Teraz jest 25 lis 2024, 13:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 mar 2010, 15:44 

czesterw napisał(a):
Witam.Sądzę,że moje pytania mieszczą się w tym temacie.
1.Gram snajperem i wyrzucam czujniki ruchu.Co one dają?Gdzie są jakieś sygnały od nich?Jak je odczytać?
2.Na serwerach o dużych pingach brak jest tej małej mapki,nie ma stopnia zniszczenia pojazdu w miarę otrzymywania batów,nie ma widoku i informacji o tym kto mnie zabił.Czy to jest normalne,czy tak wszyscy mają?
3.Jak używa się spadochronu?Czy wystarczy wyskoczyć z helikoptera(wcisnąć E) i następnie spację?Czy inaczej?
4.Czy w trakcie gry członkowie drużyny mogą ze sobą rozmawiać,tak jak to jest w AA3? Jak to zrobić? Nie słyszę nic innego poza polskim lub rosyjskim komentarzem.W AA3 można rozmawiać tylko po angielsku lub niemiecku.Takie ostrzeżenie otrzymałem od administratora.A tutaj?
5.Jak odczytać ilość klatek na sek?
6.Kogoś interesują tylko "wysokie fragi".Tz. ilość zdobytych punktów?.Czy coś innego?
7.Gdzie powinny być kody od dystrybutora,tj chba od EA?
Próbowałem do nich pisać,ale nie mogę uzyskać "wartości gry",którą trzeba wpisać przy wysyłce poczty do nich.Mówią,ze to wina mojego explorera.Czy muszę wymienić go na Foxa?
Przepraszam za naiwne pytania,ale człowiek się uczy całe życie.
Pozdrawiam Czesław

Czester, trochę pomyliłeś tematy, bo ten topic jest o "wrażeniach" z gry, a nie do zadawania pytań.
Tu masz na szybko odpowiedzi:
1. Czujniki ruchu rzucasz i jeśli grasz na zwykłym trybie (nie hardcore - o czym za chwilę) to na minimapce pojawia się pulsacyjny punkt. Jeśli przeciwnik wejdzie w zasięg czujnika, to pojawi się na minimapie jako czerwony trójkąt, a czujnik zacznie "pikać". Na hardcore tylko słyszysz pikanie - nie ma minimapy.
2. To czy jest minimapa czy nie, czy widoczny jest poziom zniszczeń, amunicji itp. nie zależy od pinga, tylko od tego w jakim trybie jest rozgrywka. W hardcore tego z założenia nie ma. Dodatkowo, broń zadaje większe obrażenia piechocie. Nie można też zaznaczać wrogich jednostek "spotting". Tzn. można, ale nic to nie daje.
3. Spadochronu używasz na tym klawiszu, na którym sobie go ustawiłeś w opcjach. Najpierw należy wyskoczyć np. ze śmigłowca i wcisnąć klawisz spadochronu.

4. Mogą, np przez Team Speak, Ventrillo czy nawet zwykłego Skype. Nie wiem co to jest AA3...
5. Ściągnij program o nazwie FRAPS.
6. Nie rozumiem pytania.
7. Nie wiem o jakie kody Ci chodzi.

PostNapisane: 30 mar 2010, 16:07 

6. Jak rozumiem pytanie jest o "frag". Fragiem określa się zabicie przeciwnika, choć zdarza się też słyszeć "jakiś @!#$^$# mnie sfragował". Zabił, znaczy. Wysokie fragi to będzie pewnie stosunek zabić przeciwników do własnych zgonów. Im wyższy, tym lepiej :). To samo wyraża k/d ratio (kill/death ratio) i na forum chyba częściej się go spotyka.

7. Wydaje mi się, że idzie o kod VIP-owski? Nie wiem, jak z wersją pudełkową, ja kupiłem cyfrową i kod ów otrzymałem na maila, sztuk cztery nawet :D.

PostNapisane: 31 mar 2010, 12:31 

Im dłużej w tej grze siedzę tym bardziej jestem przekonany że panuje w niej kompletne skretynienie wtórne z nasileniem w płacie czołowym :evil:

Ostatnio bawię się szturmowcem z Garandem + C4 + magnum + powiększona ilość materiałów wybuchowych. Bardzo fajna rzecz gdy broni się M-comy i całkiem miłe zasadzki się robi na rozbrajających. Tak czy siak, podkładam C4 na drodze na czołg albo niedaleko M-coma tam gdzie zwykle latają przeciwnicy, a tu co? Jakiś kretyn z mojego teamu podbiega i strzela w C4. Pół biedy jeśli to serwer bez FF, ale na serwerach z FF zwykle zabijam kretyna plus kilka osób znajdujących się w pobliżu :evil: Dodatkowo muszę wyjść z kryjówki (z której miałem widok na punkt + okolicę) i podkładać na nowo C4. Idzie się nieźle wkurzyć.

PostNapisane: 31 mar 2010, 13:33 

BrainAirways napisał(a):
Im dłużej w tej grze siedzę tym bardziej jestem przekonany że panuje w niej kompletne skretynienie wtórne z nasileniem w płacie czołowym :evil:

Ostatnio bawię się szturmowcem z Garandem + C4 + magnum + powiększona ilość materiałów wybuchowych. Bardzo fajna rzecz gdy broni się M-comy i całkiem miłe zasadzki się robi na rozbrajających. Tak czy siak, podkładam C4 na drodze na czołg albo niedaleko M-coma tam gdzie zwykle latają przeciwnicy, a tu co? Jakiś kretyn z mojego teamu podbiega i strzela w C4. Pół biedy jeśli to serwer bez FF, ale na serwerach z FF zwykle zabijam kretyna plus kilka osób znajdujących się w pobliżu :evil: Dodatkowo muszę wyjść z kryjówki (z której miałem widok na punkt + okolicę) i podkładać na nowo C4. Idzie się nieźle wkurzyć.

