Teraz jest 18 gru 2024, 08:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 kwi 2010, 20:40 

Czytając różne materiały na sieci o bc2 trafiłem na link prowadzący do ciekawej aplikacji (oryginał jest po niemiecku):
http://translate.google.com/translate?j ... l=de&tl=en

natomiast tutaj podaje link jak to ma działać w praktyce:
http://www.youtube.com/watch?v=iYprLJWC ... r_embedded

PS. niestety nie miałem jeszcze okazji tego przetestować osobiście ale z tego co piszą ludzie (http://forums.electronicarts.co.uk/batt ... rator.html) to chyba działa całkiem dobrze.

PostNapisane: 4 kwi 2010, 22:07 

To jest tak zwana opcja nagrywania macro którą posiadają niektóre myszki. A działa to tak : Włączasz nagrywanie makro w sofcie od myszki > robisz akcję myszką czyli klikasz i ruszasz nią (każdy twój ruch cały czas się nagrywa) > kończysz nagrywanie i cały skrypt z macro zapisuje się do pliku który później uruchamiasz jednym kliknięciem w grze :)

PostNapisane: 4 kwi 2010, 22:53 

Świetne! A wręcz genialne! Już zasysam, teraz nie będę marnować jakże cennych kilku sekund! A tak na serio to naprawdę dobre, bo to ustawianie po prostu irytuje człowieka jak tysięczny raz ustawia to samo.

PostNapisane: 5 kwi 2010, 10:44 

Niestety PB ma podobno problem z tym programem i wykrywa go jako cheat więc może się to źle skończyć

PostNapisane: 6 kwi 2010, 13:25 

S4nch3z napisał(a):
Niestety PB ma podobno problem z tym programem i wykrywa go jako cheat więc może się to źle skończyć

Źródło?
Bo na forum zacytowanym w tym temacie jest tylko wzmianka, żeby używać ostrożnie, każdego programu, odpalonego w tle razem z grą. Programik działa na takiej samej zasadzie jak programy do myszy, dawane przez producenta: binduje akcję pod konkretnym klawiszem - a te jakoś PB nie uważa za haxy.

PostNapisane: 6 kwi 2010, 16:36 

Nazwijcie mnie debilem ale ja tego nie kapuje. Może mi to ktoś wyjaśnić ? Przeczytałem to ale dalej ciemno ...

PostNapisane: 6 kwi 2010, 20:19 

Po każdym uruchomieniu gry/wejściu na serwer musisz od nowa wybierać swoją ulubioną konfigurację broni. Ten programik robi to za Ciebie. Ale czy pb nie zaliczy kiedyś tego jako hack? tak jak zaliczał używanie programu który konfigurował opcje grafiki w configu? ja wolę nie ryzykować.
A jest też inny program, który np. przy strzale "wciska" automatycznie "q"

PostNapisane: 6 kwi 2010, 20:49 

wowo77 napisał(a):

Ja już bym powiedział, że to bardziej hax.
Co do konfiguracji broni - głupio, że nikt nie pomyślał o możliwości zdefiniowania własnych configów - w niektórych grach to było i się sprawdziło, a wtedy jeszcze BF1942 nie istniał.

PostNapisane: 6 kwi 2010, 22:10 

Też się tak zastanawiałem dzisiaj nad tym i może to jest krok DICE w stronę bardziej zróżnicowanej rozgrywki. W końcu jak się bronimy to lepiej mieć inną broń niż atakujemy. (no może nie broń ale np perki.)

PostNapisane: 7 kwi 2010, 00:17 

Też się zastanawiałem czemu nie ma możliwości skonfigurowania "jednego optymalnego zestawu" i doszedłem do wniosku że jeśli człowiek za każdym razem musi sobie wszystko ustawić to jest chociaż cień szansy że od czasu do czasu weźmie coś innego (choćby przez przypadek lub z nudów)... ale chyba jest to pobożne życzenie twórców gry ponieważ większość osób i tak wybiera "zawsze to samo" np. karolka ze wzmocnioną eksplozją albo m60 z magnum tudzież inne przetestowane zestawy i mamy wojnę klonów.

PostNapisane: 7 kwi 2010, 02:43 

wowo77 napisał(a):
Po każdym uruchomieniu gry/wejściu na serwer musisz od nowa wybierać swoją ulubioną konfigurację broni. Ten programik robi to za Ciebie. Ale czy pb nie zaliczy kiedyś tego jako hack? tak jak zaliczał używanie programu który konfigurował opcje grafiki w configu? ja wolę nie ryzykować.

no ja mam ten program i jakos dalej gram...
za takie delikatne zmiany w configu jak opcje grafiki pb raczej nikogo nie wykopie :roll:
tak jak nie wykopie za zadne makra...
co do spotowania to tez wystarczy makro zrobic no ale nie przesadzaj ze tak ciezko Ci q wcisnac
ustaw sobie najlepiej takie makro zeby po strzale Ci zaspotowal podskoczyl kleknal i sie jeszcze przeturlal :D

PostNapisane: 7 kwi 2010, 13:22 

znalazłem podobny wątek na http://forum.ea.com/eaforum/posts/list/421736.page, fajna sprawa z tym kucaniem i bieganiem opcje te powinny być normalnie wbudowane w grze...

Strefa czasowa: UTC + 2