Teraz jest 26 lis 2024, 12:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 kwi 2010, 11:18 

Z góry przepraszam za rozgrzebywanie tego tematu ale IMHO trafiłem na ciekawy filmik na sieci który daje do myślenia.

Dla wszystkich którzy uważają że M60 jest OP polecam obejrzeć ten film: http://www.youtube.com/watch?v=lyE1oCPbut4
(ze szczególnością radzę zwrócić uwagę na dystans i celność tego jegomościa oraz ilość strzałów jakie musi wykonać aby położyć kogoś trupem)

Dla porównania mam też taki filmik z M60 żeby nie było że jestem jednostronny: http://www.youtube.com/watch?v=McoGczuKYfA
(ponownie warto zwrócić uwagę na to ile celnych strzałów wykonał aby zabić przeciwnika i jak się przeciwnicy zachowują po trafieniu)

PostNapisane: 5 kwi 2010, 11:30 

No, no. :)
Ja osobiście teraz latam z PP-2000. Celny, szybki. Przeciwnicy zaczym zoriętują się, że do nich naparzam to już leżą. :) Bo dostaną z 20 kulek = śmierć. :)
A takie pytanko może nie w temacie, ale też o broniach.
Jest coś poza materiałami wybuchowymi, rakietami itp. Co załatwi gościa obsługującego CKM, taki stacjonarny z tarczą(tym czymś co go osłania).

PostNapisane: 5 kwi 2010, 11:32 

Trzeba go zajśc i z boku gdzie go tarcza nie chroni :D A tak na poważnie to zwykłym karabinem raczej go nie zabijesz.

PostNapisane: 5 kwi 2010, 13:09 

Co do pierwszego filmiku, to radze sie przypatrzyc nie temu gostkowi, co tam gra, a jego przeciwnikom... Mam watpliwosci, czy to czasami nie sa jakies low-skilled boty, lol. A co do drugiego gameplay'a, to chyba nie jest grane na PC. W kazdym badz razie moze i M60 potrzebuje nerfa, ale nie za bardzo mi na tym ostatnio zalezy ;-).

PostNapisane: 5 kwi 2010, 13:39 

Raczej normalni gracze,tylko że na 99% po akcjach widać ze ma hacka dzięki któremu można wyglądać i mieć identyfikacje jako przeciwnik,widać często jak klienci biegną do niego nie strzelając ani nic,albo patrzą się jak ten wyrzyna wszystkich w około,identyczne akcje widziałem na filmikach z takimi właśnie czitami

PostNapisane: 5 kwi 2010, 13:51 

Tu nie chodzi o to czy przeciwnicy maja jakieś pojęcie o dobrej grze czy też nie... chodzi bardziej o to że "jeden strzał == jeden zgon" (pomijam dodatkową możliwość rozlokowania C4 i kasowania pojazdów) natomiast przy M60 trzeba trafić minimum 2-krotnie (w przypadku głowy) więc wymaga to od używającego pewnych umiejętności (oczywiście trudność zadania zależy w głównej mierze od przeciwników bo jeśli ktoś stoi w miejscu jak posąg lub biegnie w prostej linii to jest to trzeba przyznać banalne)

PS. jeśli mieliby cokolwiek zmieniać w LMG to najwyżej zabrać możliwość dodawania optyki x4 no i jak już jesteśmy przy zmienianiu parametrów LMG to MG3 wymaga rozsądnego podkręcenia bo w chwili obecnej jest bezużyteczny.

PostNapisane: 5 kwi 2010, 14:23 

falkor81 napisał(a):
... no i jak już jesteśmy przy zmienianiu parametrów LMG to MG3 wymaga rozsądnego podkręcenia bo w chwili obecnej jest bezużyteczny.

Dokładnie, jedyna rzecz w tej broni która mi sie podoba to dźwiek jaki wydaje podczas strzelania. Na srednie i dalekie dystanse ta bron jest bezuzyteczna.

PostNapisane: 5 kwi 2010, 14:34 

MG3 bezużyteczne? :o Na bardzo daleką odległość może i ciężko kogoś zabić - przez zmniejszenie siły pocisku, która na konsoli pozostaje niezmieniona :roll: - ale imo nie zrobią nic, bo ludzie zaczęliby krzyczeć na nową OP broń. Celność ma już większą od M60, wystarczyłoby dodać większe obrażenia i słuchać płaczu na forum :)

Edit:
Pierwszy film wygląda jak gra z botami, a konsolowe bronie mają ustawione +25% dmg względem pc, żeby zrekompensować jakoś tragiczne celowanie.

Ostatnio edytowano 5 kwi 2010, 14:46 przez Equilibrium, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 kwi 2010, 14:38 

to jest normalny shotgun NS2000 + naboje slug 12 + magnum ammo :)

zobaczcie moj filmik z ta bronia, szczegolnie polecam ostatni kill na koncu filmu, hehe

http://www.youtube.com/watch?v=1hHPuoLC4Bs

PostNapisane: 5 kwi 2010, 15:29 

N1 akcje, ale taka bron to nie dla mnie. Broń dla cierpliwych.

PostNapisane: 5 kwi 2010, 16:00 

Duży random, bo czasem przy kombinacji NS2000 + naboje slug 12 + magnum ammo walisz do kogoś z metra w tors, miskę, a on dalej stoi :roll: Niestety noobtube jest zdecydowanie lepsze, bo jak trafisz celnie to wróg leży, a przy shotgunach często trafiasz z bardzo bliska i nic.

Co do M60 jest zbyt celna, zbyt silna, zbyt uniwersalna.

PostNapisane: 5 kwi 2010, 16:30 

Co masz na myśli pisząc "uniwersalna" ? Nie pamiętam aby mogła zastrzelić helikopter lub choćby zarysować czołg więc dobrze że chociaż piechotę kasuje dość skutecznie... napisałem "dość" ponieważ jak widać i w tym nie jest najlepsza jak niektórzy próbują wszystkim wmówić.

Co do filmu na którym widać użycie noobtuba w akcji to nawet nie chciało mi się go szukać specjalnie bo chyba nikomu nie trzeba pokazywać jak bardzo chory jest to wynalazek (w obecnej postaci).

PS. żeby nie było jakiś dziwnych domysłów to powiem od razu że ja używam głownie M249 SAW (z magnum) ponieważ jest celniejszy przy serii chociaż ostatnio zastanawiam się nad XM8 LMG (z celnością).

PostNapisane: 5 kwi 2010, 17:22 

A mnie tam, ani M60, ani inne bronie dla medyków nie przypasowały.
Jeśli już gram medykiem, to biorę coś z unlock'ów.
Ostatnio gram głównie M14 Mod 0(wspaniała broń jak dla mnie, ale mało ludzi jej używa, przynajmniej na konsoli), oraz G3 to prawie to samo co wczesniej wymieniona broń.

PostNapisane: 5 kwi 2010, 17:33 

Ja lubię ABAKAN'A w połączeniu z dodatkiem do celności i obrażeń.

PostNapisane: 6 kwi 2010, 08:17 
Redaktor Battlefield.pl

CzołGista napisał(a):
Ja lubię ABAKAN'A w połączeniu z dodatkiem do celności i obrażeń.

Chyba chodzi ci o kolimator, bo grip jest w tym samym drzewku co magnum i nie da się mieć jednocześnie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2