Powiedz mi po czym poznac ze miny i c4 nie sa wroga?

PostNapisane: 31 mar 2010, 13:55 

Miny ok. One nie znikają, wiec można założyć że są wroga.

Ale C4? Jaka jest szansa że wróg wbiegł do bazy nie uzbroił M-coma, podłożył 6 C4 niezauważony przez nikogo i wybiegł jakby nigdy nic żeby się schować? :stupid:

Przed chwilą miałem sytuacje na Port Valdez. Drugi zestaw M-comów. Podkładam C4 na górce z płotkiem. Gdzie zwykle siedzi piechota (ta co od strony atakujących jest na prawo), a tu oczywiście moi strzelają do tego :stupid:

PostNapisane: 31 mar 2010, 15:17 

Wierzbin napisał(a):
Nie można też zaznaczać wrogich jednostek "spotting". Tzn. można, ale nic to nie daje.

Daje. Jak zaznaczonego wroga(tylko powiadomienie głosem) , ktoś ubije, to dostaniesz kill assista tak jak w zwykłym trybie.

PostNapisane: 31 mar 2010, 16:00 

Chodzi o to, że nie widać delikwenta na mapie...
:omg:

PostNapisane: 31 mar 2010, 16:35 

Na mapie widać, ale na tej pod "M". Więc HC to ukłon DICE w stronę graczy z dwoma monitorami.

PostNapisane: 31 mar 2010, 17:18 

No tak. Miałem na myśli tą minimapę :)
Ciekawie by się musiało tak grać... Na jednym monitorze gra, a na drugim mapa.
Tak taktycznie xD

PostNapisane: 31 mar 2010, 18:38 

Satyr napisał(a):
Powiedz mi po czym poznac ze miny i c4 nie sa wroga?

C4 rozpoznac bardzo latwo. Wrogie sa nieoznaczone, natomiast sojusznicze pojawiaja sie jako migajce X na mapce glownej i podrecznej.

Miny juz tak oznaczone nie sa, ale w 90% przypadkow oczywiste jest, ze miny podkladaja broniacy - zeby zabezpieczyc wjazd. Raczej rzadkie sa sytuacje, ze np na Valdez atakujacy wpada do bazy wroga i rozklada miny, zeby M3 nie mogl jezdzic.

Pomijajac juz to, ze postac pojawiajac sie kolo miny i spotujac krzyczy "miny wroga!". Przy wlasnych czegos takiego nie ma.

PostNapisane: 2 kwi 2010, 17:50 

Jak to jest z zabraniem kita poległego,ma się wtedy wygląd taki jak klasa jaką podnieśliśmy czy wygląd się nie zmienia,i można jako recon biegać z m60 itd?

PostNapisane: 2 kwi 2010, 18:59 

MK napisał(a):
Jak to jest z zabraniem kita poległego,ma się wtedy wygląd taki jak klasa jaką podnieśliśmy czy wygląd się nie zmienia,i można jako recon biegać z m60 itd?

Grać się będzie dalej tym czym grałeś, tylko z inna bronią :P , tak jak np: napisałeś recon z m60, a pkt będą sie naliczały też na recona.

PostNapisane: 3 kwi 2010, 17:46 

shooter_ napisał(a):
MK napisał(a):

Grać się będzie dalej tym czym grałeś, tylko z inna bronią :P , tak jak np: napisałeś recon z m60, a pkt będą sie naliczały też na recona.

oj, cos mi sie wydaje ze recon z m60 bedzie mial naliczane punkty medyka. zaraz sprawdze.

PostNapisane: 3 kwi 2010, 21:59 

dzisiaj spróbowałem pcw 4v4 squad rush i powiem że dopuki nie dadza narzedzia do modowania to ta gra nie ma szans na przetrwanie na arenie e Sportu , niby zasady cb , ale granie 4 medyków na 4 medyków ( bo jedyne logiczne ) jest jak dla mnie bez sensu i gra sie kończy w momencie jak atakujacy zplantuje m-coma , bo obstawia wtedy respa drużyny broniącej i juz po wszystkim , odradzasz sie i czapa .... raczej narazie nie bede grał cb , bo niema nawet mozliwości wspólnego startu tylko trzeba na czacie pisać " rdy" ...dno ... grajać PCW nawet niewiesz czy przeciwnik trzyma sie zasad , bo nie masz wglądu w to co wybrał .... jak coś nie zrobią to gra tak samo jak MW2 ... szybko zdechnie , bo ile mozna na publikach grać

PostNapisane: 3 kwi 2010, 22:17 
Zbanowany

capri napisał(a):
shooter_ napisał(a):
MK napisał(a):

oj, cos mi sie wydaje ze recon z m60 bedzie mial naliczane punkty medyka. zaraz sprawdze.

Grasz reconem, podnosisz broń medyka, kosisz z broni medyka (np. M60) to i tak i tak ptk. będą zaliczane do recona !!
Na 100 % bo już 10x miałem tak.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 336 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2