć giera jest wyjefajna!

http://www.youtube.com/user/Wschood

Zapraszam!

PostNapisane: 25 mar 2010, 19:53 

DLC pewnie wypuszczą zgodnie z zapowiedziami pomimo reszty błędów. Niepokoi trochę nieustanny spadek wydajności z każdym nowym patchem ^^ Ciekawe po co była im ta beta... :roll:

PostNapisane: 27 mar 2010, 00:42 

Pytanie: do ilu maksymalnie można ustawić FOV?

Jeżeli było, to przepraszam.

Obrazek

PostNapisane: 27 mar 2010, 01:32 

180 stopni, ale wtedy masz wzrok ryby.

PostNapisane: 29 mar 2010, 12:13 

Equilibrium napisał(a):
DLC pewnie wypuszczą zgodnie z zapowiedziami pomimo reszty błędów. Niepokoi trochę nieustanny spadek wydajności z każdym nowym patchem ^^ Ciekawe po co była im ta beta... :roll:

Dokladnie, wydajnosc z ost patchem ostro spadla. Myslalem ze to przez nowe stery do grafy wiec zmienilem na te co mialem xd. Teraz widze ze to patch mi dopomaga. Na dokladke po nim zaczely sie niewyjasnione zwiechy samej gry.

PostNapisane: 29 mar 2010, 12:50 

Moje wrażenia po raptem 1 dniu gry (grę kupiłem/zassałem w GameSpace przedwczoraj wieczorem) są raczej neutralne. Po kilku godzinach gry w których podziwiałem grafikę gry i naturalnie notorycznie gubiłem się na nowych mapkach - kiedy już efekty graficzne przestały powodować u mnie okrzyki zachwytu w stylu: ja pie... :wink: a i zacząłem już łapać kto jest wrogiem i gdzie trzeba iść - gra stała się jakaś taka normalna. Nie jest dla mnie ani nową jakością wśród sieciowych strzelanek z serii BF ani też powodem do odstawienia głęboko na tył półki - tak jak to miało u mnie miejsce z BF2142 i z Jednostkami Specjalnymi. Myślę, że podświadomie oczekiwałem nowego BF1942 lub BF2 z grafiką taką jak w BC2 i nowymi mapkami. To jednak zupełnie inna gra - niezła, przyjemna do pogrania ale jednak inna. Co do mapek po kilkunastu godzinach gry zaczynają się już ciut nużyć. Gdybym trafił na ludzi grających drużynowo pewnie nie odczuwałbym tego w ten sposób. Niestety przez całą niedzielę nie udało mi się trafić na zorganizowaną grupkę do której mógłbym się podłączyć. Nawet jak ktoś gra drużynowo to przez chwilę po czym całe towarzystwo rozbiega się na wszystkie strony świata. Lub połowa grających kampi ze snajperkami gdzieś w trawie :lol:

Gorzej że w pewnym momencie przestały mi się wyświetlać oznaczenia kto swój a kto wróg. Czuje że obdzieliłem kulkami po równo obydwie strony :roll:

PostNapisane: 30 mar 2010, 09:49 

No i jest nowy DLC z dwoma mapami.
Port Arica - ucięte 70% mapy i flagi wzdłuż głównej ulicy na środku - z A do C można granatem dorzucić. Ci co chcieli mapek urbanistycznych powinni być w miarę zadowoleni, za to fani dużych map będą kląć, że mapę ze sporym potencjałem do długiego, taktycznego conquesta tak z****li.

Laguna Presta w trybie conquest była chyba nie większa, niż nowa odsłona conquest Arica, a teraz jest ponad 2x większa, 5x para MCom i desant przez wodę (no może "desancik") - może być niezła.

Reasumując, DICE duże mapy obcina, małe rozszerza - następne pewnie white pass w trybie rush (dalej za bazą US) i valpraiso w conquest z punktami na odległość splunięcia.

