Teraz jest 21 kwi 2025, 16:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 kwi 2010, 18:01 

witam.
Problem mam taki otuż zauważyłem ze nie po kazdej grze moje statystyki widoczne w BFHQ sie aktualizują, tzn raz mi dodaje pkt raz nie. Bywa ze i po 4-5 rundach moje statystyki się nie zmieniają. Gram na serwerach rankingowych klanu ... (i tu nie wiem czy moge zareklamowac nazwe tego klanu ;p). Zauwazylem tez ze jak którys z adminów tego serwera gra w danej rundzie to po tej rundzie statysyki sie aktualizują, a jeśli nie ma wyzej wymienionego gracza to jest wtedy brak aktualizacji. Może to sie wydaje smieszne ale slowo tak jest :). Dla porównania sprawdzilem tez statystyki przed i po jednej z rund losowo wybranego gracza który aktywnie uczestniczyl w grze na serwerze i tez zauwazylem brak aktualizacji. Na stronach www ze statystykami graczy ( ja zaglądam na batletracker.com gdzie moje statystyki są zgodne z tym co jest w BFHQ, dosyc szybko sie aktualizuje) tez nie aktualizuje mi wyników czasami nawet ze sporej ilości rund nawet i po kilku dniach (czytalem w podobnych tematach ze u EA nic nie zginie i po kilku dniach pkt są dodawane). Dodam ze mam oryginał Deluxe Edition z zainstalowanym patchem 1.5 (wczesniej instalowany byl 1.41). Jeśli ktoś wie o co tu chodzi i czy da sie temu zaradzic to prosze o pomoc, moze nie mam strasznego fioła na punkcie statystyk, jakby to wynikało z tego tekstu, ale jak tu zdobywac wyższe rangi skoro nie dostaje sie pkt (przecież ilosc pkt to główne kryterium do otrzymania wyzszej rangi).
Pozdr.

P.S Wesołych Świąt

PostNapisane: 3 kwi 2010, 20:30 

Nawet nie czytam, zainstaluj patcha 1.41 i 1.50.
@Up no to graj na rankingu, ale to pewnie tez tam jest napisane.
Lagi, lagi na ea :D znamy to.

Ostatnio edytowano 3 kwi 2010, 20:34 przez Eleanor, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 3 kwi 2010, 20:31 

Jeśli po rundzie statystyki się nie zapiszą to żadnemu graczowi nie tylko tobie. Jeśli się rzadko aktualizują to musi być jakiś problem z wysyłaniem po rundzie tych statsów na serwer gdzie są przechowywane. Tak mi się wydaje, znam kilka takich serwerów gdzie np. 4/10 rund statsy się nie zapisują.

Up. eleanor przecież kolega ma aktualne patche, nice spam. :D

PostNapisane: 3 kwi 2010, 21:17 

Ale to dziwne ze serwer staje sie rankingowy gdy ktos z klanu tego serwera obecnie gra i tak jest nie tylko na tym serwerze bo na innych tez badalem ta sprawe. Dzis dla przykladu zagralem okolo 15 rund na Blue Pearl po uprzednim podgladzie w statystykach ile mam na tej mapie w sumie rozegranych gier. Po 15-rundowej grze sprawdzilem statystyki i z 15 gier odnotowano ledwie 3. Tak sie sklada ze wlasnie na okolo 3 rundy pojawił sie ktos z klanu. Brzmi smiesznie ale tak bylo ...

PostNapisane: 3 kwi 2010, 21:30 

Czy zawsze grasz na tym samym serwerze, na innych serwerach sie dzieje podobnie?

PostNapisane: 3 kwi 2010, 21:43 

Bylem ciekawy wlasnie jak to bedzie wygladalo na serwerach innego klanu. Wczoraj zagralem na innym serwerze 3 rundy. Byla sytuacja taka ze 2 rundy byly pod nieobecnosc przedstawiciela klanu. Na 3 runde zjawil sie admin, ktos go zawolal bo dokuczał nam aimboot :lol: Chodz nie zagral w tej rundzie zauwazylem zmiane wyników zgodną z tym co ugralem w tej rundzie. Pograłem sobie nie dawno na swoim ulubionym serwerze bo zauwazylem ze są czlonkowie klanu. Aktualizacja statystyk byla na bierząco, ale gdy tylko odlaczyli sie od serwera problem powrócił

PostNapisane: 3 kwi 2010, 21:47 

Czlonkowie klanu nie maja nic do gadania poza oplata za serwer. ;) przewaznie.
Wyszukaj w wyszukiwarce serwer z tagiem *AdA*
To Karkand 64 sloty, tam zagraj i powiedz czy Ci sie aktualizuja staty.

PostNapisane: 3 kwi 2010, 22:14 

ok znam ten kiedys na nim gralem, zagram kilka rund i dam odpowiedz, dzięki :D

PostNapisane: 5 kwi 2010, 12:46 

Gralem troche na innych sererach i tam sytuacja wyglada lepiej, ale z kolei na *AdA* mam wysoki ping :?

PostNapisane: 5 kwi 2010, 12:53 

raf22 napisał(a):
Gralem troche na innych sererach i tam sytuacja wyglada lepiej, ale z kolei na *AdA* mam wysoki ping :?

Nss.. ada to przyklad, jak koniecznie potrzebujesz wiecej to podaj xf to Ci podam ulubione :o

PostNapisane: 6 kwi 2010, 16:00 

Witam, to mój pierwszy post tutaj :)

Mam dziwny problem - przedwczoraj w czasie rozgrywki gra zakomunikowała, że zdobyłem brązową odznakę snajpera, a wczoraj baretkę spadochroniarza. Super. Ale nie widać ich ani w BFHQ, ani na zewnętrznych stronach ze statami (bf2s.com). Co dziwniejsze, punkty i cała reszta aktualizują się mniej-więcej na bieżąco o_O.

Help.

PS. patch 1.41, niestety chwilowo praktycznie nie mam możliwości zassania 1.5 :<

PostNapisane: 6 kwi 2010, 16:11 

ranking globalny jest tylko na wersji 1.5 musisz go kiedyś zassać, a warto

...

PostNapisane: 6 kwi 2010, 16:14 

Ale czemu nie widać (nie ma) tych dwóch odznaczeń, a kilka innych (i ze 2k punktów) które zdobyłem w ciągu ostatniego tygodnia są w BFHQ śliczne i błyszczące? :/

PostNapisane: 6 kwi 2010, 16:26 

Moze tamten serwer byl nierankingowy, wiele razy dostawalem stopien na nierankingu :D Co runde nawet 2

PostNapisane: 6 kwi 2010, 16:30 

Był rankingowy na 100%, zresztą inne odznaki, które na nim zdobyłem są widoczne :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2