PostNapisane: 30 mar 2010, 10:14 

dlc bedzie platne ?? czy za darmo ??
macie tez czasem problemy z wywalaniem do pulpitu albo z serwera ??

PostNapisane: 30 mar 2010, 10:23 

Cytat z Bloga EA:

"The map pack is available with the VIP code which is included in every new copy of Battlefield: Bad Company 2. Players that do not have a code can purchase one via the in-game store, PC players will get the content as a game update."

Czyli PC gora :)

PostNapisane: 30 mar 2010, 10:32 

kiedy bedzie ten patch wreszcie mi sie nic nie pobieralo

PostNapisane: 30 mar 2010, 10:35 

Precyzuje: "VIP Map Pack 2 is out on PC NOW! Just join a server running the maps."

Czyli ja to rozumiem tak, ze jak znajdziesz serwer z nowymi mapami i sie polaczysz, to sie "dociagna". Jak ktos ma szanse sprawdzic, to niech da znac czy dziala.

PostNapisane: 30 mar 2010, 10:56 

JaCuN napisał(a):
dlc bedzie platne ?? czy za darmo ??
macie tez czasem problemy z wywalaniem do pulpitu albo z serwera ??

Ja od kilku dni mam takie problemy. Wypad do pulpitu, zwis gry itp. Dodam ze zwisa sama gra reszta procesow dziala i jest ok. To po ostatnim patchu.

PostNapisane: 30 mar 2010, 11:32 

WhoCash napisał(a):
Precyzuje: "VIP Map Pack 2 is out on PC NOW! Just join a server running the maps."

Czyli ja to rozumiem tak, ze jak znajdziesz serwer z nowymi mapami i sie polaczysz, to sie "dociagna". Jak ktos ma szanse sprawdzic, to niech da znac czy dziala.

Nie, mapy już masz, teraz na serwerach można je odpalać. Nie potrzeba patcha.

PostNapisane: 30 mar 2010, 11:38 

@Satyr: ja mialem problemy od samego poczatku, takze zaraz po patchu, ale od piatku smiga bez problemu. Nic nie sciagalem, ani nie zmienialem ustawien. Nie wiem w czym rzecz, ale gierka ma problemy ze stabilnoscia.

PostNapisane: 30 mar 2010, 15:20 

Witam.Sądzę,że moje pytania mieszczą się w tym temacie.
1.Gram snajperem i wyrzucam czujniki ruchu.Co one dają?Gdzie są jakieś sygnały od nich?Jak je odczytać?
2.Na serwerach o dużych pingach brak jest tej małej mapki,nie ma stopnia zniszczenia pojazdu w miarę otrzymywania batów,nie ma widoku i informacji o tym kto mnie zabił.Czy to jest normalne,czy tak wszyscy mają?
3.Jak używa się spadochronu?Czy wystarczy wyskoczyć z helikoptera(wcisnąć E) i następnie spację?Czy inaczej?
4.Czy w trakcie gry członkowie drużyny mogą ze sobą rozmawiać,tak jak to jest w AA3? Jak to zrobić? Nie słyszę nic innego poza polskim lub rosyjskim komentarzem.W AA3 można rozmawiać tylko po angielsku lub niemiecku.Takie ostrzeżenie otrzymałem od administratora.A tutaj?
5.Jak odczytać ilość klatek na sek?
6.Kogoś interesują tylko "wysokie fragi".Tz. ilość zdobytych punktów?.Czy coś innego?
7.Gdzie powinny być kody od dystrybutora,tj chba od EA?
Próbowałem do nich pisać,ale nie mogę uzyskać "wartości gry",którą trzeba wpisać przy wysyłce poczty do nich.Mówią,ze to wina mojego explorera.Czy muszę wymienić go na Foxa?
Przepraszam za naiwne pytania,ale człowiek się uczy całe życie.
Pozdrawiam Czesław

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2